logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KLENSPORF-PAWLIK DOROTA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Klensporf-Pawlik, Małgorzata Majcher, Katarzyna Frąckowiak
Tytuł: Evaluation of the effect of roasted constituents on the antioxidant activity of cereal coffee
Tytuł równoległy: Ocena wpływu prażonych składników na aktywność przeciwutleniającą kawy zbożowej
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2017, 1 (50), s. 128-134, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: substytuty kawy ; aktywność przeciwutleniająca ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: cereal coffee ; antioxidant activity ; FRAP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/7
Rok: 2015
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Anna Kaczmarek, Dorota Klensporf-Pawlik, Jan Pikul, Henryk H. Jeleń
Tytuł: SPME-MS-based electronic nose as a tool for determination of authenticity of PDO cheese, Oscypek
Źródło: Food Anal. Meth. - 2015, vol. 8, iss. 9, s. 2211-2217, il., bibliogr.
p-ISSN: 1936-9751 e-ISSN: 1936-976X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; electronic nose ; SPME-MS ; chemometrics ; PDO cheese
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.167
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/7
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Dorota Klensporf-Pawlik, Mariusz Dziadas, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Identification of aroma active compounds of cereal coffee brew and its roasted ingredients
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2013, 61 (11), s. 2648-2654, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: cereal coffee brew ; 2-furfurylthiol ; aroma active compounds ; roasting ; AEDA ; OAV ; GCxGC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.107
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2013
Autorzy: Felix Aladedunye, Roman Przybylski, Magdalena Rudzinska, Dorota Klensporf-Pawlik
Tytuł: γ-Oryzanols of North American Wild Rice (Zizania palustris)
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2013, vol. 90, iss. 8, s. 1101-1109, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: wild rice ; regular brown rice ; gamma-Oryzanol ; hydroxylated steryl ferulate ; steryl caffeate ; steryl cinnamate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.620
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Klensporf-Pawlik, M. Szydlowski, A. Kaczmarek, J. Nowacka-Woszuk, M. Switonski, H. Jeleń
Tytuł: The fatty acid composition of the Longissimus dorsi muscle, subcutaneous and visceral fats differ in four commercial pig breeds
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2012, vol. 21, no. 4, s. 661-676, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; fatness ; intramuscular fat ; abdominal fat ; Longissimus dorsi muscle ; pigs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.757
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2005
Autorzy: Dorota Klensporf, Henryk Jeleń
Tytuł: Analysis of volatile aldehydes in oat flakes by SPME-GC/MS
Tytuł równoległy: Oznaczanie lotnych aldehydów w płatkach owsianych metodą SPME-GC/MS
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, no. 4, s. 389-395, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: płatki owsiane ; nienasycone kwasy tłuszczowe ; utlenianie ; związki lotne ; aldehydy ; oznaczanie ; SPME
Angielskie słowa kluczowe: volatile aldehydes ; oat flakes ; SPME
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2004
Autorzy: Henryk Jeleń, Agata Dąbrowska, Dorota Klensporf, Jacek Nawrocki, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Determination of C3-C10 aliphatic aldehydes using PFBHA derivatization and Solid Phase Microextraction (SPME). Application to the analysis of beer
Źródło: Chem. Anal. - 2004, vol. 49, no. 6, s. 869-880, il., bibliogr.
p-ISSN: 0009-2223
Polskie słowa kluczowe: piwo ; analiza chemiczna ; aldehydy ; derywatyzacja ; PFBHA ; SPME
Angielskie słowa kluczowe: aldehyde ; derivatization methods ; PFBHA ; SPME ; beer analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP