logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KUBIAK P
Liczba odnalezionych rekordów: 38



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/38
Rok: 2019
Autorzy: Michał Świątek, Andrzej Lewicki, Daria Szymanowska, Piotr Kubiak
Tytuł: The effect of introduction of chicken manure on the biodiversity and performance of an anaerobic digester
Źródło: Electron. J. Biotechnol. [Dokument elektroniczny]. - 2019, vol. 37, s. 25-33, il., bibliogr., abstr.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0717345818300459
p-ISSN: 0717-3458
Angielskie słowa kluczowe: ammonia ; ammonium stress ; anaerobic digester ; Archaea ; biogas ; consortium ; methane ; Methanosaeta ; microbial community ; microbiome ; nitrogen ; poultry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.040
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/38
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski, Piotr Kubiak
Tytuł: Production of wheat bread with spray-dried potato juice: Influence on dough and bread characteristics
Źródło: Food Sci. Technol. Int. - 2019, vol. 25, iss. 3, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1082-0132 e-ISSN: 1532-1738
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; food enrichment ; texture ; fermentation properties ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.221
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/38
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Olga Bartczak, Jacek Lewandowicz, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Gluten-free bread with cricket powder - mechanical properties and molecular water dynamics in dough and ready product
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 7, art. 240, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; edible insects ; protein enrichment ; rheology ; texture ; 1H NMR ; water behavior ; water activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/38
Rok: 2019
Autorzy: Natalia Poliszko, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Iga Rybicka, Piotr Kubiak, Stefan Poliszko
Tytuł: The effect of pumpkin flour on quality and acoustic properties of extruded corn snacks
Źródło: J. Consum. Protect. Food Saf. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 121-129, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1661-5751 e-ISSN: 1661-5867
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: corn extrudates ; pumpkin ; extrusion ; acoustic emission ; texture ; minerals ; potential renal acid load
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.641
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/38
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Effect of cricket powder addition on 1H NMR mobility and texture of pork pâté
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2019, vol. 9, no. 2, s. 191-194, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; texture ; low field NMR ; meat products ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    Adres url:
    DOI:
    6/38
    Rok: 2019
    Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Anna Olejnik, Wojciech Białas, Iga Rybicka, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Aleksander Siger, Piotr Kubiak, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The nutritional value and biological activity of concentrated protein fraction of potato juice
    Źródło: Nutrients. - 2019, vol. 11, 7, art. no. 1523, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 2072-6643
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 lipca 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; cancer cells ; cytotoxicity ; antioxidant activity ; protein nutritional value ; chemical score ; protein composition
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
    Punktacja MNiSW: 140.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    7/38
    Rok: 2019
    Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Anna Olejnik, Wojciech Białas, Piotr Kubiak, Aleksander Siger, Marcin Nowicki, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Effect of thermal processing on antioxidant activity and cytotoxicity of waste potato juice
    Źródło: Open Life Sci. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 150-157, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 2391-5412
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 23 maja 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; preservation ; by-product ; glycoalkaloids content ; cancer cell ; industrial wastes valorization
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.504
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    8/38
    Rok: 2018
    Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Piotr Kubiak
    Tytuł: Water properties in pâtés enriched with potato juice
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2018, vol. 244, iss. 3, s. 387-393, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 lutego 2018].
    Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; niskopolowy NMR ; sok z ziemniaka ; aktywność wody ; dynamika wody
    Angielskie słowa kluczowe: functional food ; low-field NMR ; potato juice ; water activity ; water dynamics
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    9/38
    Rok: 2018
    Autorzy: Aleksandra Wańczyk, Katarzyna Ciemniak, Paulina Maciejewska, Wojciech Białas, Piotr Kubiak, Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska
    Tytuł: Development of eubiotic preparation for domestic livestock
    Źródło: Int. J. Biotech. Recent Adv. - 2018, vol. 1, iss. 1, s. 59
    p-ISSN: 2639-4529
    Uwagi: International Biotechnology and Research Conference, April 25-27, 2018 Rome, Italy. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2019].
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/38
    Rok: 2018
    Autorzy: Paulina Maciejewska, Aleksandra Wańczyk, Katarzyna Ciemniak, Judyta Cielecka-Piontek, Joanna Kobus-Cisowska, Piotr Kubiak, Daria Szymanowska
    Tytuł: Development of multifunctional diet supplements containing alpha-ketoglutaric acid
    Źródło: Int. J. Biotech. Recent Adv. - 2018, vol. 1, iss. 1, s. 60
    p-ISSN: 2639-4529
    Uwagi: International Biotechnology and Research Conference, April 25-27, 2018 Rome, Italy. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2019].
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    11/38
    Rok: 2018
    Autorzy: Katarzyna Ciemniak, Aleksandra Wańczyk, Paulina Maciejewska, Piotr Łysakowski, Joanna Kobus-Cisowska, Piotr Kubiak, Daria Szymanowska
    Tytuł: Development of the method of isolation, culturing and assessment of metabolic ability of bacteria from species Desulfovibrio desulfuricans
    Źródło: Int. J. Biotech. Recent Adv. - 2018, vol. 1, iss. 1, s. 56
    p-ISSN: 2639-4529
    Uwagi: International Biotechnology and Research Conference, April 25-27, 2018 Rome, Italy. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2019].
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    12/38
    Rok: 2018
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Michał Piątek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: The effect of heat processing on rheological properties of redued fat pâtés
    W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
    Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
    Szczegóły: s. 60
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    13/38
    Rok: 2018
    Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Michał Piątek, Grażyna Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Piotr Kubiak
    Tytuł: The effect of heat processing on the water dynamic in pâtés
    W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
    Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
    Szczegóły: s. 80
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    14/38
    Rok: 2016
    Autorzy: C. Markowicz, P. Kubiak, W. Grajek, M. T. Schmidt
    Tytuł: Inactivation of Lactobacillus rhamnosus GG by fixation modifies its probiotic properties
    Źródło: Can. J. Microbiol. - 2016, vol. 62, no. 1, s. 72-82, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0008-4166
    Angielskie słowa kluczowe: adhesion ; bacteria ; enterocyte ; gene expression ; inactivation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.462
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    15/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Wojciech Białas, Dagmara Leśniak, Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Kondrad Celka
    Tytuł: Zastosowanie polipropylenowych membran mikrofiltracyjnych do otrzymywania emulsji
    Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2015, t. 20, nr 2, s. 167-173, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: emulsja ; membrana hydrofobowa ; mikrofiltracja
    Angielskie słowa kluczowe: emulsion ; hydrophobic membrane ; microfiltration
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    16/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Piotr Kubiak
    Tytuł: Effect of 1,3-propanediol, organic acids, and ethanol on growth and metabolism of Clostridium butyricum DSP1
    Źródło: Appl. Microbiol. Biotechnol. - 2015, vol. 99, iss. 7, s. 3179-3189, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0175-7598 e-ISSN: 1432-0614
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: 1,3-propanodiol ; stres ; kwasy organiczne
    Angielskie słowa kluczowe: Clostridium butyricum ; environmental stresses ; ethanol ; organic acids ; 1,3-propanediol
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.376
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    17/38
    Rok: 2015
    Autorzy: K. Czaczyk, J. Pawlicka, A. Drożdżyńska, P. Kubiak, A. Pacesz
    Tytuł: Trehalose accumulation in Propionibacterium freudenreichii Ssp. shermanii cells
    W: International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics, IPC 2015 : June 23rd - 25th 2015, Budapest, Hungary, Proceedings.
    Adres wydawniczy: [Nové Mesto] : [PAMIDA International Ltd.], 2015
    Szczegóły: s. 68-69
    ISBN: 978-80-89589-11-1
    Angielskie słowa kluczowe: propionic acid bacteria ; trehalose ; nutraceutical ; glycerol ; Propionibacterium freudenreichii
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    18/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Wojciech Białas, Magdalena Jeziorna, Piotr Kubiak
    Tytuł: Finely comminuted frankfurters fortified with potato juice - Quality and structure
    Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, s. 183-188, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0260-8774
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: functional food ; texture ; structure ; inflammatory bowel disease ; low-field NMR
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    19/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
    Tytuł: Improvement of oxidative stability of menhaden fish oil by microencapsulation within biocapsules formed of yeast cells
    Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, pt. A, s. 2-11, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0260-8774
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: drożdże ; mikrokapsułkowanie ; olej rybny
    Angielskie słowa kluczowe: fish oil ; microencapsulation ; Saccharomyces cerevisiae ; encapsulation efficiency ; oxidative stability
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    20/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
    Tytuł: Pasta fortified with potato juice: structure, quality, and consumer acceptance
    Źródło: J. Food Sci. - 2015, vol. 80, no. 6, s. 1377-1382, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; mikrostruktura ; makaron ; sok ziemniaczany
    Angielskie słowa kluczowe: functional food ; microstructure ; pasta ; potato juice
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.649
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    21/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Piotr Kubiak, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Wpływ dodatku mocznika, azotanu sodu i glikolu etylenowego na właściwości reologiczne kleików skrobi kukurydzianej
    Źródło: Polimery. - 2015, 60, nr 5, s. 343-350, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0032-2725
    Polskie słowa kluczowe: skrobia kukurydziana ; mocznik ; azotany ; glikol etlenowy
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.718
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    22/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Katarzyna Leja, Dorota Samul, Piotr Kubiak, Agnieszka Drożdżyńska, Alicja Kośmider, Wojciech Juzwa, Mariusz Lesiecki, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Metabolic engineering for production of diols
    W: Synthetic Biology, vol. 2 / Ed. Robert A. Meyers.
    Adres wydawniczy: Wenheim : Wiley-VCH Verlag, 2015
    Seria: Advances in Molecular and Medical Biology
    Szczegóły: s. 619-660, il., bibliogr.
    ISBN: 978-3-527-33821-4
    Liczba arkuszy: 3,5
    Polskie słowa kluczowe: 1,2-propanodiol ; 1,3-propanodiol ; 1,4-butanodiol ; 2,3-butanodiol
    Angielskie słowa kluczowe: 1,2-propanediol ; 1,3-propanediol ; 1,4-butanediol ; 2,3-butanediol
    Charakt. formalna: ZRM
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    23/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Agnieszka Makowska, Jędrzej Smentek, Piotr Kubiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru własciwości reologicznych skrobi modyfikowanych
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 160-175, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; kleikowanie ; lepkość ; wiskograf ; reometr
    Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; pasting ; viscosity ; viscograph ; rheometer
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    24/38
    Rok: 2014
    Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Grażyna Lewandowicz, Piotr Kubiak, Wioletta Błaszczak
    Tytuł: Stability of the process of simultaneous saccharification and fermentation of corn flour. The effect of structural changes of starch by stillage recycling and scaling up of the process
    Źródło: Fuel. - 2014, vol. 119, 1 March, s. 328-334, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0016-2361
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: ethanol ; simultaneous saccharification ; fermentation ; native corn starch
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.520
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    25/38
    Rok: 2014
    Autorzy: Agnieszka Ludwików, Agata Cieśla, Anna Kasprowicz-Maluśki, Filip Mituła, Małgorzata Tajdel, Łukasz Gałgański, Piotr A Ziółkowski, Piotr Kubiak, Arleta Małecka, Aneta Piechalak, Marta Szabat, Alicja Górska, Maciej Dąbrowski, Izabela Ibragimow, Jan Sadowski
    Tytuł: Arabidopsis protein phosphatase 2C ABI1 interacts with type I ACC synthases and is involved in the regulation of ozone-induced ethylene biosynthesis
    Źródło: Mol. Plant. - 2014, vol. 7, iss. 6, s. 960-976, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1674-2052
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: regulacja hormonalna ; fosforylacja ; transdukcja sygnałów ; Arabidopsis
    Angielskie słowa kluczowe: hormonal regulation ; protein phosphorylation ; signal transduction ; Arabidopsis
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.337
    Punktacja MNiSW: 45.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    26/38
    Rok: 2014
    Autorzy: Agnieszka Drożdżyńska, Joanna Pawlicka, Piotr Kubiak, Alicja Kośmider, Dorota Pranke, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Conversion of glycerol to 1,3 - propanediol by Citrobacter freundii and Hafnia alvei - newly isolated strains from the Enterobacteriaceae
    Źródło: New Biotechnol. - 2014, vol. 31, no. 5, s. 402-410, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1871-6784
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: Hafnia alvei ; 1,3-propanodiol ; Citrobacter freundii
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.898
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    27/38
    Rok: 2014
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Artur Szwengiel, Piotr Kubiak, Jolanta Tomaszewska-Gras
    Tytuł: Characteristics and structure of starch isolated from triticale
    Źródło: Starch. - 2014, vol. 66, iss. 9/10, s. 895-902, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0038-9056 e-ISSN: 1521-379X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; skrobia
    Angielskie słowa kluczowe: falling number ; triticale ; starch ; variety ; viscosity
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.677
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    28/38
    Rok: 2013
    Autorzy: A. Drożdżyńska, J. Pawlicka, P. Kubiak, D. Pranke, K. Czaczyk
    Tytuł: 1,3-propanediol biosynthesis by Citrobacter freundii AD 119 and Hafnia alvei AD 27
    W: FEMS 2013 [Dokument elektroniczny] : 5th Congress of European Microbiologists, Leipzig, Germany, July 21-25, 2013
    Inf. o wydaniu: Płyta CD-ROM, dane tekstowe
    Adres wydawniczy: [Leipzig] : Federation of European Microbiological Societies, 2013
    Angielskie słowa kluczowe: Citrobacter freundii ; Hafnia alvei ; propanediol ; glycerol
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    29/38
    Rok: 2013
    Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
    Tytuł: Charakterystyka niskocząsteczkowej frakcji soku ziemniaczanego
    W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
    Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013
    Szczegóły: s. 272
    ISBN: 978-83-937001-0-3
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    30/38
    Rok: 2013
    Autorzy: E. Celińska, P. Kubiak, W. Białas, M. Dziadas, W. Grajek
    Tytuł: Yarrowia lipolytica: the novel and promising 2-phenylethanol producer
    Źródło: J. Ind. Microbiol. Biotechnol. - 2013, vl. 40, iss. 3/4, s. 389-392, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1367-5435
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 marca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; 2-phenylethanol ; aroma compound ; bioconversion
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.505
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    31/38
    Rok: 2013
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Artur Szwengiel, Jolanta Tomaszewska-Gras, Piotr Kubiak
    Tytuł: The characteristics and the structure of starch isolated from the triticale grain
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 64
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
    Angielskie słowa kluczowe: starch ; triticale ; RVA ; DSC ; HPSEC analysis
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    32/38
    Rok: 2013
    Autorzy: Joanna Pawlicka, Agnieszka Drożdżyńska, Alicja Kośmider, Piotr Kubiak, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Microbial production of 1,3-propanediol by newly isolated Hafnia alvei AD27
    Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2013, t. 52, supl. 1, s. 65
    p-ISSN: 0079-4252
    Uwagi: The 3rd Workshop on Microbiology in Health and Environmental Protection, Mikrobiot 2013, September 17-20, 2013, Lodz, Poland, Ed. Wiesława Rudnicka. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: Hafnia alvei ; propanediol ; glycerol
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    33/38
    Rok: 2013
    Autorzy: Agnieszka Drożdżyńska, Joanna Pawlicka, Alicja Kośmider, Piotr Kubiak, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Optimization of carbon and nitro gen sources for 1,3-propanediol production by Citrobacter freundii
    Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2013, t. 52, supl. 1, s. 48
    p-ISSN: 0079-4252
    Uwagi: The 3rd Workshop on Microbiology in Health and Environmental Protection, Mikrobiot 2013, September 17-20, 2013, Lodz, Poland, Ed. Wiesława Rudnicka. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: Citrobacter freundii ; propanediol ; glycerol
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    34/38
    Rok: 2013
    Autorzy: Ewelina Celińska, Wojciech Bialas, Anna Dobrowolska, Piotr Kubiak, Wlodzimierz Grajek
    Tytuł: Capability of Yarrowia lipolytica to produce 2-phenylethanol preliminary studies
    Źródło: Yeast. - 2013, vol. 30, iss. S 1, s. 233
    e-ISSN: 1097-0061
    Uwagi: Conference: 26th International Conference on Yeast Genetics and Molecular Biology Location: Frankfurt Main, GERMANY Date: AUG 29-SEP 03, 2013; Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2015].
    Polskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; 2-fenyloetanol
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    35/38
    Rok: 2012
    Autorzy: Alicja Kośmider, Wojciech Białas, Piotr Kubiak, Agnieszka Drożdżyńska, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Vitamin B12 production from crude glycerol by Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii: Optimization of medium composition through statistical experimental designs
    Źródło: Bioresour. Technol. - 2012, vol. 105, s. 128-133, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0960-8524
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii ; Vitamin B12 ; crude glycerol ; experimental design ; medium composition
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.750
    Punktacja MNiSW: 45.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    36/38
    Rok: 2012
    Autorzy: P. Kubiak, K. Leja, K. Myszka, E. Celińska, M. Spychała, D. Szymanowska-Powałowska, K. Czaczyk, W. Grajek
    Tytuł: Physiological predisposition of various Clostridium species to synthetize 1,3-propanediol from glycerol
    Źródło: Process Biochem. - 2012, vol. 47, iss. 9, s. 1308-1319, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1359-5113
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2015].
    Polskie słowa kluczowe: Clostridium ; 1,3-propanediol
    Angielskie słowa kluczowe: genetic engineering ; environmental stresses ; glycerol ; 1,3-propanediol
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.414
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    37/38
    Rok: 2011
    Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Myszka, Piotr Kubiak, Joanna Wojciechowska, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk, Włodzimierz Grajek
    Tytuł: Isolation and identification of Clostrudium spp. from natural samples that performs effective conversion of glycerol to 1,3-propanediol
    Tytuł równoległy: Izolacja i identyfikacja nowych gatunków Clostridium sp. ze środowiska naturalnego zdolnych do efektywnej konwersji glicerolu do 1,3-propanodiolu i innych metabolitów
    Źródło: Acta Sci. Pol., Biotechnol. - 2011, 10 (2), s. 25-34, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-065X e-ISSN: 2083-8654
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2015].
    Polskie słowa kluczowe: Clostridium ; izolacjacja ; 1,3-propanodiol
    Angielskie słowa kluczowe: microflora of natural environment ; short-chain organic acid ; Clostridium ; 1,3-propanediol
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    38/38
    Rok: 2011
    Autorzy: K. Leja, K. Myszka, P. Kubiak, J. Wojciechowska, K. Czaczyk, W. Grajek
    Tytuł: Izolacja i skrining bakterii z rodzaju Clostridium zdolnych do syntezy 1,3-propanodiolu
    W: Nauka gospodarce żywnościowej i biotechnologii : I Wielkopolska Konferencja, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 16-17 czerwca 2011 / Ed. Piotr Kubiak.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2011
    Szczegóły: s. 56
    Polskie słowa kluczowe: 1,3-propanodiol ; Clostridium ; izolacja ; skrining
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP