logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KRYSZTOFIAK KRYSTYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2011
Autorzy: Krystyna Krysztofiak, Agnieszka Bilska
Tytuł: Zasady znakowania produktów spożywczych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 3, art. 17, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_17.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: przepisy prawne ; informacje obowiązkowe ; oświadczenia żywieniowe ; oświadczenia zdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: legal regulations ; obligatory information ; nutritional information ; medicinal claim
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2010
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka, Krystyna Krysztofiak
Tytuł: Wedliny
W: Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych : Przewodnik do ćwiczeń / Pod red. Ewy Flaczyk i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 63-74
ISBN: 978-83-7160-604-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Bilska, Magdalena Rudzińska, Ryszard Kowalski, Krystyna Krysztofiak
Tytuł: The effect of soy hydrolysates on changes in cholesterol content and its oxidation products in fine - ground model sausages
Tytuł równoległy: Wpływ hydrolizatów sojowych na zmiany zawartości cholesterolu i produktów jego utleniania w kiełbasie modelowej typu parówkowa
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (3), s. 15-22, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty białkowe ; cholesterol ; produkty utleniania cholesterolu ; oksysterole ; liczba nadtlenkowa
Angielskie słowa kluczowe: protein hydrolysates ; cholesterol ; cholesterol oxidation products ; oxisterols ; peroxide value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2008
Autorzy: Tomasz Strzyżewski, Agnieszka Bilska, Krystyna Krysztofiak
Tytuł: Zależność pomiędzy wartością pH mięsa a jego barwą
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2008, t. 2, z. 2, art. 12, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_2_12.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mięso ; jakość ; barwa mięsa ; pH ; wady mięsa
Angielskie słowa kluczowe: meat ; quality ; colour ; pH ; meat faults
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2006
Autorzy: Krystyna Krysztofiak, Agnieszka Bilska
Tytuł: Wędliny
W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 269-291, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-430-0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka, Krystyna Krysztofiak
Tytuł: Wedliny
W: Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych : Przewodnik do ćwiczeń / Pod red. Ewy Flaczyk i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akdemii Rolniczej, 2004
Szczegóły: s. 62-75
ISBN: 83-7160-361-4
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 1999
Autorzy: Krystyna Krysztofiak, Piotr Konieczny, Leszek Wybraniec, Waldemar Uchman
Tytuł: Próba zastosowania aparatu SPECTRO-PEN do szybkiej oceny barwy szynki wysoko wydajnej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 67-74, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: meat products ; quality ; colour evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP