logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KIRYLUK JAN
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2010
Autorzy: Jan Kiryluk, Zuzanna Szmyt, Małgorzata Magier
Tytuł: Wpływ zawartości wybranych składników błonnika pokarmowego w produktach przemiału ziarna jęczmienia na lepkość kwaśnych ekstraktów z tych produktów
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 99-103, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
2/13
Rok: 2010
Autorzy: Jan Kiryluk, Tomasz Pawlak
Tytuł: Analiza zużycia energii w zakładach młynarskich podstawą racjonalizacji jej wykorzystania
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2010, R. 54, nr 12, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przemysł zbożowo-młynarski ; energochłonność ; gospodarka energetyczna ; racjonalne gospodarowanie ; gospodarowanie energią
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/13
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Makowska, Agnieszka Chmielińska, Jan Kiryluk, Mateusz Gutsche
Tytuł: Wpływ wybranych cech surowca na współczynnik ekspansji i gestość właściwą ekstrudatów pszenżytnich
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2010, R. 54, nr 8, s. 38-40, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2010
Autorzy: Jan Kiryluk, Tomasz Pawlak, Alina Borlikowska
Tytuł: Wykorzystanie analizy zużycia energii w młynach pszennych do obniżenia energochłonności produkcji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2010, R. 54, nr 12, s. 34-36, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: mąka pszenna ; zakłady młynarskie ; zdolność przemiałowa ; wykorzystanie ; zużycie energii ; analiza energochłonności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/13
Rok: 2006
Autorzy: Jan Kiryluk
Tytuł: Energia elektryczna i sposób jej wykorzystania w zakładzie młynarskim
W: XXV Jubileuszowa Konferencja w Krynicy Morskiej "Przyszłość i perspektywy rozwoju przemysłu zbożowo-młynarskiego i piekarskiego" : Krynica Morska, 11-14 października 2006 r.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, 2006
Szczegóły: s. 36-39
ISBN: 83-914609-8-3
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2005
Autorzy: Maria Wachowiak, Jan Kiryluk
Tytuł: Próba opracowania metody szacowania zawartości β-glukanów w otrębach owsianych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 245-252, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: otręby owsiane ; skład chemiczny ; beta-glukany ; lepkość dynamiczna
Angielskie słowa kluczowe: oat grain ; beta-glucan ; dynamic viscosity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2003
Autorzy: Zuzanna Szmyt, Elżbieta Konieczna, Hanna Paschke, Jan Kiryluk
Tytuł: Effect of hydrothermic treatment of barley grain on chemical composition of products of barley milling
W: 4rd International Conference of PHD Students : University of Miscolc, Hungary, 11-17 August 2003, Agriculture.
Adres wydawniczy: Miscolc : University of Miskolc, Inovation and Technology Transfer Centre, 2003
Szczegóły: s. 369-370, il., bibliogr.
ISBN: 963-661-586-1
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2003
Autorzy: Elżbieta Konieczna, Zuzanna Szmyt, Hanna Paschke, Jan Kiryluk
Tytuł: Effect of initial rye grain moisture and combination of rye milling products on chemical composition of obtained flours
W: 4rd International Conference of PHD Students : University of Miscolc, Hungary, 11-17 August 2003, Agriculture.
Adres wydawniczy: Miscolc : University of Miskolc, Inovation and Technology Transfer Centre, 2003
Szczegóły: s. 307-308, il., bibliogr.
ISBN: 963-661-586-1
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2003
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krystyna Trojanowska, Magdalena Miśkiewicz, Katarzyna Czaczyk, Izabela Kossowska, Wiktor Obuchowski, Marlena Malinowska, Jan Kiryluk, Anna Hoffmann
Tytuł: Wpływ procesów technologicznych na profil oligosacharydów w preparatach z nasion łubinu
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2003, z. 495, s. 359-366, bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Łubin wysokobiałkowa roślina XXI wieku.
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; łubin biały ; łubin żółty ; łubin wąskolistny ; nasiona ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa ; preparaty łubinowe ; oligosacharydy
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; fermentation ; extrusion ; seeds ; oligosaccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2000
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Malgorzata Nogala-Kalucka, Józef Korczak, Bogdan Wolko, Jan Kiryluk
Tytuł: Antioxidant properties of lupin hulls
W: Lupin, an Ancient Crop for the New Millennium : Proceedings of the 9th International Lupin Conference, Klink/Müritz, Germany, 20-24 June, 1999 / E. van Santeno M. Wink, S. Weissmann, and P. Römer (Eds.).
Adres wydawniczy: Canterbury : International Lupin Association, 2000
Szczegóły: s. 464-466, bibliogr., abstr.
ISBN: 0-86476-123-6
Angielskie słowa kluczowe: lupin hull ; antioxidant properties ; protection factor
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 1999
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Malgorzata Nogala-Kalucka, Jozef Korczak, Bogdan Wolko, Katarzyna Czaczyk, Jan Kiryluk
Tytuł: A study on the antioxidant properties of lupin hull
Tytuł równoległy: Untersuchung der antioxidieren Eigenschaften von Lupinensamenschalen
W: Lupin, an Ancient Crop for the New Millennium : 9th International Lupin Conference, 20 to 24 June 1999, Klink/Müritz, Abstracts.
Adres wydawniczy: [Dossenheim] : Romneya-Verlag, 1999
Szczegóły: s. 171-172
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG, GER
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 1998
Autorzy: Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki, Jan Kiryluk, Wioletta Staszak
Tytuł: Przydatność frakcji nasion grochu i fasoli uzyskanych na drodze pneumoseparacji jako składników do produktów typu "snack"
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 95
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 1998
Autorzy: Jan Kiryluk, Alicja Kawka, Aleksandra Chalcarz
Tytuł: Wpływ wilgotności ziarna jęczmienia na jego cechy przemiałowe i skład chemiczny uzyskanych produktów przemiału
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 373-374
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP