logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KRUPSKA ALDONA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Aldona Krupska, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Antioxidant activity and free radicals of roasted herbal materials
Źródło: Herba Pol. - 2017, vol. 63, no. 2, s. 34-41, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; rokitnik ; jarząb pospolity ; lubczyk ogrodowy ; mniszek lekarski ; proces prażenia ; własności antyoksydacyjne ; wolne rodniki
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; sea buckthorn fruits ; rowanberry ; lovage roots ; dandelion roots ; roasting process ; antioxidant activity ; free radicals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Lucyna Słomińska, Roman Zielonka, Leszek Jarosławski, Aldona Krupska, Andrzej Szlaferek, Wojciech Kowalski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Marek Nowicki
Tytuł: High pressure impact on changes in potato starch granules
Źródło: Pol. J. Chem. Technol. - 2015, vol. 17, no. 4, s. 65-73, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-8117 e-ISSN: 1899-4741
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: potato starch ; high pressure ; shape and structure of starch ; gelatinization-enthalpy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.575
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2014
Autorzy: Leszek Jarosławski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Aldona Krupska, Lucyna Słomińska, Roman Zielonka
Tytuł: Wpływ wysokiego ciśnienia na przemiany termodynamiczne skrobi ziemniaczanej
W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Ziemniak rośliną uprawną XXI wieku: Teraźniejszość i perspektywy", VIII Konferencja Naukowa, Brunów, 12-14 maja 2014 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 89
Polskie słowa kluczowe: skrobia ziemniaczana ; kleikowanie ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP