logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KURYŁ J
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2005
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, J. Kurył, M. Koćwin-Podsiadła, E. Krzęcio, A. Łyczyński, B. Mikołajczak, E. Iwańska, A. Zybert, H. Sieczkowska, K. Antosik
Tytuł: Analysis of the effect of the RYR1 gene on meat tenderness taking into account polymorphism of myosin heavy chains
Tytuł równoległy: Analiza efektu oddziaływania genu RYR1 na kruchość mięsa z uwzględnieniem polimorfizmu łańcuchów ciężkich miozyny
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 41-42
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2005
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, J. Kurył, M. Koćwin-Podsiadła, E. Krzęcio, A. Łyczyński, E. Iwańska, B. Mikołajczak, A. Zybert, H. Sieczkowska, K. Antosik
Tytuł: Evaluation of the effect of the RN phenotype on meat tenderness from the point of view of polymorphism of myosin heavy chains
Tytuł równoległy: Ocena wpływu fenotypu RN na kruchość mięsa w aspekcie polimorfizmu łańcuchów ciężkich miozyny
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 43
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2003
Autorzy: E. Krzęcio, K. Antosik, H. Sieczkowska, M. Kocwin-Podsiadla, J. Kurył, E. Pospiech, A. Łyczyński, B. Miszczuk
Tytuł: The culinary and technological usefulness of meat of fatteners the crossbreedings od the Danish Landrace gilts and Duroc boars slaughtered at different weight
Tytuł równoległy: Ocena wartości kulinarnej i przetwórczej mięsa tuczników na przykładzie mieszańców pochodzących z krzyżowania loch duńskiej Landrace z knurami Duroc, ubijanych przy róznej masie ciała
W: Effect of genetic and non-genetic factors on carcass and meat quality of pigs : IVth International Scientific Conference, Siedlce, April 24-25, 2003, Summaries of posters.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2003]
Szczegóły: s. 28-29
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2002
Autorzy: E. Krzęcio, A. Zybert, K. Antosik, H. Sieczkowska, M. Koćwin-Podsiadła, J. Kurył, E. Pospiech, A. Łyczyński, B. Grześ
Tytuł: Ocena wartości kulinarnej i przetwórczej mięsa tuczników na przykładzie mieszańców ras duńskich Landrace x Duroc, ubijanych przy różnej masie ciała
W: Identyfikacja polimorfizmu genów u zwierząt domowych i mechanizmy ich oddziaływania na cechy użytkowe : I Sympozjum Sprawozdawcze z realizacji grantu PBZ/KBN/036/P06/2000.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2002
Szczegóły: s. 21-22
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP