logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KUJAWSKI PAWEŁ
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2006
Autorzy: Paweł Kujawski, Anna Golcz
Tytuł: Koncentracja anionów Cl-, SO4-2 i NO3- w podłożu podczas uprawy papryki ostrej (Capsicum annuum L.)
Źródło: Acta Agrophys. - 2006, vol. 7, 3 (134), s. 643-650, bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Agrophysica"
Polskie słowa kluczowe: uprawa roślin ; doświadczenia wazonowe ; papryka ; Capsicum annuum ; papryka Wulkan ; podłoża mineralne ; podłoża torfowe ; nawożenie potasem ; liście ; skład chemiczny ; aniony ; koncentracja
Angielskie słowa kluczowe: salinity ; pepper
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2005
Autorzy: Paweł Kujawski, Anna Golcz
Tytuł: Papryka ostra - uprawa w polu czy pod osłonami?
Źródło: Hasło Ogrod. - 2005, nr 7, s. 102-104, il.
p-ISSN: 0137-6705
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2005
Autorzy: Anna Golcz, Paweł Kujawski
Tytuł: Wpływ odmiany i rodzaju nawozu potasowego na plon i jakość polskich odmian papryki ostrej (Capsicum annuum L.)
Źródło: Zesz. Nauk. AR Wroc., Rol. - 2005, 86 (515), s. 165-171, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1959
Polskie słowa kluczowe: papryka ostra ; odmiany krajowe ; owoce ; jakość ; plony ; nawożenie potasem ; nawozy potasowe
Angielskie słowa kluczowe: hot pepper ; cultivars ; potassium fertilizers ; yield ; fruits quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2004
Autorzy: Anna Golcz, Paweł Kujawski, Barbara Politycka
Tytuł: Wpływ rodzaju nawozu potasowego na plonowanie papryki ostrej (Capsicum annuum)
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Agric. - 2004, 95 (239), s. 109-114, bibliogr.
p-ISSN: 1506-1973
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2003
Autorzy: Jerzy Stachowiak, Monika Gąsecka, Włodzimierz Krzesiński, Mikołaj Knaflewski, Anna Golcz, Bartosz Markiewicz, Paweł Kujawski
Tytuł: Zawartość cukrów w wybranych gatunkach warzyw - parametr jakości
Źródło: Biul. Nauk. - 2003, 22, s. 241-244, bibliogr.
p-ISSN: 1640-1395
Uwagi: Materiały na X Konferencję Naukowo-Promocyjną Lepsza Żywność, UWM, Olsztyn, 27.06.2003 r.
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; gatunki roślin ; zawartość cukrów ; parametry jakosciowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP