logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KACZMAREK SEBASTIAN
Liczba odnalezionych rekordów: 46



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/46
Rok: 2019
Autorzy: Marta Kubiś, Lidia Lewko, Sebastian Kaczmarek, Sebastian Nowaczewski, Marcin Hejdysz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: The effect of enzyme and protein source on laying hens performance, eggshell and bone traits
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2019, vol. 31, iss. 5, s. 353-360, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: phytase ; lupine ; protease ; eggs ; tibia
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.921
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/46
Rok: 2019
Autorzy: Z. Wiśniewska, M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska-Zakrzewska, S. Kaczmarek, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Mycological profile of national soybean seeds varieties
W: Third International Legume Society Conference ILS3: Legumes for human and planet health : 21-24 May 2019, Poznań, Poland, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Poznań : Fundacja UAM w Poznaniu, 2019
Szczegóły: s. 94, bibliogr.
ISBN: 978-83-950380-1-3
Angielskie słowa kluczowe: soybean ; mycotoxins ; seed infestation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/46
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Andrzej Kaczmarek, Anna Rogiewicz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Influence of graded dietary levels of meals from three lupin species on the excreta dry matter, intestinal viscosity, excretion of total and free sialic acids, and intestinal morphology of broiler chickens
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2018, vol. 241, s. 223-232, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; broiler ; viscosity ; sialic acids ; non-starch polysaccharides ; raffinose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.590
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/46
Rok: 2018
Autorzy: M. Kubiś, S. A. Kaczmarek, S. Nowaczewski, M. Adamski, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of graded inclusion of white lupin (Lupinus albus) meal on performance, nutrient digestibility and ileal viscosity of laying hens
Źródło: Br. Poult. Sci. - 2018, vol. 59, no. 4, s. 477-484, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0007-1668 e-ISSN: 1466-1799
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: digestion ; egg quality ; laying performance ; legumes ; sialic acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.421
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/46
Rok: 2018
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, M. Kubiś, D. Jamroz, M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of increasing levels of raw and extruded narrow-leafed lupin seeds in broiler diet on performance parameters, nutrient digestibility and AMEN value of diet
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2018, vol. 27, no. 1, s. 55-64, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: digestibility ; extrusion ; Lupinus angustifolius ; performance ; poultry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.875
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/46
Rok: 2018
Autorzy: M. Hejdysz, S. Kaczmarek, D. Józefiak, D. Jamroz, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of different medium chain fatty acids, calcium butyrate, and salinomycin on performance, nutrient utilization, and fermentation products in gastrointestinal tracts of broiler chickens
Źródło: J. Anim. Plant Sci. - 2018, vol. 28, no. 2, s. 377-387, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1018-7081
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; salinomycin ; medium chain organic acids ; calcium butyrate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/46
Rok: 2018
Autorzy: A. Rutkowski, S. Kaczmarek
Tytuł: Zalecenia żywienia bażantów
W: Zalecenia żywieniowe i wartość pokarmowa pasz dla drobiu.
Inf. o wydaniu: Wyd. 5 zmien. uzup.
Adres wydawniczy: Jabłonna : Instytut Fizjologii i Żywienia Zwierząt im. Jana Kielanowskiego PAN, 2018
Szczegóły: s. 99-102
ISBN: 978-83-951612-1-6
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/46
Rok: 2018
Autorzy: S. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Zalecenia żywienia kuropatw
W: Zalecenia żywieniowe i wartość pokarmowa pasz dla drobiu.
Inf. o wydaniu: Wyd. 5 zmien. uzup.
Adres wydawniczy: Jabłonna : Instytut Fizjologii i Żywienia Zwierząt im. Jana Kielanowskiego PAN, 2018
Szczegóły: s. 103-104
ISBN: 978-83-951612-1-6
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/46
Rok: 2017
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, M. Adamski, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of graded inclusion of raw and extruded pea (Pisum sativum L.) meal on the performance and nutrient digestibility of broiler chickens
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2017, vol. 230, s. 114-125, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pea ; performance ; phytic P ; nutrient digestibility ; extrusion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.143
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/46
Rok: 2017
Autorzy: A. Rutkowski, M. Hejdysz, S. Kaczmarek, M. Adamski, S. Nowaczewski, D. Jamroz
Tytuł: The effect of addition of yellow lupin seeds (Lupinus luteus L.) to laying hen diets on performance and egg quality parameters
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2017, vol. 26, no. 3, s. 247-256, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 październik 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Lupinus luteus ; seeds ; hens ; performance ; eggs quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.900
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/46
Rok: 2017
Autorzy: M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska, S. Kaczmarek, M. Hejdysz, R. Mikuła, A. Rutkowski
Tytuł: The effect of Lupinus albus seeds on digestibility, performance and gastrointestinal tract indices in pigs
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2017, vol. 101, iss. 5, s. e216-e224, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pig ; white lupine ; digestibility ; growth ; fermentation ; villi
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.607
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/46
Rok: 2017
Autorzy: Marta Kubiś, Maciej Bochenek, Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek
Tytuł: Wykorzystanie emulsyfikatorów w paszach dla drobiu
Źródło: Pol. Drobiar. - 2017, R. 26, nr 3, s. 32-34, 36-39, il., abstr.
p-ISSN: 1231-0387
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
13/46
Rok: 2017
Autorzy: M. Kubiś, S. A. Kaczmarek, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Wpływ gatunku oraz poziom łubinu na strawność składników pokarmowych, morfologię przewodu pokarmowego oraz wyniki produkcyjne kurcząt rzeźnych
Tytuł równoległy: Influence of incrising inclusion of three lupin species on broiler performance, nutrient digestibility and intestinal morphology
W: XLVI Sesja Naukowa Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polska Akademia Nauk : Lublin, 21-23 czerwca 2017 rok, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2017
Szczegóły: s. 121-122
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
14/46
Rok: 2017
Autorzy: M. Kubiś, S. A. Kaczmarek, S. Peris, S. Budnik, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Digestibility coefficients of pea, faba bean and lupin seeds following application of protease in broiler chickens
Tytuł równoległy: Współczynniki strawności nasion grochu, bobiku,oraz łubinów po zastosowaniu proteazy w badaniach na kurczętach
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 34-35
Polskie słowa kluczowe: brojlery ; proteaza ; bobik ; groch
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; protease ; faba bean ; pea ; lupin
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
15/46
Rok: 2017
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, M. Kubiś, A. Zaworska, M. Kasprowicz-Potocka, M. Wiąz, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of faba bean seeds in raw and extruded form on the performance and nutrient digestibility of broiler chickens
Tytuł równoległy: Wpływ surowych i ekstrudowanych nasion bobiku na wyniki odchowu i strawność składników pokarmowych kurcząt rzeźnych
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 114-115
Angielskie słowa kluczowe: pea ; performance ; phytic P ; nutrient digestibility ; extrusion
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
16/46
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Robert Mikuła, Marta Kubiś, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Aktualny stan badań nad efektywnością stosowania krajowych pasz białkowych w żywieniu kurcząt, kur i drobiu wodnego
W: Zalecenia żywieniowe dotyczące stosowania krajowych pasz wysokobiałkowych pochodzenia roślinnego dla świń i drobiu / Pr. zbior. pod red. Andrzeja Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : APRA, 2017
Szczegóły: s. 55-94, bibliogr.
ISBN: 978-83-948962-0-1
Liczba arkuszy: 2,16
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/46
Rok: 2016
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Extrusion cooking improves the metabolisable energy of faba beans and the amino acid digestibility in broilers
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2016, vol. 212, s. 100-111, bibliogr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: faba bean ; antinutritional compounds ; phytic P ; extrusion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.755
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/46
Rok: 2016
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Hejdysz, M. Kubis, M. Kasprowicz-Potocka, A. Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of yellow lupin (Lupinus luteus L.) for broilers?
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2016, vol. 222, s. 43-53, il., bibliogr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: yellow lupin ; viscosity ; ileal digestibility ; non-starch polysaccharides ; raffinose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.755
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/46
Rok: 2016
Autorzy: Sebastian Nowaczewski, Mateusz Babuszkiewicz, Sebastian Kaczmarek
Tytuł: Effect of broiler breeders' age on eggshell temperature, embryo viability and hatchability parameter
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2016, vol. 16, no. 1, s. 235-243, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; inkubacja jaja ; temperatura skorupy jaj ; wylęgowość
Angielskie słowa kluczowe: broiler breeders ; egg incubation ; eggshell temperature ; hatchability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.731
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/46
Rok: 2016
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Sebastian A. Kaczmarek, Marcin Hejdysz, Dorota Jamroz
Tytuł: Effect of extrusion on nutrients digestibility, metabolizable energy and nutritional value of yellow lupine seeds for broiler chickens
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2016, vol. 16, no. 4, s. 1059-1072, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; lupine ; extrusion ; digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.731
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
21/46
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effect of extrusion on the nutritional value of peas for broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2016, vol. 70, no. 5, s. 364-377, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Polskie słowa kluczowe: groch ; czynniki antyżywieniowe ; brojlery kurze ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: antinutritional factors ; broilers ; digestibility ; extrusion ; peas ; phytate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.306
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
22/46
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Anita Zaworska, Sebastian Andrzej Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of narrow-leafed lupine (Lupinus angustifolius) for fattening pigs [*]
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2016, vol. 70, no. 3, s. 209-223, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Angielskie słowa kluczowe: alkaloids ; digestibility ; Lupinus angustifolius ; nutrient content ; oligosaccharides ; performance ; pigs ; varieties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.306
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
23/46
Rok: 2016
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Hejdysz, M. Kubiś, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of graded inclusion of white lupin (Lupinus albus) meal on performance, nutrient digestibility and intestinal morphology of broiler chickens
Źródło: Br. Poult. Sci. - 2016, vol. 57, no. 3, s. 364-374, bibliogr.
p-ISSN: 0007-1668 e-ISSN: 1466-1799
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 września 2017].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.884
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
24/46
Rok: 2016
Autorzy: K. De Keyser, L. Kuterna, S. Kaczmarek, A. Rutkowski, E. Vanderbeke
Tytuł: High dosing NSP enzymes for total protein and digestible amino acid reformulation in a wheat/corn/soybean meal diet in broilers
Źródło: J. Appl. Poultry Res. - 2016, vol. 25, 2, s. 239-246, bibliogr.
p-ISSN: 1056-6171 e-ISSN: 1537-0437
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: xylanase ; glucanase ; pectinase ; protease ; protein and amino acid reformulation ; broiler performance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.887
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
25/46
Rok: 2016
Autorzy: Tomasz Szwaczkowski, Sebastian Kaczmarek
Tytuł: Światowe wyzwania drobiarskie
Źródło: Pol. Drobiar. - 2016, R. 25, nr 11, s. 84-86, il.
p-ISSN: 1231-0387
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
26/46
Rok: 2016
Autorzy: S. A. Kaczmarek, A. Barri, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of different doses of coated butyric acid on growth performance and energy utilization in broilers
Źródło: Poult. Sci. - 2016, vol. 95, no. 4, s. 851-859, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
Angielskie słowa kluczowe: avilamycin ; broiler chicken ; calcium butyrate ; ideal digestibility ; metabolizable energy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.908
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
27/46
Rok: 2015
Autorzy: Sebastian Andrzej Kaczmarek, Aaron Cowieson, Marcin Hejdysz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Microbial phytase improves performance and bone traits in broilers fed diets based on soybean meal and containing lupin meal [*]
Źródło: Anim. Prod. Sci. - 2015, vol. 56, no. 10, s. 1669-1676, bibliogr.
p-ISSN: 1836-0939
Polskie słowa kluczowe: exogenous enzyme ; legumes ; lupines
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.902
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
28/46
Rok: 2015
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Sebastian A. Kaczmarek, Marcin Hejdysz, Sebastian Nowaczewski, Dorota Jamroz
Tytuł: Concentrates made from: Legume seeds (Lupinus angustifolius, Lupinus luteus and Pisum sativum) and rapeseed meal as protein sources in laying hen diets
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2015, vol. 15, no. 1, s. 129-142, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: lupine seeds ; peas ; performance ; layers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.599
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
29/46
Rok: 2015
Autorzy: Sebastian Andrzej Kaczmarek, Maciej Bochenek, Anna-Cathrine Samuelsson, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effects of glyceryl polyethylene glycol ricinoleate on nutrient utilisation and performance of broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2015, vol. 69, no. 4, s. 285-296, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; digestibility ; emulsiffiers ; fat ; nutrient availability ; performance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.319
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
30/46
Rok: 2015
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Factors affecting the nutritional value of pea (Pisum sativum) for broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2015, vol. 24, no. 3, s. 252-259, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: peas ; AMEN ; amino acids ; antinutritional factors ; digestibility ; broilers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.511
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
31/46
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 1, Gut microbiota composition and its modulation by feed additives
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 37-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: indyki ; kurczęta ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: turkeys ; chickens ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
32/46
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 2, Cereal fibre and SBM substitutes
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 49-58, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; indyki ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; turkeys ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
33/46
Rok: 2014
Autorzy: S. A. Kaczmarek, A.J. Cowieson, D. Józefiak, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of maize endosperm hardness, drying temperature and microbial enzyme supplementation on the performance of broiler chickens
Źródło: Anim. Prod. Sci. - 2014, vol. 54, no. 7, s. 956-965, bibliogr.
p-ISSN: 1836-0939
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; drying temperature ; feed quality ; maize ; phosphorus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.286
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
34/46
Rok: 2014
Autorzy: S. Nowaczewski, M. Babuszkiewicz, S. Kaczmarek
Tytuł: Eggshell temperature, embryogenesis and hatchability results of broiler breeders depend on the location of eggs in the incubator (vertical orientation) [*]
Źródło: Eur. Poult. Sci. - 2014, vol. 78, il., bibliogr.
e-ISSN: 1612-9199
Uwagi: Opublikowano: 24.07.2014.
Polskie słowa kluczowe: kury mięsne ; inkubacja jaja ; temperatura skorupy jaj ; wylęgowość
Angielskie słowa kluczowe: broiler breeders ; egg incubation ; eggshell temperature ; hatchability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
35/46
Rok: 2014
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Kasprowicz-Potocka, M. Hejdysz, R. Mikuła, A. Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of narrow-leafed lupin (Lupinus angustifolius) for broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2014, vol. 23, no. 2, s. 160-166, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: narrow-leaved lupin ; AMEN ; ileal digestibility ; raffinose ; viscosity ; broiler
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.543
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
36/46
Rok: 2014
Autorzy: Sebastian Kaczmarek, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Z uśmiechem zdobywając wiedzę
Źródło: Pol. Drobiar. - 2014, R. 22, nr 9, s. 72-75, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drobiarstwo ; drób
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/46
Rok: 2014
Autorzy: S. A. Kaczmarek, A. Rogiewicz, M. Mogielnicka, A. Rutkowski, R. O. Jones, B. A. Slominski
Tytuł: The effect of protease, amylase, and nonstarch polysaccharide-degrading enzyme supplementation on nutrient utilization and growth performance of broiler chickens fed corn-soybean meal-based diets
Źródło: Poult. Sci. - 2014, vol. 93, no. 7, s. 1745-1753, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791
Angielskie słowa kluczowe: corn particle size ; amylase ; protease ; nonstarch polysaccharide enzyme ; broiler chickens
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.672
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
38/46
Rok: 2014
Autorzy: M. Babuszkiewicz, S. Nowaczewski, S. Kaczmarek
Tytuł: Temperatura skorup jaj i wyniki wylęgowości kur mięsnych w zależności od umiejscowienia jaj w komorze lęgowej
Tytuł równoległy: Eggshell temperature and hatchability results of broiler breeders depend on eggs location in the incubator
W: XXVI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 08-10.09.2014, Kazimierz Dolny nad Wisłą, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 86-87
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: kury mięsne ; inkubacja ; temperatura skorupy jaj ; wylęgowość
Angielskie słowa kluczowe: broiler breeders ; incubation ; eggshell temperature ; hatchability
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
39/46
Rok: 2013
Autorzy: A.J. Cowieson, A. Ptak, P. Maćkowiak, M. Sassek, E. Pruszyńska-Oszmałek, K. Żyła, S. Świątkiewicz, S. Kaczmarek, D. Józefiak
Tytuł: The effect of microbial phytase and myo-inositol on performance and blood biochemistry of broiler chickens fed wheat/corn-based diets
Źródło: Poult. Sci. - 2013, vol. 92, no. 8, s. 2124-2134, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791
Angielskie słowa kluczowe: phytase ; myo-inositol ; insulin ; broiler ; nutrition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.544
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
40/46
Rok: 2010
Autorzy: Maria Wiąz, Michał Bratos, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Application of the beta-hydroxy-beta-methylbutyric (HMB) acid in broiler chicken feeding
Tytuł równoległy: Zastosowanie kwasu beta-hydroksy-beta-metylomasłowego (HMB) w żywieniu kurcząt rzeźnych
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2010, t. 6, nr 1, s. 101-108, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; kwas beta-hydroksy-beta-metylomasłowy ; brojlery kurze ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; przewód pokarmowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: beta-hydroxy-beta-methylbutyric acid ; broiler chickens ; production parameters ; dressing percentage ; gastrointestinal tract ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
41/46
Rok: 2009
Autorzy: S. Kaczmarek, D. Józefiak, A. Rutkowski
Tytuł: Wpływ temperatury suszenia, twardości bielma oraz dodatku enzymów egzogennych na wyniki odchowu kurcząt brojlerów
W: Fizjologia i biochemia w żywieniu zwierząt : VI Konferencja młodych badaczy, Poznań, 21-22 września 2009 r..
Adres wydawniczy: Jabłonna : Instytut Fizjologii i Żywienia Zwierząt im. Jana Kielanowskiego PAN, 2009
Szczegóły: s. 90-92, bibliogr.
ISBN: 978-83-924535-4-3
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/46
Rok: 2008
Autorzy: S. Kaczmarek, A.J. Cowieson, D. Jozefiak, A. Rutkowski
Tytuł: The effect of drying temperature and exogenous enzyme supplementation on nutrient digestibility, nitrogen retention and AME of maize/soy-based diets for broiler chickens
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2008, vol. 4, no. 1, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2008 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Scarborough, 1st to 2nd April 2008
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; soja ; suszenie ; temperatura suszenia ; enzymy paszowe ; pasze ; strawność ; wartość pokarmowa ; wartość energetyczna ; żywienie zwierząt ; brojlery kurze
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
43/46
Rok: 2008
Autorzy: S. Kaczmarek, A.J. Cowieson, D. Jozefiak, A. Rutkowski
Tytuł: Evaluation of the nutritional value of maize dried at different temperatures and supplemented with a microbial enzyme
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2008, vol. 4, no. 1, s. 4-6, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2008 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Scarborough, 1st to 2nd April 2008
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; suszenie ; temperatura suszenia ; kukurydza suszona ; wartość pokarmowa ; wartość energetyczna ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
44/46
Rok: 2007
Autorzy: S. Kaczmarek, A.J. Cowieson, M. Bochenek, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of drying temperature on the nutritional value of maize for broiler chickens and the interaction with exogenous enzymes
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2007, vol. 3, no. 1, s. 20-21, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2007 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Southport, 3rd to 4th April 2007
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; suszenie ; temperatura suszenia ; wartość pokarmowa ; żywienie zwierząt ; brojlery kurze ; pasze ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
45/46
Rok: 2007
Autorzy: M. Bochenek, A.J. Cowieson, S. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of enzyme supplementation of diets containing maize and maize bran on nutrient digestibility by growing broiler chickens
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2007, vol. 3, no. 1, s. 2-4, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2007 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Southport, 3rd to 4th April 2007
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; kukurydza ; ziarno ; otręby kukurydziane ; strawność ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; wartość energetyczna
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
46/46
Rok: 2007
Autorzy: M. Bochenek, A.J. Cowieson, S. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Evaluation of the nutritional value of maize bran in comparison with maize and the opportunity for improvement with exogenous enzymes
Źródło: Br. Poult. Abstr. - 2007, vol. 3, no. 1, s. 34-36, bibliogr.
p-ISSN: 1746-6202 e-ISSN: 1746-6210
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z: 2007 Spring Meeting of the WPSA UK Branch, Southport, 3rd to 4th April 2007
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; ziarno ; otręby kukurydziane ; wartość pokarmowa ; pasze ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; wartość energetyczna ; analiza porównawcza
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP