logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KOMOLKA PATRYCJA
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2017
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka
Tytuł: Wpływ obróbki cieplnej na strukturę wybranych warzyw i owoców
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2017, t. 27/51, nr 2, s. 67-73, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; owoce ; ściana komórkowa ; struktura ; procesy technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; fruits ; cell wall ; technological processes ; structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/16
Rok: 2016
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Krzysztof Dziedzic, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: Sensory qualities of pastry products enriched with dietary fiber and polyphenolic substances
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (2), s. 161-170, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: QDA ; akceptacja soryczna ; inulina ; błonnik pokarmowy ; przeciwutleniacze
Angielskie słowa kluczowe: QDA ; sensory acceptance ; inulin ; dietary fiber ; antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/16
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Artur Szwengiel, Paulina Smoczyńska, Katarzyna Czaczyk, Patrycja Komolka
Tytuł: Binding of bile acids by pastry products containing bioactive substances during in vitro digestion
Źródło: Food Funct. - 2015, vol. 6, no. 3, s. 1011-1020, il., bibliogr.
p-ISSN: 2042-6496
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.686
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/16
Rok: 2014
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Krzysztof Dziedzic, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: Wpływ dodatku produktów bogatych w substancje bioaktywne na skład i jakość sensoryczną ciastek owsianych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, s. 497-502, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: ciastka owsiane ; jakość sensoryczna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: oat cookies ; sensory quality ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/16
Rok: 2014
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Marta Dudziak
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej marchwi i ziemniaków na zawartość błonnika pokarmowego i jego frakcji
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2014, t. 24/45, nr 2, s. 51-55, bibliogr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/16
Rok: 2014
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Marta Dudziak
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej marchwi i ziemniaków na zawartość błonnika pokarmowego i jego frakcji
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2014, t. 24/45, nr 2, s. 51-55, bibliogr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; warzywa ; obróbka termiczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/16
Rok: 2013
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka
Tytuł: Otyłość i nadwaga. Cz. 2, Produkty o obniżonej wartości energetycznej
Źródło: Przem. Spoż. - 2013, t. 67, 1, s. 8-11
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: zamienniki cukru ; zamienniki tłuszczu ; żywność niskoenergetyczna
Angielskie słowa kluczowe: sweeteners ; fat replacers ; low energy food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
8/16
Rok: 2012
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Marta Dudziak
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej marchwi i ziemniaków na zawartość błonnika pokarmowego
W: 17th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologists - 1st International Conference : Food Diversity, Krakow, 10-11 May 2012, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [Krakow] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: [1 s.]
Polskie słowa kluczowe: marchew ; ziemniaki ; błonnik pokarmowy ; obróbka termiczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/16
Rok: 2012
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: The effect of thermal processing of cruciferous vegetables on their content of dietary fiber and its fractions
Tytuł równoległy: Wpływ obróbki termicznej warzyw kapustnych na zawartość błonnika pokarmowego i jego frakcji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (4), s. 347-354, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 marca 2015].
Polskie słowa kluczowe: warzywa kapustne ; błonnik pokarmowy ; obróbka termiczna ; celuloza ; hemicelulozy ; lignina
Angielskie słowa kluczowe: cruciferous vegetables ; dietary fiber ; thermal processing ; cellulose ; hemicelluloses ; lignin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/16
Rok: 2012
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Patrycja Komolka
Tytuł: Konduktancyjna metoda pomiaru wilgotności skrobi ziemniaczanej na wyjściu suszarki pneumatycznej
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2012, t. 22/40, nr 1, s. 39-42, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/16
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Joanna Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie czynne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
12/16
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Krzysztof Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 64-65
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie aktywne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
13/16
Rok: 2012
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Krzysztof Dziedzic, Anna Jędrusek-Golińska, Marzanna Hęś, Katarzyna Waszkowiak, Elżbieta Piotrowska
Tytuł: Możliwości wykorzystania inuliny, mączki i łuski gryczanej do produkcji wyrobów ciastkarskich
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 123
Polskie słowa kluczowe: inulina ; mączka gryczana ; łuska gryczana ; błonnik pokarmowy ; ocena sensoryczna ; badania
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/16
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Agata Wawrzyniak, Jadwiga Hamułka, Agata Kurzawska, Robert Owczarzak, Karolina Krzemińska, Patrycja Komolka
Tytuł: Ocena zawartości wybranych substancji biologicznie aktywnych w pomidorach, koncentracie i młócie pomidorowym
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 85
Polskie słowa kluczowe: pomidory ; młóto pomidorowe ; koncentrat pomidorowy ; błonnik pokarmowy ; likopen
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 2012
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej warzyw kapustnych na zawarość błonnika pokarmowego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2012, R. 19, nr 2 (81), s. 68-76, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Polskie słowa kluczowe: warzywa kapustne ; błonnik pokarmowy ; obróbka termiczna
Angielskie słowa kluczowe: brassica vegetables ; dietary fibre ; heat treatment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.190
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/16
Rok: 2011
Autorzy: Patrycja Komolka, Julita Reguła
Tytuł: Wpływ wybranych czynników środowiskowych na znajomość suplementów diety
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2011, t. 21/39, nr 2, s. 33-36, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: czynniki środowiskowe ; suplementy diety
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP