logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KOSSOWSKA IZABELA
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2009
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Piotr Konieczny, Izabela Kossowska, Małgorzata Nogala-Kałucka, Renata Zawirska-Wojtasiak, Anna Hoffmann
Tytuł: Właściwości sensoryczne a zawartość tanin w fermentowanych i ekstrudowanych preparatów łubinowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: nasiona łubinu ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; taniny
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; lactic acid fermentation, ; extrusion, ; tannins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/13
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Maria Malinowska, Anna Gramza, Izabela Kossowska
Tytuł: Ocena efektywności przeciwutleniającej preparatów łubinowych w układzie modelowym z kwasem linolowym
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2007, z. 522, s. 405-412, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Strategie wykorzystania roślin strączkowych.
Polskie słowa kluczowe: preparaty łubinowe ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; kwas linolowy ; efektywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: lupin preparations ; lactic acid fermentation ; extrusion ; linoleic acid ; antioxidative effectiveness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/13
Rok: 2007
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Izabela Kossowska, Małgorzata Nogala-Kałucka, Marlena Malinowska, Aleksander Siger
Tytuł: Związki polifenolowe ekstrudowanych preparatów łubinowych
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2007, z. 522, s. 393-397, bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Strategie wykorzystania roślin strączkowych.
Polskie słowa kluczowe: łubin ; ekstruzja ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; extrusion ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2007
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Jerzy Szukała, Zbigniew Krejpcio, Małgorzata Nogala-Kałucka, Katarzyna Czaczyk, Izabela Kossowska, Anna Hoffmann
Tytuł: Warunki uprawy i przetwarzania łubinu - czynniki modyfikujące zawartość fitynianów i tanin - endogennych inhibitorów biodostępności składników mineralnych
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1274-1280, bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: łubin ; uprawa roślin ; nawożenie ; składniki mineralne ; biodostępność ; nasiona ; fermentacja ; ekstruzja ; fityniany ; taniny
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; seeds ; fertilization ; fermentation ; extrusion ; phytate ; tannins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
5/13
Rok: 2006
Autorzy: Izabela Kossowska, Eleonora Lampart-Szczapa, Małgorzata Nogala-Kałucka, Anna Hoffmann, Maria Malinowska
Tytuł: Wpływ fermentacji mlekowej i ekstruzji na jakość białka preparatów otrzymanych z nasion łubinu
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 163-167, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: łubin ; procesy technologiczne ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; nasiona ; białka ; strawność in vitro ; taniny
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; fermentation ; extrusion ; soluble protein ; in vitro protein digestibility ; tannins
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2006
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Piotr Konieczny, Małgorzata Nogala-Kałucka, Sylwia Walczak, Izabela Kossowska, Marlena Malinowska
Tytuł: Some functional properties of lupin proteins modified by lactic fermentation and extrusion
Źródło: Food Chem. - 2006, vol. 96, iss. 2, s. 290-296, bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Elsevier
Polskie słowa kluczowe: łubin ; nasiona ; białka ; właściwości funkcjonalne ; modyfikacja ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; seeds ; functional properties ; surface hydrophobicity ; lactic acid fermentation ; extrusion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.433
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/13
Rok: 2006
Autorzy: Izabela Kossowska, Eleonora Lampart-Szczapa, Małgorzata Nogala-Kałucka, Anna Hoffmann, Maria Malinowska
Tytuł: Wpływ fermentacji mlekowej i ekstruzji na jakość białka preparatów otrzymanych z nasion łubinu
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 113-114
Polskie słowa kluczowe: łubin ; procesy technologiczne ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; nasiona ; białka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2006
Autorzy: M. Nogala-Kałucka, E. Lampart-Szczapa, M. Malinowska, A. Gramza, I. Kossowska
Tytuł: Ocena efektywności przeciwutleniającej preparatów łubinowych u układzie modelowym z kwasem linolowym
W: Strategie wykorzystania roślin strączkowych : Warsztaty naukowe, Zakopane, 25-27 wrzesnia 2006, Program i streszczenia prezentacji.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2006
Szczegóły: s. 84
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Maria Malinowska, Anna Gramza, Izabela Kossowska
Tytuł: Ocena efektywności przeciwutleniającej preparatów łubinowych w układzie modelowym z kwasem linolowym
W: Warsztaty Naukowe "Strategie wykorzystania roślin strączkowych", Zakopane, 25-27 września 2006 : Program i streszczenia prezentacji.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2006]
Szczegóły: s. 84
Polskie słowa kluczowe: preparaty łubinowe ; modyfikacja ; właściwości przeciwutleniające ; badania modelowe ; kwas linolowy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2006
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Izabela Kossowska, Małgorzata Nogala-Kałucka, Maria Malinowska, Aleksander Siger
Tytuł: Związki polifenolowe ekstrudowanych preparatów łubinowych
W: Warsztaty Naukowe "Strategie wykorzystania roślin strączkowych", Zakopane, 25-27 września 2006 : Program i streszczenia prezentacji.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2006]
Szczegóły: s. 83
Polskie słowa kluczowe: łubin ; nasiona ; ekstruzja ; polifenole ; preparaty łubinowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2003
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krystyna Trojanowska, Magdalena Miśkiewicz, Katarzyna Czaczyk, Izabela Kossowska, Wiktor Obuchowski, Marlena Malinowska, Jan Kiryluk, Anna Hoffmann
Tytuł: Wpływ procesów technologicznych na profil oligosacharydów w preparatach z nasion łubinu
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2003, z. 495, s. 359-366, bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Łubin wysokobiałkowa roślina XXI wieku.
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; łubin biały ; łubin żółty ; łubin wąskolistny ; nasiona ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa ; preparaty łubinowe ; oligosacharydy
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; fermentation ; extrusion ; seeds ; oligosaccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2003
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Rafał Janczak, Maria Malinowska, Izabela Kossowska
Tytuł: Zmiany jakościowe i ilościowe tokochromanoli w preparatach łubinowych uzyskiwanych na drodze modyfikacji technologicznych
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2003, z. 495, s. 375-382, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Łubin wysokobiałkowa roślina XXI wieku.
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; łubin biały ; łubin wąskolistny ; łubin żółty ; nasiona ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa ; tokochromanole ; tokoferole ; zmiany ilościowe ; zmiany jakościowe
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; tocopherols ; fermentation ; extrusion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 1998
Autorzy: Wanda Woźniak, Marian Gapiński, Izabela Kossowska, Maria Malinowska
Tytuł: Charakterystyka owoców ogórka z upraw tradycyjnych i w podłożach inertnych
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 451-452
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP