logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KUŚNIEREK WALDEMAR
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2006
Autorzy: Waldemar Kuśnierek, Andrzej Potkański, Sylwia Kuśnierek
Tytuł: Całkowita i jelitowa strawność białka i aminokwasów bobiki nisko- i wysokotaninowego u świń przed i po ekstruzji w temperaturze 140°C i 160°C
Tytuł równoległy: Total and ileal digestability in swine of protein and amino acids derived from high- and low-tanin faba been before and after extrusion at the temerature of 140°C i 160°C
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 142
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2005
Autorzy: Waldemar Kuśnierek, Andrzej Potkański, Sylwia Kuśnierek
Tytuł: Strawność całkowita i jelitowa u świń białka i aminokwasów poekstrakcyjnej śruty rzepakowej przed i po ekstruzji w temperaturach 140 i 160 0C
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 2, s. 537-548, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: pasze ; śruta rzepakowa ; ekstruzja ; poekstrakcyjna śruta rzepakowa ; białka ; aminokwasy ; strawność ; strawność całkowita ; strawność jelitowa ; trzoda chlewna ; badania strawnościowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; extrusion ; digestibility ; amino acid ; pig
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 1999
Autorzy: Waldemar Kuśnierek, Andrzej Potkański, Andrzej Frankiewicz
Tytuł: Strawność składników pokarmowych w mieszance z udziałem nasion roślin strączkowych i preparatu multienzymatycznego oraz bilans azotu u rosnących świń
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech. - 1999, t. 26, z. 1, s. 173-183, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; nasiona strączkowe ; bobik ; wyka ; preparaty wieloenzymatyczne ; strawność ; retencja azotu ; bilans azotu
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; animal nutrition ; faba bean ; vetch ; digestibility ; nitrogen balance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP