logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KRYSTYJAN MAGDALENA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: Anna Dobosz, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik, Radosław Lach, Barbara Borczak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Influence of magnetic field on a short- and long-term retrogradation of potato starches of various amylose content
W: Starch Update 2017 : The 9th International Conference on Starch Technology, 27-28 February 2017, Bangkok Trade and Exhibition Convention Centre (BITEC) Bangkok, Thailand, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Khlong Nueng : National Center for Genetic Engineering and Biotechnology, 2017
Szczegóły: s. 64
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Marek Sikora, Anna Dobosz, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Retrogradation process of waxy-starches gels without and with gum Arabic investigates by using 1H NMR method
W: Starch Update 2017 : The 9th International Conference on Starch Technology, 27-28 February 2017, Bangkok Trade and Exhibition Convention Centre (BITEC) Bangkok, Thailand, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Khlong Nueng : National Center for Genetic Engineering and Biotechnology, 2017
Szczegóły: s. 38
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Marek Sikora, Anna Dobosz, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Retrogradacja skrobi kukurydzianych analizowana metodą niskopolowego NMR
W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 52
ISBN: 978-83-7717-265-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Folentarska, Magdalena Krystyjan, Hanna Maria Baranowska, Wojciech Ciesielski
Tytuł: Surowce odnawialne jako alternatywa do otrzymania biodegradowalnych tworzyw
Źródło: Chem. Environ. Biotechnol. - 2016, vol. 19, s. 121-124, bibliogr.
p-ISSN: 2083-7097
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: naturalne surowce ; surowce odnawialne ; skrobia ; kompleksy polimerowe ; tworzywa biodegradowalne
Angielskie słowa kluczowe: natural raw materials ; renewable raw materials ; starch ; polymer complexes ; biodegradable materials
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2012
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Evaluation of the time-dependent stability of starch-hydrocolloid binary gels involving NMR relaxation time measurements
Źródło: J. Food Eng. - 2012, vol. 109, iss. 4, s. 685-690, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: cassava starch ; cornstarch ; guar gum ; κ-carrageenan ; oat starch ; potato starch ; xanthan gum
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.276
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2011
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Analysis of the formation of starch - hydrocolloid binary gels and their structure based on the relaxation times of the water molecules
Tytuł równoległy: Analiza powstawania i struktury podwójnych żeli skrobiowo-hydrokoloidowych na podstawie czasów relaksacji cząsteczek wody
Źródło: Polimery. - 2011, 56, nr 6, s. 478-483, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-2725
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: skrobia tapiokowa ; skrobia kukurydziana ; guma guarowa ; κ-karagen ; skrobia owsiana ; skrobia ziemniaczana ; guma ksantanowa
Angielskie słowa kluczowe: cassava starch ; cornstarch ; guar gum ; κ-carrageenan ; oat starch ; potato starch ; xanthan gum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2010
Autorzy: Marek Sikora, Hanna Maria Baranowska, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Analysis of the formation of starch - hydrocolloid binary gels and their structure based on the relaxation times of the water molecules
W: XVIII International Starch Convention Cracow - Moscow : Cracow, June 21-25, 2010.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe AKAPIT, [2010]
Szczegóły: s. 27
ISBN: 978-83-60958-59-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP