logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KOĆWIN-PODSIADŁA MARIA
Liczba odnalezionych rekordów: 38



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/38
Rok: 2017
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk
Tytuł: The relationship between protein changes in porcine longissimus muscle at different courses of meat tenderisation.
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2017, vol. 243, iss. 11, s. 2025-2034, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: pork ; proteins ; tenderness ; electrophoresis ; pork quality indicators
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/38
Rok: 2010
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Elżbieta Krzęcio, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Relationships between the polymorphism of myosin heavy chains and selected meat quality traits of pigs with different susceptibility to stress
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2010, vol. 53, 1, s. 65-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: śwnia ; receptor rianodynowy ; gen receptora rianodyny (RYR1) ; izoformy MHC ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: pig ; ryanodine receptor ; RYR1 gene ; MHC isoforms ; meat quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.519
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/38
Rok: 2010
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2010, vol. 11, no. 1, s. 105-112, bibliogr.
https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A826
p-ISSN: 1332-9049
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality ; pork meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/38
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Grażyna Runowska, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Estimation of selected porcine meat quality indicators on the basis of electrical conductivity measured 24 hours post-slaughter
Tytuł równoległy: Wybrane parametry jakości mięsa wieprzowego szacowane na podstawie pomiarów jego przewodności elektrycznej mierzonej 24 h po uboju
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 1, s. 51-57, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Animal Science Papers and Reports" [dostęp: 10 sierpnia 2009]
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; jakość ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat ; quality ; pigs ; porcine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/38
Rok: 2009
Autorzy: Mariusz Pierzchała, Michał Jank, Marian Kamyczek, Barbara Rejduch, Paweł Urbański, Joanna Wyszyńska-Koko, Maria Koćwin-Podsiadła, Marian Różycki, Tomasz Motyl, Marek Świtoński
Tytuł: Profil transkryptomiczny i zmienność poziomu transkrypcji wybranych genów w mięśniach świń w zależności od wieku i rasy
W: Genomika bydła i świni / Pod red. Lecha Zwierzchowskiego i Marka Świtońskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
Szczegóły: s. 286-305, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-563-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/38
Rok: 2008
Autorzy: Grażyna Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 120
ISBN: 978-83-61314-24-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/38
Rok: 2008
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Elżbieta Krzęcio, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Relationships between the polymorphism of myosin heavy chains and selected meat quality traits of pigs with different susceptibility to stress
Tytuł równoległy: Związek polimorfizmu łańcuchów ciężkich miozyny z wybranymi cechami jakościowymi mięsa świń o zróżnicowanej podatności na stres
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 94
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: pork ; stress susceptibility gene (RYR1) ; MHC isoforms ; tenderness ; water holding capacity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/38
Rok: 2008
Autorzy: Katarzyna Antosik, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Edward Pospiech
Tytuł: Usefulness of EC120 and pH24 measurement for estimating pork meat quality
Tytuł równoległy: Przydatność pomiarów EC120 i pH24 w diagnozowaniu jakości mięsa wieprzowego
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 75
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; pH ; canonical correlations
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/38
Rok: 2008
Autorzy: Katarzyna Antosik, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Usefulness of electrical conductivity measurement time in the diagnosis of qualitative properties of pork from known genotype material
Tytuł równoległy: Przydatność terminu pomiaru przewodności elektrycznej w diagnozowaniu cech jakości mięsa wieprzowego o znanym genotypie
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 76
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; simple and canonical correlations ; quality of meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/38
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Maria Koćwin-Podsiadła
Tytuł: Pork meat quality in line 990 and 890 pigs compared with Danish crossbred pigs [(L x Y) x Du]
Tytuł równoległy: Porównanie jakości mięsa wieprzowego świnii linii 990 i 890 z mięsem świń duńskich [(L x Y) x Du]
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2006, vol. 6, no. 2, s. 277-282, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/38
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Maria Koćwin-Podsiadła
Tytuł: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Konferencja Naukowa, Lublin - Krasnobród, 7-8 września 2006.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2006
Szczegóły: s. 35
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/38
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zależność pomiędzy zróżnicowaną podatnością świń na stres a kruchością mięsa i szybkością degradacji titiny
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2006, t. 44, 2, s. 25-31, bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: wieprzowina ; kruchość ; titina natywna (T1) ; produkty degradacji titint T1
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
13/38
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Jolanta Kurył, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Łyczyński, Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak
Tytuł: Effect of the RYR1 gene on meat tenderness and the polymorphism of myosin heavy chains
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 47-50, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: stress susceptibility ; gene RYR1 ; pork ; tenderness ; isoforms of myosin heavy chains
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/38
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Łyczyński, Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak
Tytuł: Evaluation of the effect of the RN- gene on meat tenderness from the point of view of myosin heavy chain polymorphism
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 51-54, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: "acid meat" gene ; pork ; tenderness ; shear test ; sensory evaluation ; isoforms of myosin heavy chain
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/38
Rok: 2005
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Katarzyna Antosik, Bożena Grześ, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska
Tytuł: Wyznaczanie wartości kulinarnej i technologicznej mięsa na podstawie pomiarów poubojowych
Źródło: Mięso Wędliny. - 2005, 5, s. 44-46, bibliogr.
p-ISSN: 1230-9648
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.100
Praca afiliowana przez UP
16/38
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Łyczyński, Andrzej Zybert, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Analysis of the causes of meat quality variations in pigs with identical genotype
Tytuł równoległy: Analiza przyczyn zróżnicowanej jakości mięsa pozyskanego od świń o tym samym genotypie
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, SI 1, s. 59-63, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality evaluation ; tenderness ; drip loss ; cooking loss ; centrifugal drip ; myosin heavy chains isoforms
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/38
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Comparison of culinary and technological properties of meat from selected genetic groups of pigs
Tytuł równoległy: Porównanie właściwości kulinarnych i technologicznych mięsa pozyskanego od wybranych grup genetycznych świń
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, SI 1, s. 53-58, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; tenderness ; sensory evaluation ; drip loss ; cooking loss ; centrifugal drip
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/38
Rok: 2005
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Katarzyna Antosik, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Efekt genu RYR1 w zakresie cech użytkowości rzeźnej i jakości mięsa tuczników mieszańców z udziałem rasy pietrain
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2005, t. 1, nr 3, s. 447-456, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; mieszańce ; tuczniki ; gen RYR1 ; mięso wieprzowe ; jakość ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/38
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Łyczyński, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Kruchość mięsa a szybkość degradacji titiny w mięśniach świń o zróżnicowanej podatności na stres
W: XXIII Dni Przemysłu Mięsnego : Skrót referatów wygłoszonych podczas Sympozjum Naukowo-Technicznego pt: "Postęp w technologii mięsa. Nauka - Praktyce", Warszawa, maj 2005 r..
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: poster 11
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/38
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Łyczyński, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Ocena szybkości degradacji troponiny T w mięśniach świń o zróżnicowanej podatności na stres
W: XXIII Dni Przemysłu Mięsnego : Skrót referatów wygłoszonych podczas Sympozjum Naukowo-Technicznego pt: "Postęp w technologii mięsa. Nauka - Praktyce", Warszawa, maj 2005 r..
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: poster 12
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/38
Rok: 2004
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Maria Koćwin-Podsiadła, Jolanta Kurył, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ
Tytuł: An association between genotype at the CAST locus (calpastatin) and meat quality traits in porkers free of RYR1T allele
Tytuł równoległy: Wpływ polimorfizmu genu kalpastatyny (CAST) na cechy jakości mięsa tuczników wolnych od genu RYR1T
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 489-496, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: calpastatin gene ; candidate gene ; gene polymorphism ; pig ; pork
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/38
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Katarzyna Antosik, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech
Tytuł: Effect of carcass muscling on culinary and technological pork properties in fatteners of three genetic groups
Tytuł równoległy: Oddziaływanie mięsności na wartość kulinarną i przetwórczą mięsa tuczników trzech grup genetycznych
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 451-458, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; meat culinary value ; meat technological value ; pork
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/38
Rok: 2004
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Maria Koćwin-Podsiadła, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Meat content and carcass composition as related to sex and RYR1 genotype in pigs from six genetic groups
Tytuł równoległy: Mięsność i skład tuszy tuczników sześciu grup genetycznych w zależności od płci i obciążenia genem RYR1
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 459-467, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; meat content ; pigs ; RYR1 gene
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/38
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Gender of porkers, their fattening and slaughter traits and meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 217-222, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: porkers ; gender ; fattening traits ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
25/38
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Level of intramuscular fat and selected slaughter traits and pork meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 235-239, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; intramuscular fat ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
26/38
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Wpływ form polimorficznych wybranych genów na mięsność oraz właściwości fizykochemiczne i funkcjonalne tkanki mięśniowej
W: Postępy genetyki molekularnej bydła i trzody chlewnej / Pod red. Marka Świtońskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004
Szczegóły: s. 259-329, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-364-9
Liczba arkuszy: 4,4
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
27/38
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Katarzyna Antosik, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech
Tytuł: Oddziaływanie mięsności na wartość kulinarną i przetwórczą mięsa tuczników trzech grup genetycznych
Tytuł równoległy: The effect of meat content of carcass culinary and technological value of pork from fatteners of three genetic groups
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 234-235
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
28/38
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Płeć tuczników a ich cechy tuczne, rzeźne i jakość mięsa
Tytuł równoległy: Relationship between sex of fatteners and their fattening, slaughter and meat quality traits
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 251-252
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
29/38
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Poziom tłuszczu śródmięśniowego a wybrane cechy rzeźne i jakość mięsa wieprzowego
Tytuł równoległy: Relationship between the intramuscular fat level and selected slaughter and pork quality traits
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 250-251
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
30/38
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ, Bogusław Miszczuk
Tytuł: Właściwości fizykochemiczne i funkcjonalne mięsa tuczników wyprodukowanych na bazie pokolenia F0 importowanego z Danii
Tytuł równoległy: Physico-chemical and functional properties of meat of fatteners originating from generation F0 imported from Denmark
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 237-238
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
31/38
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Edward Pospiech, Bożena Grześ
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genu kalpastatyny na cechy jakości mięsa tuczników odpornych na stres
Tytuł równoległy: The effect of polymorphism in calpastatin gene on meat quality traits in stress-resistant fatteners
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 142-143
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
32/38
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genu kalpastatyny na mięsność i skład morfologiczny tuszy tuczników odpornych na stres
Tytuł równoległy: Effect of polymorphism in calpastatin gene (CAST) on meat content and composition of carcass in stress-resistant fatteners
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 139-140
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
33/38
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska
Tytuł: Wstępne badania nad wyznaczeniem parametrów determinujących cechy mięsa wieprzowego kulinarnego i przetwórczego
Tytuł równoległy: Preliminary investigations on parameters determining the cooking and technological value of pork
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 233-234
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
34/38
Rok: 2003
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Katarzyna Antosik, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Bogusław Miszczuk
Tytuł: Skład morfologiczny tusz oraz wartość kulinarna i przetwórcza mięsa tuczników Landrace i jej mieszańców z rasą Yorkshire i Duroc pochodzących z importu duńskiego
W: Zasoby genetyczne zwierząt w Polsce : 68 Zjazd naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Kraków, 9-12 września 2003 roku, Materiały zjazdu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2003
Szczegóły: s. 72
Polskie słowa kluczowe: tuczniki ; wartość rzeźna ; jakość mięsa ; wartość kulinarna ; wartość przetwórcza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/38
Rok: 2002
Autorzy: Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Zybert
Tytuł: Factors influencing changes of electrical conductivity in M. longissimus dorsi of pigs
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 349-351, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality measurements ; pork ; meat cuts
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
36/38
Rok: 2002
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Zybert, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Halina Sieczkowska, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: The influence of hot carcass weight on lean meat content, meat quality and its technological usefulness in crossbreds of Danish Landrace with Duroc
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 319-323, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; crossbreeding ; meat quality ; technological usefulness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
37/38
Rok: 2002
Autorzy: Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Bożena Grześ, Andrzej Zybert
Tytuł: Czynniki wpływające na zmiany przewodności elektrycznej w mięśniu najdłuższym grzbietu świń
W: Zastosowanie osiagnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu i żywienia w nowoczesnej produkcji świń.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 173
ISBN: 83-87274-74-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
38/38
Rok: 2002
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Zybert, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Halina Sieczkowska, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Oddziaływanie masy tuszy ciepłej na mięsność, jakość i przydatność technologiczną mięsa tuczników mieszańców pochodzących z krzyżowania ras duńskich Landrace x Duroc
W: Zastosowanie osiagnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu i żywienia w nowoczesnej produkcji świń.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 164
ISBN: 83-87274-74-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP