logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KOBUS-MORYSON MAŁGORZATA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2015
Autorzy: Małgorzata Kobus-Moryson, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Directions on the use of stevia leaves (Stevia rebauidana) as an additive in food products
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (1), s. 5-14, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; Stevia rebaudiana ; zdrowie człowieka ; stewiozyd ; rebaudiozyd ; substancje słodzące
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; Stevia rebaudiana ; health effect ; stevioside ; rebaudioside ; sweeteners
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Kobus-Moryson, Daria Szymanowska-Powałowska, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Ocena wpływu dodatku liści stewii na jakość mikrobiologiczną cukierków
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 76
ISBN: 978-83-7583-568-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Marzanna Hęś, Dominik Kmiecik, Małgorzata Kobus-Moryson, Monika Przeor
Tytuł: Ocena aktywności przeciwutleniającej prób kakao dostępnego na rynku
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 1, s. 138-142, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kakao ; przeciwutleniacze ; wolne rodniki ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cocoa ; antioxidants ; free radicals ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Kobus-Moryson, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Tytuł: Zawartość wybranych pierwiastków w ekstraktach stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 2, s. 445-448, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; ekstrakt ; składniki mineralne ; metale ciężkie
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; extract ; mineral components ; heavy metals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Kobus-Moryson, Joanna Kobus-Cisowska, Anna Gramza-Michałowska, Ewa Flaczyk
Tytuł: The effect of selected plant extract on the nutritional value of corn extrudates
W: 16th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST) : August 05-09, 2012 Foz do Iguacu, Parana-Brazil, Final program and abstracts.
Adres wydawniczy: [Parana] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: [1 s.]
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Małgorzata Kobus-Moryson, Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Katarzyna Bartosik, Józef Korczak
Tytuł: Selected plant material as a source of functional food ingredients with antioxidant capacity
W: 16th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST) : August 05-09, 2012 Foz do Iguacu, Parana-Brazil, Final program and abstracts.
Adres wydawniczy: [Parana] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: [1 s.]
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP