logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KLOCKIEWICZ-KAMIŃSKA EWA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2003
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Romualda Dolińska, Jan Zabielski, Ewa Klockiewicz-Kamińska
Tytuł: Chemical composition and biological activity of oat seeds new lines in relation to agro-environmental factors in 1997-1999
Tytuł równoległy: Skład chemiczny i aktywności biologiczne ziarna owsa nowych rodów w odniesieniu do warunków glebowo-klimatycznych w latach 1997-1999
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2003, 2 (1), s. 5-20, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: zboża ; uprawa roślin ; warunki glebowe ; warunki klimatyczne ; owies ; rody hodowlane ; ziarno ; skład chemiczny ; białka rozpuszczalne ; aktywność biologiczna
Angielskie słowa kluczowe: oat ; grain ; agro-environmental condition ; chemical composition ; extractable protein ; biological activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Dolińska, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Jan Zabielski, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Charakterystyka technologiczna pierwszego pokolenia ziarna pszenicy poddanego promieniowaniu gamma przed wysianiem
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2001, R. 8, nr 4 (29), s. 23-35, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: zboża ; stymulacja przedsiewna ; promieniowanie gamma ; pszenica ; ziarno ; właściwości chemiczne ; właściwości reologiczne ; mąka pszenna ; wartość wypiekowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 1998
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Romualda Kuśnierz, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Dorota Madaj, Justyna Gralik
Tytuł: Quantitative determination of antyamylolitic and antyproteolitic activities as well gluten content in new lines of cereal seeds
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Food Sci. Technol. - 1998, vol. 2, s. 49-59, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1505-4217
Angielskie słowa kluczowe: cereal seeds ; alpha-amylase ; alpha-amylase inhibitor ; tripsin inhibitor ; gluten ; enzyme immunoassay
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 1997
Autorzy: Alicja Kawka, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Jacek Anioła, Anna Cierniewska, Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Ocena niektórych wyróżników jakościowych odmian jęczmienia uprawianego w Polsce
W: Agrotechnika i wykorzystanie jęczmienia : Seminarium Naukowe, Puławy 23-24 października 1997.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa, 1997
Seria: K - Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa ; 14
Szczegóły: s. 92
ISBN: 83-85725-73-3
Polskie słowa kluczowe: zboża ; jęczmień ; odmiany roślin ; jakość ; wyróżniki jakościowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 1993
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Dorota Madaj, Ewa Klockiewicz-Kamińska
Tytuł: Aktywność biologiczna wybranych odmian pszenicy, a ich przydatność technologiczna
W: Jakość żywności - uwarunkowania surowcowe i technologiczne : XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Wrocław, 29-30 czerwca 1993, Streszczenia referatów i doniesień plakatowych.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej, 1993
Szczegóły: s. 223-228, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP