logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KARCZEWSKA DANUTA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2006
Autorzy: Jan Pikul, Danuta Karczewska, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków
Tytuł: Physicochemical, microbiological and sensory changes occurring in tvarog wrapped in Eco Lean and vacuum packed during refrigerated storage
Tytuł równoległy: Zmiany fizykochemiczne, mikrobiologiczne i sensoryczne zachodzące w twarogu zawiniętym w Eco Lean i zapakowanym próżniowo podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, SI 1, s. 173-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma " Polish Journal of Food and Nutrition Sciences" [Dostęp: 13 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; pakowanie próżniowe ; sery twarogowe ; właściwości fizykochemiczne ; czystość mikrobiologiczna ; właściwości sensoryczne ; zmiany właściwości
Angielskie słowa kluczowe: tvarog ; vacuum packing ; acidity ; yeasts ; sensory properties ; shelf life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2005
Autorzy: Danuta Karczewska, Jan Pikul, Hanna Płuszka, Sylwia Chudy
Tytuł: Zmiany wybranych cech fizykochemicznych tradycyjnie pakowanego twarogu w zależności od rodzaju użytego materiału opakowaniowego
Źródło: Chłodnictwo. - 2005, t. 40, nr 10, s. 46-51, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0009-4919
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2005
Autorzy: Danuta Karczewska, Jan Pikul, Hanna Płuszka, Sylwia Chudy
Tytuł: Wpływ atmosfery modyfikowanej na jakość mikrobiologiczną twarogu półtłustego
Źródło: Higiena. - 2005, 3/4 (19/20), s. 26-28, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-1868
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2005
Autorzy: Danuta Karczewska, Hanna Płuszka, Sylwia Chudy, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ atmosfery modyfikowanej na jakość mikrobiologiczną twarogu półtłustego
Źródło: Prz. Mlecz. - 2005, 10, s. 4-6, il.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: sery twarogowe ; ser twarogowy półtłusty ; pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze ; atmosfera modyfikowana ; przechowywanie ; jakość mikrobiologiczna ; ocena jakości ; bakterie ; grzyby pleśniowe ; drożdże
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Danuta Karczewska, Jan Pikul
Tytuł: Zastosowanie zamienników tłuszczu i cukru w produkcji lodów
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności - nauka w praktyce : VII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, Oleśnica, 21-22 maja 2002.
Adres wydawniczy: Wrocław : Oddział Wrocławski PTTŻ, 2002
Szczegóły: s. 48-49
ISBN: 83-913594-2-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Danków, Sylwia Chudy, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Danuta Karczewska
Tytuł: Jakość jogurtów otrzymywanych z mleka owczego
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 770-774, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; jogurty ; dwuacetyl ; aldehyd octowy ; WKT
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2001
Autorzy: Sylwia Chudy, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul, Danuta Karczewska
Tytuł: Wpływ czasu przechowywania na jakość jogurtu naturalnego wytworzonego z udziałem kultury probiotycznej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 871-876, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: biojogurt ; jakość ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP