logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KOWALSKA EDYTA
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2010
Autorzy: Edyta Kowalska, Dorota Cais-Sokolińska, Agata Lasik
Tytuł: Colour changes of vacuum packed and in brine mozzarella cheese resulting from microwave heating before and after freezing
Tytuł równoległy: Zmiany barwy sera mozzarella pakowanego próżniowo i w zalewie w wyniku ogrzewania mikrofalowego przed i po zamrożeniu
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2010, 4 (25), s. 84-90, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; nasycenie barwy ; jasność barwy ; ogrzewanie mikrofalowe ; zmiany barwy
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; shelf-life ; lightness ; colour saturation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Kształtowanie się wartości aktywności wody sera mozzarella poddanego procesowi wędzenia
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2009, t. 14, nr 3, s. 23-28, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella naturalny ; ser Mozarella wędzony ; ocena sensoryczna ; barwa ; zawartość wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Wykorzystanie luminometrycznego pomiaru ATP do oceny czystości rąk pracowników przemysłu mleczarskiego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2009, t. 14, nr 3, s. 56-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; pracownicy ; higiena ; czystość mikrobiologiczna ; ręce ; metody badań ; metoda luminpmetryczna ; pomiar ATP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2008
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Edyta Kowalska
Tytuł: Charakterystyka koncentratu mleczno-jajowego podczas przechowywania
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2008, 4 (17), s. 63-76, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: koncentraty spożywcze ; proszek mleczno-jajowy ; kwasy tłuszczowe ; sterole ; oksysterole
Angielskie słowa kluczowe: food concentrates ; milk and egg powder ; fatty acids ; sterols ; oxysterols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2001
Autorzy: Sylwia Chudy, Romualda Danków, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Kształtowanie się cech organoleptycznych śmietany jogurtowej, biojogurtowej i tradycyjnej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 883-888, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: śmietana jogurtowa ; śmietana biojogurtowa ; śmietana ; ocena organoleptyczna ; wyróżniki jakościowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Danków, Sylwia Chudy, Edyta Kowalska, Jan Pikul, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ czasu przechowywania na zawartość mikroflory śmietany jogurtowej i biojogurtowej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 877-882, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: śmietana jogurtowa ; śmietana biojogurtowa ; mikroflora ; przeżywalność ; czas przechowywania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Danków, Sylwia Chudy, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ hydrolizy laktozy na wybrane cechy lodów
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 779-784, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: lody mleczne ; lody śmietankowe ; hydroliza laktozy ; beta-D-galaktozydaza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2001
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Sylwia Chudy, Romualda Danków, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ jakości surowca i warunków przechowywania na cechy fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne biojogurtu
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 835-841, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: biojogurt ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP