logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KANIA MAŁGORZATA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany potencjału antyoksydacyjnego w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno i po jednostkowych procesach rafinacji
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2005, t. 38, nr 1, s. 19-26, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; tokoferole ; wygaszanie wolnych rodników ; DPPH ; oleje tłoczone na zimno ; aktywność przeciwutleniająca ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; tocopherols ; free radical scavenging ; DPPH ; antyradical efficiency ; refining
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski
Tytuł: Effect of biologically active substances on antioxidant activity in rapeseed oil tested in accelerated oxidative process
Tytuł równoległy: Wpływ dodatku wybranych substancji biologicznie czynnych na aktywność antyoksydacyjną oleju rzepakowego poddanego przyspieszonemu procesowi autooksydacji
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 1, s. 281-291, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; wygaszanie wolnych rodników ; DPPH ; menadion ; koenzym Q10 ; beta-karoten ; kwercetyna ; olej rzepakowy ; autooksydacja
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; free radical scavenging ; DPPH ; menadione (vit. K3) ; ubiquinon Q10 ; beta-carotene ; quercetin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski
Tytuł: Wpływ dodatku wybranych substancji biologicznie czynnych na aktywność antyoksydacyjną oleju rzepakowego poddanego przyspieszonemu procesowi autooksydacji
W: Rośliny oleiste : XXVII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.04.2005, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005
Szczegóły: s. 165-166
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; autooksydacja ; olej rzepakowy ; dodatki do żywności ; substancje biologicznie czynne ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski, Anna Hoffmann
Tytuł: Antioxidative potential of substances contained in cold pressed soybean oil and after each phase of refining process
Tytuł równoległy: Potencjał antyoksydacyjny substancji zawartych w oleju sojowym tłoczonym na zimno oraz po jednostkowych procesach rafinacji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2004, 3 (1), s. 113-121, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; oleje po jednostkowych procesach rafinacji ; olej sojowy ; tokoferole ; wygaszanie wolnych rodników ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: Soybeans oil ; tocopherols ; free radical scavenging ; antyradical efficiency ; refining
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Kania, Bożena Stasińska
Tytuł: Zastosowanie preparatu enzymatycznego Flavourzym do otrzymywania hydrolizatów drożdżowych
Źródło: Biotechnologia. - 2004, 3 (66), s. 260-270, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty drożdżowe ; otrzymywanie ; drożdże ; Saccharomyces uvarum ; gęstwa drożdżowa ; autoliza ; hydroliza enzymatyczna ; Flavourzym ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: yeast ; autolysis ; yeast hydrolyzates ; Saccharomyces uvarum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany potencjału antyoksydacyjnego w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno i po jednostkowych procesach rafinacji
W: Rośliny oleiste : XXVI Konferencja Naukowa, Poznań, 27-28.04.2004, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2004
Szczegóły: s. 137-139
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; oleje tłoczone na zimno ; oleje po jednostkowych procesach rafinacji ; przeciwutleniacze ; tokoferole ; wygaszanie wolnych rodników
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2002
Autorzy: Małgorzata Kania, Piotr Żbikowski, Marek Gogolewski
Tytuł: Transizomeryzacja podczas rafinacji oleju sojowego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2002, 1 (2), s. 47-53, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: olej sojowy ; rafinacja ; izomeryzacja ; kwasy tłuszczowe ; transizomery
Angielskie słowa kluczowe: soybean oil ; rafination ; transisomerization ; fatty acids ; transisomers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP