logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KRZYWDZIŃSKA-BARTKOWIAK M
Liczba odnalezionych rekordów: 46



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/46
Rok: 2019
Autorzy: J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, H. M. Baranowska, M. Krzywdzińska-Bartkowiak, P. Konieczny
Tytuł: The effect of deep pectoral myopathy on the properties of broiler chicken muscles characterised by selected instrumental techniques
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 2, s. 459-467, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: chicken breast muscle ; Deep Pectoral Myopathy ; computer image analysis ; differential scanning calorimetry ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/46
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Michał Piatek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Mass spectrometry detection of protein allergenic additives in emulsion-type pork sausages
Źródło: Food Contr. - 2019, vol. 104, s. 122-131, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; soy ; milk ; egg white ; peptide markers ; food allergens ; UHPLC-QQQ-MRM
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.248
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/46
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Application of microwave vacuum drying for snack production: Characteristics of pure cheese puffs
Źródło: Int. J. Dairy Technol. - 2019, vol. 72, iss. 1, s. 82-88, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1364-727X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: puff ; crisp ; snack ; expanded cheese ; vacuum microwave drying
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.522
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/46
Rok: 2018
Autorzy: Sylwia Chudy, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Agnieszka Makowska, Joanna Teichert
Tytuł: The attempt to create a meat-and-cheese-and-tomato waffle powder
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 43
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/46
Rok: 2018
Autorzy: Ryszard Rezler, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Effect of fat substitution by modified starches on mechanical-rheological properties of pork pastes
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 73
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/46
Rok: 2018
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Jerzy Stangierski, Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Structure of muscle fibres in broiler chicken breast with symptons of deep pectoral myopathy (DPM)
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 58
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/46
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Zbigniew Czarnecki
Opis patentowy. Polska, 230068 B1
Tytuł wynalazku: Sposób wytwarzania pasztetu oraz pasztet uzyskany tym sposobem
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 410906, 09.01.2015. 18.07.2016 BUP 15/16
Ogłoszenie: 28.09.2018 WUP 09/18
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 75.000
Praca afiliowana przez UP
8/46
Rok: 2017
Autorzy: Ryszard Kowalski, Agnieszka Bilska, Bożena Danyluk, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: The effect of edible protective casings on selected quality characteristics of culinary meat obtained from pork carcasses
W: Logistics Facing Challenges of Food Security and Environmental Protection : 2nd International Forum on Agri-Food Logistics, 3rd National Scientific Conference AGROLOGISTYKA, June 22-23, 2017, Poznań, Poland / Ed. Karol Wajszczuk.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Life Sciences, 2017
Szczegóły: s. 80-81
ISBN: 978-83-7160-866-7
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 listopada 2017].
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/46
Rok: 2017
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Anna Małecka, Wojciech Białas
Tytuł: Wpływ postaci dodatku bioaktywnych składników soku z ziemniaka na jakość pasztetów
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2017, R. 24, nr 3 (112), s. 84-96, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; żywność funkcjonalna ; pasztety ; nieswoiste zapalenie jelit ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; functional food, ; pâte ; inflammatory bowel disease ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/46
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Masewicz, Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Katarzyna Pers, Ryszard Kowalski
Tytuł: Wpływ sposobu obróbki mikrofalowej na wiązanie wody w mięsie
W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 153
ISBN: 978-83-7717-265-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/46
Rok: 2017
Autorzy: Przemysław Kotewa, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Łukasz Masewicz, Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Wpływ temperatury i czasu stabilizowania homogenizowanych wędlin na właściwości tekstury i wiązanie wody
W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 146
ISBN: 978-83-7717-265-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/46
Rok: 2016
Autorzy: Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Kowalski
Tytuł: Analiza jakości kiełbas drobnorozdrobnionych wyprodukowanych z udziałem preparatów błonnikowych
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 112
Polskie słowa kluczowe: kiełbasa parówkowa ; preparaty błonnikowe ; ocena jakości
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/46
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piatek, Ryszard Kowalski
Tytuł: Porównanie wybranych cech jakościowych pasztetów dostępnych na rynku polskim
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 91
Polskie słowa kluczowe: pasztety ; jakość ; ocena konsumencka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/46
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Sylwia Chudy, Ryszard Kowalski, Magdalena Montowska
Tytuł: Jakość sensoryczna przetworów mięsnych z udziałem suszonych skwarek wieprzowych
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 48
Polskie słowa kluczowe: wędliny podrobowe ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; analiza sensoryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/46
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: Pomiar barwy produktów mleczarskich
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 53
Polskie słowa kluczowe: barwa ; CIE Lab ; masło ; ser podpuszczkowy ; liczebność próby
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/46
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Ryszard Rezler, Hanna Gajewska-Szczerbal
Tytuł: The influence of meat muscle structural properties on mechanical and texture parameters of canned ham
Źródło: J. Food Eng. - 2016, vol. 181, s. 1-9, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: connective tissue ; muscle fibres ; rheology ; texture ; canned ham
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.099
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/46
Rok: 2016
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Wojciech Białas
Opis patentowy. Polska, 222968 B1
Tytuł wynalazku: Pasztet i sposób wytwarzania pasztetu
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 399064, 04.06.2012. 09.12.2013 BUP 25/13
Ogłoszenie: 30.09.2016 WUP 09/16
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
18/46
Rok: 2016
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Wojciech Białas
Opis patentowy. Polska, 222980 B1
Tytuł wynalazku: Parówki i sposób wytwarzania parówek
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 399062, 04.06.2012. 09.12.2013 BUP 25/13
Ogłoszenie: 30.09.2016 WUP 09/16
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
19/46
Rok: 2016
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piatek, Wojciech Białas
Opis patentowy. Polska, 224188 B1
Tytuł wynalazku: Danie obiadowe i sposób wytwarzania dania obiadowego
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 399061, 04.06.2012. 09.12.2013 BUP 25/13
Ogłoszenie: 30.11.2016 WUP 11/16
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
20/46
Rok: 2016
Autorzy: Halina Makała, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Rola preparatów błonnikowych i oleju w kształtowaniu właściwości reologicznych przetworów mięsnych
W: V Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 21-23 czerwca 2016 / [Oprac. red. Katarzyna Samborska].
Adres wydawniczy: Warszawa : Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności SGGW, 2016
Szczegóły: s. 84
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/46
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Małgorzata Gumienna, Ryszard Kowalski, Magdalena Montowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Jakość sensoryczna kiełbasy typu parówkowa z udziałem suszonego bobu fermentowanego
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 105-117, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: bób fermentowany ; tłuszcz ; ocena sensoryczna ; wędliny drobno rozdrobnione
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/46
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: Pomiar barwy produktów mleczarskich
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 85-96, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: CIELab ; liczebność próby ; barwa ; masło ; ser podpuszczkowy dojrzewający
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/46
Rok: 2016
Autorzy: Michał Piątek, Łukasz Masewicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Analiza jakości pasztetów mięsnych z udziałem suszonych skwarek wieprzowych
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 94-104, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; wędliny podrobowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/46
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Rezler, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Agnieszka Cegiel
Tytuł: Analiza właściwości reologicznych farszów i wędlin drobnorozdrobnionych wyprodukowanych z udziałem suszonych skwarek wieprzowych
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 127-136, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: DMA ; farsz kutrowany ; suszone skwarki wieprzowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/46
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Pers, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Wpływ dodatku suszonych skwarek wieprzowych na parametry tekstury i wiązanie wody w wędlinach
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 105-114, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; wędliny drobno rozdrobnione
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/46
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Ryszard Rezler, Dominika Olejniczak, Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz
Tytuł: Wpływ substytucji mięsa suszonymi skwarkami wieprzowymi na właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody farszów mięsnych do produkcji pasztetów
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 115-126, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; reologia ; suszone skwarki wieprzowe ; wędliny podrobowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/46
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Wojciech Białas, Magdalena Jeziorna, Piotr Kubiak
Tytuł: Finely comminuted frankfurters fortified with potato juice - Quality and structure
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, s. 183-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; texture ; structure ; inflammatory bowel disease ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
28/46
Rok: 2015
Autorzy: Tomasz Pawlak, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Puffingi wieprzowe: dobór obróbki wstępnej surowca
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 12, s. 15-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; obróbka wstępna ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: pork ; pretreatment ; microwave-vacuum drying ; puffing ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
29/46
Rok: 2014
Autorzy: Michał Piatek, Hanna Maria Baranowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Modern thawing methods and muscle structure
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2014, vol. 29, 2, s. 83-87, il., bibliogr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: computer image analysis ; low-field NMR ; muscles ; thawing ; water mobility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
30/46
Rok: 2014
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Hydratacja białek wołowych w obecności preparatu żelazowego Aprofer
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 23
ISBN: 978-83-7583-568-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/46
Rok: 2014
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Włodzimierz Dolata
Tytuł: A comparative quality appraisal of finely comminuted batters produced using three types of knives
Źródło: Meat Sci. - 2014, vol. 96, iss. 1, s. 429-435, il., bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: batter quality appraisal ; meat batter ; computer image analysis ; microstructure ; type of knives
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.615
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
32/46
Rok: 2014
Autorzy: M. Piątek, H. M. Baranowska, Ł. Masewicz, M. Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: The influence of iron supplementation on water binding stability in beef and pork pâtés
W: XII International Conference on the Applications of Magnetic Resonance in Food Science : Defining Food by Magnetic Resonance, 20-23 May 2014, Cesena, Italy, Abstract Book.
Adres wydawniczy: [Bologna] : [Universita di Bologna], 2014
Szczegóły: s. 104-105
ISBN: 978-88-902152-4-7
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
33/46
Rok: 2014
Autorzy: H. M. Baranowska, M. Piątek, Ł. Masewicz, M. Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Utilisation of low-field NMR to study pork meat jerky snacks containing haeme iron
W: XII International Conference on the Applications of Magnetic Resonance in Food Science : Defining Food by Magnetic Resonance, 20-23 May 2014, Cesena, Italy, Abstract Book.
Adres wydawniczy: [Bologna] : [Universita di Bologna], 2014
Szczegóły: s. 99, il.
ISBN: 978-88-902152-4-7
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
34/46
Rok: 2013
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Przemysław Kowalczewski, Łukasz Masewicz, Ryszard Rezler, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Właściwości reologiczne i wiązanie wody w farszach wędlin z dodatkiem preparatów z soku ziemniaka
W: Agrofizyka w bioinżynierii [Dokument elektroniczny] : Międzynarodowa konferencja naukowa, 18-19 września 2013, Wrocław : Materiały konferencyjne
Inf. o wydaniu: Pendrive; dane tekstowe w formacie .doc
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2013]
Lokalizacja: s. 9-10
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/46
Rok: 2013
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Przemysław Kowalczewski, Łukasz Masewicz, Ryszard Rezler, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Wpływ dodatku soku z ziemniaka na kształtowanie termicznych właściwości farszów pasztetowych
W: Agrofizyka w bioinżynierii [Dokument elektroniczny] : Międzynarodowa konferencja naukowa, 18-19 września 2013, Wrocław : Materiały konferencyjne
Inf. o wydaniu: Pendrive; dane tekstowe w formacie .doc
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2013]
Lokalizacja: s. 11-12
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/46
Rok: 2013
Autorzy: Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Mikrostruktur und Molekulardynamik von Wasser in aufgetautem Fleisch
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2013, 9, s. 100-104, il., bibliogr.
p-ISSN: 0015-363X
Angielskie słowa kluczowe: computer image analysis ; low-field NMR ; muscles ; thawing ; water mobility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.086
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
37/46
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Anna Małecka, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of the addition of potato juice on the structure and quality of paté
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 61
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: pate ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
38/46
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Magdalena Jeziorna, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Quality and structure of finely comminuted sausages with potato juice
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 62
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: sausages ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
39/46
Rok: 2013
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piatek, Hanna Gajewska-Szczerbal, Kamila Morawska
Tytuł: Application of computer image analysis to evaluate the effectiveness of mixing batter in the paddle mixer
Tytuł równoległy: Zastosowanie komputerowej analizy obrazu do oceny efektywności mieszania farszu w mieszarce łopatkowej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 164-165
Polskie słowa kluczowe: mieszanie ; komputerowa analiza obrazu
Angielskie słowa kluczowe: mixing ; computer image analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
40/46
Rok: 2011
Autorzy: Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Wojciechowski
Tytuł: Ocena jakości kiełbas kutrowanych z dodatkiem preparatu białkowego wyprodukowanych w warunkach przemysłowych
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 63
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/46
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Piotrowska, Włodzimierz Dolata, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Dawid Suchanek
Tytuł: Ocena jakościowa wyrobów tradycyjnych wyprodukowanych w warunkach przemysłowych
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 183
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/46
Rok: 2011
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Elżbieta Piotrowska
Tytuł: Wpływ rodzaju kutra na strukturę pasztetów wyprodukowanych w warunkach przemysłowych
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 121
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
43/46
Rok: 2008
Autorzy: Hanna Gajewska-Szczerbal, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Comparison of structural changes of the musculus longissimus thoracis and musculus longissimus lumborum during curing and thermal treatment
Tytuł równoległy: Porównanie zmian struktury musculus longissimus thoracis i musculus longissimus lumborum podczas peklowania i obróbki ceplnej
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 90
ISBN: 978-83-61314-24-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
44/46
Rok: 2006
Autorzy: Hanna Gajewska-Szczerbal, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Analiza zmian struktury histologicznej mięśni świńskich pod wpływem nastrzyku solanką, masowania i pasteryzacji
Tytuł równoległy: Analysis of changes in histological structure of porcine muscles under the influence of brine injection, massaging and pasteurization
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 176
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
45/46
Rok: 2002
Autorzy: Edward Pospiech, Marion L. Greaser, Beata Mikolajczak, Wen Chiang, Mirosława Krzywdzińska
Tytuł: Thermal properties of titin from porcine and bovine muscles
Źródło: Meat Sci. - 2002, vol. 62, iss. 2, s. 187-192, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: titin ; thermal properties ; porcine muscles ; bovine muscles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.252
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
46/46
Rok: 1997
Autorzy: Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Marion L. Greaser, Wen Chiang, Mirosława Krzywdzińska, Jerzy Stangierski, Bożena Grześ
Tytuł: Właściwości termiczne titiny z mięśni świń i bydła
W: Postępy w technologii i chemii żywności : XXVIII Sesja Naukowa, Streszczenia doniesień.
Adres wydawniczy: Gdańsk : Politechnika Gdańska, 1997
Szczegóły: s. 7
ISBN: 83-906490-5-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP