logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONIECZNY P
Liczba odnalezionych rekordów: 60



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/60
Rok: 2019
Autorzy: J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, H. M. Baranowska, M. Krzywdzińska-Bartkowiak, P. Konieczny
Tytuł: The effect of deep pectoral myopathy on the properties of broiler chicken muscles characterised by selected instrumental techniques
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 2, s. 459-467, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: chicken breast muscle ; Deep Pectoral Myopathy ; computer image analysis ; differential scanning calorimetry ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/60
Rok: 2019
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Krzysztof Polewski, Mikołaj Kościński, Zuzanna Pietralik, Piotr Konieczny, Maciej Kozak
Tytuł: Rozpoznawanie zmian polimorficznych tłuszczu kakaowego jako przyczyny wad jakościowych czekolad
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 109
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; kwiat tłuszczowy ; różnicowa kalorymetria skaningowa DSC ; dyfrakcja promieni X ; spektroskopia IR
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/60
Rok: 2019
Autorzy: Wojciech Andrzejewski, Piotr Konieczny
Tytuł: Belgia mniej znana czyli o zrównoważonej akwakulturze w praktyce
Źródło: Prz. Ryb. - 2019, nr 1 (163), s. 16-20, il.
p-ISSN: 1232-0846
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/60
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Lidia Lewko, Piotr Konieczny
Tytuł: An assessment of the influence of silver stabilized hydrogen peroxide on the eggshell condition
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2018, vol. 30, iss. 2, s. 131-136, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: silver ions ; hydrogen peroxide ; eggs ; eggshell strength ; microbial quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.774
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/60
Rok: 2018
Autorzy: Jerzy Stangierski, Wojciech Andrzejewski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Bożena Grześ, Piotr Konieczny, Maria Urbańska
Tytuł: Effect of washing on the quality of surimi-like preparation obtained from soft tissue of freshwater mussel Sinanodonta woodiana (Lea, 1834)
Źródło: J. Aquat. Food Prod. Technol. - 2018, vol. 27, iss. 9, s. 961-974, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1049-8850 e-ISSN: 1547-0636
Angielskie słowa kluczowe: freshwater ; mussel surimi processing ; effectsprotein ; compositionSDS-PAGEDSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.707
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/60
Rok: 2018
Autorzy: Agata Biadała, Piotr Konieczny
Tytuł: Goat's milk-derived bioactive components - a review
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 4, s. 239-253, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: goat's milk ; bioactive components ; increasing the content of bioactive ingredients
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.806
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/60
Rok: 2017
Autorzy: E. Mroczek-Krzyzelewska, P. Konieczny, A. Lewicki, A. Waśkiewicz, D. Janczak
Tytuł: Changes in acrylamide monomer content during composting of dairy processing sludge
Źródło: Appl. Ecol. Environ. Res. - 2017, vol. 15 (3), s. 39-50, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1589-1623 e-ISSN: 1785-0037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: AMD ; polyacrylamide ; flocculants ; aerobic fermentation process ; composted mixture
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.721
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/60
Rok: 2017
Autorzy: Ł. Tomczyk, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, A. Lasik, K. Stuper-Szablewska, P. Konieczny
Tytuł: Higienizacja skorup jaj konsumpcyjnych z wykorzystaniem srebra stabilizowanego nadtlenkiem wodoru
Tytuł równoległy: Hygienisation of shell eggs using silver stabilized hydrogen peroxide
W: Food: today and tomorrow. XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności : 5 th International Session of Young Scientific Staff, May 18-19th 2017 Szczecin.
Adres wydawniczy: [Szczecin] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 103-106
ISBN: 978-83-935477-9-1
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
9/60
Rok: 2016
Autorzy: P. Konieczny, J. Tomaszewska-Gras, W. Andrzejewski, B. Mikołajczak, M. Urbańska
Tytuł: Charakterystyka termiczna i elektroforetyczna białek małży słodkowodnej
W: 59 Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego : Między nami jest chemia..., Poznań, 19-23 IX 2016, Materiały zjazdowe. Część 1, Streszczenia / Oprac. red. Sławomir Borysiak, Bogdan Czajka, Robert Pietrzak.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2016
Szczegóły: s. 377
ISBN: 978-83-60988-23-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/60
Rok: 2016
Autorzy: P. Konieczny, R. Cegielska-Radziejewska, E. Mroczek, J. Dziedzic
Tytuł: Analysis of air quality in selected areas of a poultry processing plant with the use of a microbiological air sampler
Źródło: Braz. J. Poult. Sci. - 2016, vol. 18, no. 3, s. 401-406, il., bibliogr.
p-ISSN: 1516-635X e-ISSN: 1806-9061
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: zakłady przetwórstwa drobiu ; powietrze ; jakość mikrobiologiczna ; metoda zderzeniowa
Angielskie słowa kluczowe: poultry processing plant ; microbiological air quality ; impaction technique
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.465
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/60
Rok: 2016
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny, Andrzej Lewicki, Agnieszka Waśkiewicz, Jacek Dach
Tytuł: Preliminary study of acrylamide monomer decomposition during methane fermentation of dairy waste sludge
Źródło: J. Environ. Sci. - 2016, vol. 45, s. 108-114, il., bibliogr.
p-ISSN: 1001-0742
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide monomer ; dairy sludge ; anaerobic digestion ; polyacrylamide
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.865
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/60
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Agnieszka Waśkiewicz, Ryszard Kowalski, Piotr Konieczny
Tytuł: The effect of blueberries on the oxidative stability of pork meatloaf during chilled storage
Źródło: J. Food Process. Preserv. - 2016, vol. 40, iss. 5, s. 899-909, il., bibliogr.
p-ISSN: 0145-8892
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: stabilność oksydacyjna ; borówki ; mięso
Angielskie słowa kluczowe: oxidative stability ; blueberries ; meat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.791
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/60
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Konieczny, Jolanta Tomaszewska-Gras, Wojciech Andrzejewski, Beata Mikołajczak, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz, Jerzy Stangierski
Tytuł: DSC and electrophoretic studies on protein denaturation of Anodonta woodiana (Lea, 1834)
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2016, vol. 126, 1, s. 69-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: mussel ; Anodonta woodiana ; thermal stability ; DSC ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/60
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Małgorzata Majcher, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Piotr Konieczny
Tytuł: Characteristics of fermented ewe's milk product with an increased ratio of natural whey proteins to caseins
Źródło: Small Ruminant Res. - 2016, vol. 144, s. 283-289, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; białka serwatkowe ; procesy membranowe ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: ewe's milk ; whey proteins ; membrane processing ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.947
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/60
Rok: 2015
Autorzy: Wojciech Juzwa, Kamila Myszka, Wojciech Białas, Renata Dobrucka, Piotr Konieczny, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Investigation of the effectiveness of disinfectants against planktonic and biofilm forms of P. aeruginosa and E. faecalis cells using a compilation of cultivation, microscopic and flow cytometric techniques [*]
Źródło: Biofouling. - 2015, vol. 31, iss. 7, s. 587-597, bibliogr.
p-ISSN: 0892-7014 e-ISSN: 1029-2454
Polskie słowa kluczowe: biofilm ; aktywność przeciwbakteryjna ; środki dezynfekcyjne ; cytometria przepływowa ; linie technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: biofilm ; germicidal activity ; disinfectants ; flow cytometric analysis ; technological surface
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.000
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
16/60
Rok: 2015
Autorzy: Piotr Konieczny, Jolanta Tomaszewska-Gras, Wojciech Andrzejewski, Beata Mikołajczak, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz, Jerzy Stangierski
Tytuł: Studies on thermodynamic and biochemical protein attributes of Anodonta Woodiana (LEA, 1834)
W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
Szczegóły: s. 506-507, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7784-684-1
Polskie słowa kluczowe: Anodonta Woodiana ; elektroforeza SDS-PAGE ; małże ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; stabilność termiczna
Angielskie słowa kluczowe: Anodonta woodiana ; elektrophoresis SDS-PAGE ; mussel ; DSC-differential scanning calorimetry ; thermal stability
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
17/60
Rok: 2015
Autorzy: Ewelina Mroczek, Tomasz Kleiber, Piotr Konieczny, Agnieszka Waśkiewicz
Tytuł: Effect of residual monomer from polyacrylamide on head lettuce grown in peat substrate
Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2015, vol. 32, no. 12, s. 2113-2119, bibliogr.
p-ISSN: 1944-0049 e-ISSN: 1944-0057
Polskie słowa kluczowe: podłoże torfowe ; odżywianie roślin ; sałata
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide monomer ; flocculants ; peat substrate ; plants nutrition ; lettuce ; food safety
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.878
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
18/60
Rok: 2015
Autorzy: W. Białas, J. Stangierski, P. Konieczny
Tytuł: Protein and water recovery from poultry processing wastewater integrating microfiltration, ultrafiltration and vacuum membrane distillation
Źródło: Int. J. Environ. Sci. Technol. - 2015, vol. 12, iss. 6, s. 1875-1888, il., bibliogr.
p-ISSN: 1735-1472 e-ISSN: 1735-2630
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: water purification ; polypropylene membrane ; fouling ; rejection coefficient ; mechanically recovered poultry meat ; hydrophobicity ; downstream pressure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.344
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/60
Rok: 2015
Autorzy: Janusz Wojdalski, Tomasz Żelaziński, Piotr Konieczny, Bogdan Drożdż, Adam Kupczyk, Ewa Golisz, Ewelina Mroczek, Remigiusz Mruk
Tytuł: Uwarunkowania gospodarki energią, wodą i środowiskiem w wybranych branżach przemysłu rolno-spożywczego oraz zarys problematyki zrównoważonego rozwoju
Źródło: Inż. Przetw. Spoż. - 2015, 1/4 (13), s. 34-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 2084-9494 e-ISSN: 2300-2018
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: rozwój zrównoważony ; energia ; woda ; odpady ; środowisko ; czystsza produkcja ; przemysł rolno-spożywczy
Angielskie słowa kluczowe: sustainable development ; energy ; water ; waste ; environment ; cleaner production ; agro-food industry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/60
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Piotr Konieczny
Tytuł: Mikotoksyny oraz sposoby ustalania mikotoksynotwórczości
W: Nauka dla środowiska przyrodniczego : IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców w Poznaniu, Poznań, 23-25 kwietnia 2015 r., Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 120-121
Polskie słowa kluczowe: mikotoksyny ; grzyby mikroskopowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/60
Rok: 2014
Autorzy: Ł. Tomczyk, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, K. Stuper-Szablewska, P. Konieczny
Tytuł: Impact assessment of the management of poultry on the environment
W: 9th International Conference of Young Naturalists From Biotechnology to Environmental Protection : The interdisciplinary meeting of young naturalists, 06-08 November, 2014, Zielona Góra, Poland / Red. Ita Sczepańska i Krystyna Walińska.
Adres wydawniczy: Zielona Góra : The Biologist Scientific Union of University of Zielona Góra (KNB UZ), 2014
Szczegóły: s. 83
Polskie słowa kluczowe: drób ; środowisko
Angielskie słowa kluczowe: poultry ; environment
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
22/60
Rok: 2014
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: Doskonalenie metod laboratoryjnej oceny właściwości flokulantów stosowanych w gospodarce wodno-ściekowej i osadowej przemysłu spożywczego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 1, s. 15-22, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; ścieki ; osady ściekowe ; chemikalia ; flokulanty
Angielskie słowa kluczowe: food industry ; wastewater ; sludge ; chemicals ; flocculants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
23/60
Rok: 2014
Autorzy: E. Mroczek, P. Konieczny, T. Kleiber, A. Waśkiewicz
Tytuł: Response of hydroponically grown head lettuce on residual monomer from polyacrylamide
Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2014, vol. 31, no. 8, s. 1399-1405, bibliogr.
p-ISSN: 1944-0049 e-ISSN: 1944-0057
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; flokulanty ; monomer akryloamidowy ; hydroponika ; sałata ; wysokosprawna chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; flocculants ; acrylamide monomer ; hydroponic ; lettuce ; HPLC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.802
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
24/60
Rok: 2014
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: Changes in content of residual acrylamide flocculant during methane fermentation process of dairy sewage sludge [*]
W: Food Science Horizon 2014 : 19th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologists, 3rd International Conference, 7-9 May 2014, Warsaw, Poland.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2014]
Szczegóły: s. 32
Polskie słowa kluczowe: resztkowy monomer akryloamidowy ; flokulanty ; osady ściekowe
Angielskie słowa kluczowe: residual acrylamide monomer ; flocculant ; wastewater sludge
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
25/60
Rok: 2013
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: Chemical treatment and disinfection of food processing wastewater - diversity of problems and solutions
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 115
Angielskie słowa kluczowe: food processing ; wastewater ; sludge ; chemical treatment
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
26/60
Rok: 2013
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny, A. Waśkiewicz, T. Kleiber
Tytuł: Migration of residual polyacrylamide flocculants from farm to table in respect to potential hazard for food consumer
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 116
Angielskie słowa kluczowe: residual acrylamide flocculants ; food safety ; farm to table approach
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
27/60
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Lasik, Renata Dobrucka, Piotr Konieczny
Tytuł: Impedimetric test for rapid determination of performic acid (PFA) biocidal activity toward Echericha coli
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (4), s. 385-395, il.,bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 stycznia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: performics acid ; impedance measurement ; disinfection ; biocides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/60
Rok: 2013
Autorzy: Julita Reguła, Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: O zasadach bezpiecznego żywienia dzieci i młodzieży w warunkach szkolnych
W: Edukacja dla bezpieczeństwa : Szkoła - turystyka - rekreacja / Red. nauk. Zbigniew Dziemianko, Andrzej Kusztelak.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Naukowe Wyższej Szkoły Handlu i Usług, 2013
Szczegóły: s. 69-79, bibliogr.
ISBN: 978-83-61449-09-6
Liczba arkuszy: 0,5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
29/60
Rok: 2013
Autorzy: Marcin Szymański, Ewa Witkowska-Banaszczak, Piotr Konieczny, Arkadiusz Szymański, Włodzimierz Urbaniak
Tytuł: Ocena zmian toksyczności osadów ściekowych stabilizowanych bioprepratem Efektywnych Mikroorganizmów
W: Gospodarka odpadami komunalnymi : Monografia. T. 9 / Red. Kazimierz Szymański.
Adres wydawniczy: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2013
Seria: Monografia - Wydział Inżynierii Lądowej, Środowiska i Geodezji. Politechnika Koszalińska, ISSN 2039-7129 ; nr 249
Szczegóły: s. 337-349, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7365-313-9
Liczba arkuszy: 0,79
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/60
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Konieczny, Ewelina Mroczek, Magda Kucharska
Tytuł: Ślad węglowy w zrównoważonym łańcuchu żywnościowym i jego znaczenie dla konsumenta żywności
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 3 (29), s. 51-64, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: znakowanie żywności ; ślad węglowy ; edukacja ekologiczna ; konsumenci ; edukacja żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: food labelling ; carbon footprint ; education ; environmental education ; nutritional education ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
31/60
Rok: 2013
Autorzy: P. Konieczny, R. Dobrucka, E. Mroczek
Tytuł: Using carbon footprint to evaluate environmental issues of food transportation
Tytuł równoległy: Zastosowanie śladu węglowego do oceny aspektów środowiskowych związanych z transportem żywności
Źródło: LogForum. - 2013, 9 (1), s. 3-10, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-2038 e-ISSN: 1734-459X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 maja 2014].
Polskie słowa kluczowe: transport żywności ; ślad węglowy ; oddziaływanie na środowisko
Angielskie słowa kluczowe: food transportation ; carbon footprint ; environmental impact
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
32/60
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Konieczny, Joanna Dziedzic, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewelina Mroczek
Tytuł: Analiza jakości powietrza w wybranych pomieszczeniach produkcyjnych zakładu drobiarskiego z zastosowaniem mikrobiologicznego próbnika powietrza
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 54-57
Polskie słowa kluczowe: powietrze ; jakość mikrobiologiczna ; próbnik powietrza ; zakłady spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: air ; microbial quality ; air sampler ; food processing plant
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
33/60
Rok: 2013
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: Improvement of laboratory assessment methods of flocculants applied in water, wastewater and food industry sludge management
Tytuł równoległy: Doskonalenie metod laboratoryjnej oceny właściwości flokulantów stosowanych w gospodarce wodno-ściekowej i osadowej przemysłu spożywczego
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 16-17
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; ścieki ; osady ściekowe ; flokulanty ; ocena laboratoryjna
Angielskie słowa kluczowe: food industry ; wastewater ; sewage sludge ; flocculants ; laboratory assessment
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
34/60
Rok: 2013
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: Improvement of laboratory assessment methods of flocculants applied in water, wastewater and food industry sludge management
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 16-17
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; ścieki ; osady ściekowe ; flokulanty ; ocena laboratoryjna
Angielskie słowa kluczowe: food industry ; wastewater ; sewage sludge ; flocculants ; laboratory assessment
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
35/60
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Konieczny, Ewelina Mroczek
Tytuł: Najnowsze zastosowania chemii do oczyszczania ścieków i obróbki osadów w branży drobiarskiej w aspekcie korzyści i zagrożeń
W: Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa wyrobów drobiarskich : Seminarium poświęcone pamięci Profesora Adama Niewiarowicza (1918-1993), Poznań, 14.06.2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, 2013
Szczegóły: s. 60-62
Polskie słowa kluczowe: osady ściekowe ; ścieki ; przemysł mięsny ; drobiarstwo ; chemia ; flokulanty
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/60
Rok: 2012
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: Biogazownia jako miejsce racjonalnego zagospodarowania produktów ubocznych sektora rolno-spożywczego
W: Młodzi naukowcy dla polskiej nauki. Cz. 8, Nauki przyrodnicze, T. 4 / Red. Marcin Kuczera.
Adres wydawniczy: Kraków : Creativetime, 2012
Szczegóły: s. 57-64, il.
ISBN: 978-83-63058-22-7
Uwagi: Materiały Konferencji Młodych Naukowców nt.: Wpływ Młodych Naukowców na Osiągnięcia Polskiej Nauki - Nowe Trendy w Naukach Przyrodniczych. III edycja.
Polskie słowa kluczowe: biogaz ; substraty do produkcji biogazu ; zagospodarowanie ; przemysł rolno-spożywczy ; biogazownie
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/60
Rok: 2012
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: Fermentacja metanowa - istota i warunki prowadzenia procesu
W: Nowe trendy w naukach przyrodniczych 3. t. 2 / Red. Marcin Kuczera.
Adres wydawniczy: Kraków : Creativetime, 2012
Seria: Creative Science-Monografia
Szczegóły: s. 55-63, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-63058-25-8
Uwagi: Na s. tyt.: Creative Science - Monografia 2012. - zawiera prace naukowe Młodych Naukowców, współpracujących z CreativeTime.
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
38/60
Rok: 2011
Autorzy: Piotr Konieczny, Jan Pikul
Tytuł: Przetwórstwo i dystrybucja żywności w zrównoważonym rozwoju - wybrane zastosowania wskaźnika śladu węglowego
Źródło: Gaz Woda Tech. Sanit. - 2011, nr 7/8, s. 300-303, il., bibliogr.
p-ISSN: 0016-5352
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; przemysł spożywczy ; produkcja żywności ; żywność ; dystrybucja ; emisja zanieczyszczeń ; dwutlenek węgla ; ocena oddziaływania na środowisko ; cykl życia produktu
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
39/60
Rok: 2011
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski, Piotr Konieczny
Tytuł: Jakość i wykorzystanie mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 205, s. 202-210, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - ISBN 978-83-7417-643-9.
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe odkostnione mechanicznie ; jakość ; surimi drobiowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
40/60
Rok: 2010
Autorzy: Piotr Konieczny, Jerzy Stangierski, Marzanna Hes, Jacek Kijowski
Tytuł: Selected quality attributes of dried turkey meat snacks with added rasins
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2010, vol. 25, 4, s. 59-63, il., bibliogr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: convenience food ; dried meat products ; antioxidant activity ; raisins
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
41/60
Rok: 2010
Autorzy: Bożena Danyluk, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Ryszard Kowalski, Piotr Konieczny
Tytuł: Assessment of the shelf-life of meat packed in various protective atmospheres with addition of lysozyme
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2010, vol. 60, no. 2, s. 115-120, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat ; modified atmosphere ; microbiology ; hydrophobicity ; lysozyme
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
42/60
Rok: 2009
Autorzy: Danuta Górecka, Piotr Konieczny, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Inulina znaczenie żywieniowe i technologiczne
Źródło: Przem. Spoż. - 2009, t. 63, 10, s. 22, 24, 27, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: inulina ; właściwości żywieniowe ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; nutritional properties ; application
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
43/60
Rok: 2009
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Piotr Konieczny, Izabela Kossowska, Małgorzata Nogala-Kałucka, Renata Zawirska-Wojtasiak, Anna Hoffmann
Tytuł: Właściwości sensoryczne a zawartość tanin w fermentowanych i ekstrudowanych preparatów łubinowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: nasiona łubinu ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; taniny
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; lactic acid fermentation, ; extrusion, ; tannins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
44/60
Rok: 2008
Autorzy: Piotr Konieczny, Jacek Kijowski
Tytuł: Nowe metody nietermicznego utrwalania żywności wobec wymagań jej bezpieczeństwa
W: Kontrola zagrożeń żywności auditowanym i certyfikowanym systemem ISO 22000/HACCP / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. i poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008
Szczegóły: s. 107-123, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-514-7
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/60
Rok: 2008
Autorzy: Jacek Kijowski, Piotr Konieczny
Tytuł: Zagrożenia żywności według raportu EFSA uzyskane z systemu RASFF
W: Kontrola zagrożeń żywności auditowanym i certyfikowanym systemem ISO 22000/HACCP / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. i poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008
Szczegóły: s. 14-25, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-514-7
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/60
Rok: 2008
Autorzy: Bożena Danyluk, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Ryszard Kowalski, Piotr Konieczny, Jerzy Stangierski
Tytuł: Ocena trwałości mięsa pakowanego w różnych atomosferach ochronnych z wykorzystaniem lizozymu
W: XXIX Dni Przemysłu Mięsnego p.t. "Aktualne regulacje prawne w odniesieniu do żywności modyfikowanej genetycznie oraz ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne p.t. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka - Praktyce" : Warszawa, 9 maja 2008 r..
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2008]
Szczegóły: s. 87
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/60
Rok: 2007
Autorzy: P. Konieczny, J. Stangierski, J. Kijowski
Tytuł: Physical and chemical characteristics and acceptability of home style beef jerky
Źródło: Meat Sci. - 2007, vol. 76, iss. 2, s. 253-257, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat products ; jerky ; texture ; colour
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.006
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
48/60
Rok: 2007
Autorzy: Piotr Konieczny, Marzanna Hęś, Iwona Olejnik, Zbigniew Przybysz
Tytuł: Wpływ dodatku rodzynek na wybrane wyróżniki jakościowe mięsnych produktów przekąskowych typu jerky
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
Szczegóły: s. 55-56
ISBN: 978-83-7160-443-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/60
Rok: 2006
Autorzy: Marcin Szymański, Piotr Konieczny, Barbara Polcyn
Tytuł: Wpływ środków myjących i dezynfekcyjnych na jakość ścieków powstających w zakładach mięsnych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 38-45, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: zakłady mięsne ; środki dezynfekcyjne ; środki myjące ; ścieki ; skład chemiczny ; toksyczność
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
50/60
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Konieczny, Karolina Błażejewska, Jan Zabielski
Tytuł: Cukier brązowy jako składnik modyfikujący cechy sensoryczne fermentowanych kiełbas surowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 265-268, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe fermentowane ; właściwości sensoryczne ; modyfikacja ; modyfikatory ; cukier brązowy
Angielskie słowa kluczowe: salami raw sausages ; brown sugar ; sensory properties
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/60
Rok: 2006
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Piotr Konieczny, Małgorzata Nogala-Kałucka, Sylwia Walczak, Izabela Kossowska, Marlena Malinowska
Tytuł: Some functional properties of lupin proteins modified by lactic fermentation and extrusion
Źródło: Food Chem. - 2006, vol. 96, iss. 2, s. 290-296, bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Elsevier
Polskie słowa kluczowe: łubin ; nasiona ; białka ; właściwości funkcjonalne ; modyfikacja ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; seeds ; functional properties ; surface hydrophobicity ; lactic acid fermentation ; extrusion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.433
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
52/60
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Konieczny, Jacek Kijowski
Tytuł: Nowe metody nietermicznego utrwalania żywności wobec wymagań jej bezpieczeństwa
W: HACCP, ISO 22000 - zagrożenia żywności, funkcjonowanie, auditowanie i certyfikowanie systemu / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 91-107, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-442-3
Polskie słowa kluczowe: żywność ; żywność pochodzenia zwierzęcego ; utrwalanie żywności ; metody nietermiczne ; metody fizyczne ; technologia płotków ; bezpieczeństwo żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
53/60
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Kijowski, Piotr Konieczny
Tytuł: Zagrożenia żywności według raportu EFSA uzyskane z systemu RASFF
W: HACCP, ISO 22000 - zagrożenia żywności, funkcjonowanie, auditowanie i certyfikowanie systemu / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 14-23, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-442-3
Polskie słowa kluczowe: Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności ; system RASFF ; zagrożenia żywności ; Polska ; Główny Inspektorat Sanitarny ; powiadomienie alarmowe ; powiadomienie informacyjne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
54/60
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Konieczny, Karolina Błażejewska, Jan Zabielski
Tytuł: Cukier brązowy jako składnik modyfikujący cechy sensoryczne fermentowanych wędlin surowych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 65
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe fermentowane ; właściwości sensoryczne ; modyfikacja ; modyfikatory ; cukier brązowy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
55/60
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Konieczny, Waldemar Uchman, Piotr Komorowski
Tytuł: Działania związane z wprowadzaniem na rynek nowych produktów spożywczych
W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 474-490, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-430-0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
56/60
Rok: 2005
Autorzy: Piotr Konieczny, Danuta Górecka, Wojciech Andrzejewski, Jerzy Mastyński
Tytuł: Produkty innowacyjne z ryb wobec rosnących oczekiwań konsumentów na rynku żywnościowym
Źródło: Komun. Ryb. - 2005, 1, s. 7-11, bibliogr.
p-ISSN: 1230-641X
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; nowości rynkowe ; żywność wygodna ; ryby ; produkty rybne ; innowacje produkcyjne ; oczekiwania konsumentów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
57/60
Rok: 2004
Autorzy: P. Konieczny, R. Kowalski, G. Broniecka
Tytuł: Charakterystyka wybranych wyróżników jakościowych suszonych produktów przekąskowych z mięsa wołowego
W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne : XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Łódź, 21-22 IX 2004.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej ; Oddział Łódzki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2004
Szczegóły: s. 302
ISBN: 83-912026-5-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
58/60
Rok: 2001
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, J. Kijowski, P. Konieczny, J. Stangierski, W. Uchman
Tytuł: Żywność wygodna - wybrane surowce zwierzęce
W: Jakość i marketing w przemyśle spożywczym oraz żywność wygodna : Konferencje Naukowe Korporacji Producentów Żywności 1999-2001 / Oprac. red. Józef Mozio.
Adres wydawniczy: Poznań : P. W. "Interfound", 2001
Szczegóły: s. 77-97, bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
59/60
Rok: 1999
Autorzy: Krystyna Krysztofiak, Piotr Konieczny, Leszek Wybraniec, Waldemar Uchman
Tytuł: Próba zastosowania aparatu SPECTRO-PEN do szybkiej oceny barwy szynki wysoko wydajnej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 67-74, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: meat products ; quality ; colour evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
60/60
Rok: 1996
Autorzy: Piotr Konieczny, Ryszard Kowalski, Jan Pyrcz, Waldemar Uchman
Tytuł: Wędliny surowe / Pr. zbior. pod red. Jana Pyrcza
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 1996. - 65 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-039-9
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP