logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KUBIAK PIOTR
Liczba odnalezionych rekordów: 33



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/33
Rok: 2019
Autorzy: Michał Świątek, Andrzej Lewicki, Daria Szymanowska, Piotr Kubiak
Tytuł: The effect of introduction of chicken manure on the biodiversity and performance of an anaerobic digester
Źródło: Electron. J. Biotechnol. [Dokument elektroniczny]. - 2019, vol. 37, s. 25-33, il., bibliogr., abstr.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0717345818300459
p-ISSN: 0717-3458
Angielskie słowa kluczowe: ammonia ; ammonium stress ; anaerobic digester ; Archaea ; biogas ; consortium ; methane ; Methanosaeta ; microbial community ; microbiome ; nitrogen ; poultry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.881
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/33
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski, Piotr Kubiak
Tytuł: Production of wheat bread with spray-dried potato juice: Influence on dough and bread characteristics
Źródło: Food Sci. Technol. Int. - 2019, vol. 25, iss. 3, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1082-0132 e-ISSN: 1532-1738
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; food enrichment ; texture ; fermentation properties ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.081
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/33
Rok: 2019
Autorzy: Natalia Poliszko, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Iga Rybicka, Piotr Kubiak, Stefan Poliszko
Tytuł: The effect of pumpkin flour on quality and acoustic properties of extruded corn snacks
Źródło: J. Consum. Protect. Food Saf. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 121-129, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1661-5751 e-ISSN: 1661-5867
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: corn extrudates ; pumpkin ; extrusion ; acoustic emission ; texture ; minerals ; potential renal acid load
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.581
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/33
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Effect of cricket powder addition on 1H NMR mobility and texture of pork pâté
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - [2019], [vol. 9], [no. 2]
p-ISSN: 1338-5178
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; texture ; low field NMR ; meat products ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/33
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Anna Olejnik, Wojciech Białas, Piotr Kubiak, Aleksander Siger, Marcin Nowicki, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Effect of thermal processing on antioxidant activity and cytotoxicity of waste potato juice
Źródło: Open Life Sci. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 150-157, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2391-5412
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 23 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; preservation ; by-product ; glycoalkaloids content ; cancer cell ; industrial wastes valorization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.764
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/33
Rok: 2018
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Piotr Kubiak
Tytuł: Water properties in pâtés enriched with potato juice
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2018, vol. 244, iss. 3, s. 387-393, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; niskopolowy NMR ; sok z ziemniaka ; aktywność wody ; dynamika wody
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; low-field NMR ; potato juice ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/33
Rok: 2018
Autorzy: Jacek Lewandowicz, Michał Piątek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of heat processing on rheological properties of redued fat pâtés
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
Szczegóły: s. 60
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/33
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Michał Piątek, Grażyna Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Piotr Kubiak
Tytuł: The effect of heat processing on the water dynamic in pâtés
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
Szczegóły: s. 80
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/33
Rok: 2016
Autorzy: C. Markowicz, P. Kubiak, W. Grajek, M. T. Schmidt
Tytuł: Inactivation of Lactobacillus rhamnosus GG by fixation modifies its probiotic properties
Źródło: Can. J. Microbiol. - 2016, vol. 62, no. 1, s. 72-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 0008-4166
Angielskie słowa kluczowe: adhesion ; bacteria ; enterocyte ; gene expression ; inactivation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.462
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/33
Rok: 2015
Autorzy: Wojciech Białas, Dagmara Leśniak, Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Kondrad Celka
Tytuł: Zastosowanie polipropylenowych membran mikrofiltracyjnych do otrzymywania emulsji
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2015, t. 20, nr 2, s. 167-173, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: emulsja ; membrana hydrofobowa ; mikrofiltracja
Angielskie słowa kluczowe: emulsion ; hydrophobic membrane ; microfiltration
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/33
Rok: 2015
Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Piotr Kubiak
Tytuł: Effect of 1,3-propanediol, organic acids, and ethanol on growth and metabolism of Clostridium butyricum DSP1
Źródło: Appl. Microbiol. Biotechnol. - 2015, vol. 99, iss. 7, s. 3179-3189, il., bibliogr.
p-ISSN: 0175-7598 e-ISSN: 1432-0614
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: 1,3-propanodiol ; stres ; kwasy organiczne
Angielskie słowa kluczowe: Clostridium butyricum ; environmental stresses ; ethanol ; organic acids ; 1,3-propanediol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.376
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/33
Rok: 2015
Autorzy: K. Czaczyk, J. Pawlicka, A. Drożdżyńska, P. Kubiak, A. Pacesz
Tytuł: Trehalose accumulation in Propionibacterium freudenreichii Ssp. shermanii cells
W: International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics, IPC 2015 : June 23rd - 25th 2015, Budapest, Hungary, Proceedings.
Adres wydawniczy: [Nové Mesto] : [PAMIDA International Ltd.], 2015
Szczegóły: s. 68-69
ISBN: 978-80-89589-11-1
Angielskie słowa kluczowe: propionic acid bacteria ; trehalose ; nutraceutical ; glycerol ; Propionibacterium freudenreichii
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/33
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Wojciech Białas, Magdalena Jeziorna, Piotr Kubiak
Tytuł: Finely comminuted frankfurters fortified with potato juice - Quality and structure
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, s. 183-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; texture ; structure ; inflammatory bowel disease ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/33
Rok: 2015
Autorzy: Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
Tytuł: Improvement of oxidative stability of menhaden fish oil by microencapsulation within biocapsules formed of yeast cells
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, pt. A, s. 2-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; mikrokapsułkowanie ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: fish oil ; microencapsulation ; Saccharomyces cerevisiae ; encapsulation efficiency ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/33
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
Tytuł: Pasta fortified with potato juice: structure, quality, and consumer acceptance
Źródło: J. Food Sci. - 2015, vol. 80, no. 6, s. 1377-1382, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; mikrostruktura ; makaron ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; microstructure ; pasta ; potato juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.649
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/33
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Makowska, Piotr Kubiak, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Wpływ dodatku mocznika, azotanu sodu i glikolu etylenowego na właściwości reologiczne kleików skrobi kukurydzianej
Źródło: Polimery. - 2015, 60, nr 5, s. 343-350, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-2725
Polskie słowa kluczowe: skrobia kukurydziana ; mocznik ; azotany ; glikol etlenowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.718
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
17/33
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Leja, Dorota Samul, Piotr Kubiak, Agnieszka Drożdżyńska, Alicja Kośmider, Wojciech Juzwa, Mariusz Lesiecki, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Metabolic engineering for production of diols
W: Synthetic Biology, vol. 2 / Ed. Robert A. Meyers.
Adres wydawniczy: Wenheim : Wiley-VCH Verlag, 2015
Seria: Advances in Molecular and Medical Biology
Szczegóły: s. 619-660, il., bibliogr.
ISBN: 978-3-527-33821-4
Liczba arkuszy: 3,5
Polskie słowa kluczowe: 1,2-propanodiol ; 1,3-propanodiol ; 1,4-butanodiol ; 2,3-butanodiol
Angielskie słowa kluczowe: 1,2-propanediol ; 1,3-propanediol ; 1,4-butanediol ; 2,3-butanediol
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
18/33
Rok: 2015
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Agnieszka Makowska, Jędrzej Smentek, Piotr Kubiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru własciwości reologicznych skrobi modyfikowanych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 160-175, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; kleikowanie ; lepkość ; wiskograf ; reometr
Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; pasting ; viscosity ; viscograph ; rheometer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/33
Rok: 2014
Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Grażyna Lewandowicz, Piotr Kubiak, Wioletta Błaszczak
Tytuł: Stability of the process of simultaneous saccharification and fermentation of corn flour. The effect of structural changes of starch by stillage recycling and scaling up of the process
Źródło: Fuel. - 2014, vol. 119, 1 March, s. 328-334, il., bibliogr.
p-ISSN: 0016-2361
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: ethanol ; simultaneous saccharification ; fermentation ; native corn starch
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.520
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/33
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Ludwików, Agata Cieśla, Anna Kasprowicz-Maluśki, Filip Mituła, Małgorzata Tajdel, Łukasz Gałgański, Piotr A Ziółkowski, Piotr Kubiak, Arleta Małecka, Aneta Piechalak, Marta Szabat, Alicja Górska, Maciej Dąbrowski, Izabela Ibragimow, Jan Sadowski
Tytuł: Arabidopsis protein phosphatase 2C ABI1 interacts with type I ACC synthases and is involved in the regulation of ozone-induced ethylene biosynthesis
Źródło: Mol. Plant. - 2014, vol. 7, iss. 6, s. 960-976, il., bibliogr.
p-ISSN: 1674-2052
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: regulacja hormonalna ; fosforylacja ; transdukcja sygnałów ; Arabidopsis
Angielskie słowa kluczowe: hormonal regulation ; protein phosphorylation ; signal transduction ; Arabidopsis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.337
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
21/33
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Drożdżyńska, Joanna Pawlicka, Piotr Kubiak, Alicja Kośmider, Dorota Pranke, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Conversion of glycerol to 1,3 - propanediol by Citrobacter freundii and Hafnia alvei - newly isolated strains from the Enterobacteriaceae
Źródło: New Biotechnol. - 2014, vol. 31, no. 5, s. 402-410, il., bibliogr.
p-ISSN: 1871-6784
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Hafnia alvei ; 1,3-propanodiol ; Citrobacter freundii
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.898
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
22/33
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Makowska, Artur Szwengiel, Piotr Kubiak, Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Characteristics and structure of starch isolated from triticale
Źródło: Starch. - 2014, vol. 66, iss. 9/10, s. 895-902, il., bibliogr.
p-ISSN: 0038-9056 e-ISSN: 1521-379X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; skrobia
Angielskie słowa kluczowe: falling number ; triticale ; starch ; variety ; viscosity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.677
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/33
Rok: 2013
Autorzy: A. Drożdżyńska, J. Pawlicka, P. Kubiak, D. Pranke, K. Czaczyk
Tytuł: 1,3-propanediol biosynthesis by Citrobacter freundii AD 119 and Hafnia alvei AD 27
W: FEMS 2013 [Dokument elektroniczny] : 5th Congress of European Microbiologists, Leipzig, Germany, July 21-25, 2013
Inf. o wydaniu: Płyta CD-ROM, dane tekstowe
Adres wydawniczy: [Leipzig] : Federation of European Microbiological Societies, 2013
Angielskie słowa kluczowe: Citrobacter freundii ; Hafnia alvei ; propanediol ; glycerol
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
24/33
Rok: 2013
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
Tytuł: Charakterystyka niskocząsteczkowej frakcji soku ziemniaczanego
W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013
Szczegóły: s. 272
ISBN: 978-83-937001-0-3
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/33
Rok: 2013
Autorzy: E. Celińska, P. Kubiak, W. Białas, M. Dziadas, W. Grajek
Tytuł: Yarrowia lipolytica: the novel and promising 2-phenylethanol producer
Źródło: J. Ind. Microbiol. Biotechnol. - 2013, vl. 40, iss. 3/4, s. 389-392, il., bibliogr.
p-ISSN: 1367-5435
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; 2-phenylethanol ; aroma compound ; bioconversion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.505
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
26/33
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Artur Szwengiel, Jolanta Tomaszewska-Gras, Piotr Kubiak
Tytuł: The characteristics and the structure of starch isolated from the triticale grain
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 64
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: starch ; triticale ; RVA ; DSC ; HPSEC analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
27/33
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Pawlicka, Agnieszka Drożdżyńska, Alicja Kośmider, Piotr Kubiak, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Microbial production of 1,3-propanediol by newly isolated Hafnia alvei AD27
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2013, t. 52, supl. 1, s. 65
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: The 3rd Workshop on Microbiology in Health and Environmental Protection, Mikrobiot 2013, September 17-20, 2013, Lodz, Poland, Ed. Wiesława Rudnicka. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Hafnia alvei ; propanediol ; glycerol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/33
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Drożdżyńska, Joanna Pawlicka, Alicja Kośmider, Piotr Kubiak, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Optimization of carbon and nitro gen sources for 1,3-propanediol production by Citrobacter freundii
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2013, t. 52, supl. 1, s. 48
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: The 3rd Workshop on Microbiology in Health and Environmental Protection, Mikrobiot 2013, September 17-20, 2013, Lodz, Poland, Ed. Wiesława Rudnicka. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Citrobacter freundii ; propanediol ; glycerol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/33
Rok: 2013
Autorzy: Ewelina Celińska, Wojciech Bialas, Anna Dobrowolska, Piotr Kubiak, Wlodzimierz Grajek
Tytuł: Capability of Yarrowia lipolytica to produce 2-phenylethanol preliminary studies
Źródło: Yeast. - 2013, vol. 30, iss. S 1, s. 233
e-ISSN: 1097-0061
Uwagi: Conference: 26th International Conference on Yeast Genetics and Molecular Biology Location: Frankfurt Main, GERMANY Date: AUG 29-SEP 03, 2013; Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; 2-fenyloetanol
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/33
Rok: 2012
Autorzy: Alicja Kośmider, Wojciech Białas, Piotr Kubiak, Agnieszka Drożdżyńska, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Vitamin B12 production from crude glycerol by Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii: Optimization of medium composition through statistical experimental designs
Źródło: Bioresour. Technol. - 2012, vol. 105, s. 128-133, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0960-8524
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii ; Vitamin B12 ; crude glycerol ; experimental design ; medium composition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.750
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
31/33
Rok: 2012
Autorzy: P. Kubiak, K. Leja, K. Myszka, E. Celińska, M. Spychała, D. Szymanowska-Powałowska, K. Czaczyk, W. Grajek
Tytuł: Physiological predisposition of various Clostridium species to synthetize 1,3-propanediol from glycerol
Źródło: Process Biochem. - 2012, vol. 47, iss. 9, s. 1308-1319, il., bibliogr.
p-ISSN: 1359-5113
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: Clostridium ; 1,3-propanediol
Angielskie słowa kluczowe: genetic engineering ; environmental stresses ; glycerol ; 1,3-propanediol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.414
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
32/33
Rok: 2011
Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Myszka, Piotr Kubiak, Joanna Wojciechowska, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Isolation and identification of Clostrudium spp. from natural samples that performs effective conversion of glycerol to 1,3-propanediol
Tytuł równoległy: Izolacja i identyfikacja nowych gatunków Clostridium sp. ze środowiska naturalnego zdolnych do efektywnej konwersji glicerolu do 1,3-propanodiolu i innych metabolitów
Źródło: Acta Sci. Pol., Biotechnol. - 2011, 10 (2), s. 25-34, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-065X e-ISSN: 2083-8654
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: Clostridium ; izolacjacja ; 1,3-propanodiol
Angielskie słowa kluczowe: microflora of natural environment ; short-chain organic acid ; Clostridium ; 1,3-propanediol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
33/33
Rok: 2011
Autorzy: K. Leja, K. Myszka, P. Kubiak, J. Wojciechowska, K. Czaczyk, W. Grajek
Tytuł: Izolacja i skrining bakterii z rodzaju Clostridium zdolnych do syntezy 1,3-propanodiolu
W: Nauka gospodarce żywnościowej i biotechnologii : I Wielkopolska Konferencja, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 16-17 czerwca 2011 / Ed. Piotr Kubiak.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2011
Szczegóły: s. 56
Polskie słowa kluczowe: 1,3-propanodiol ; Clostridium ; izolacja ; skrining
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP