logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KACZMAREK ANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 41



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/41
Rok: 2018
Autorzy: Qian Ying, Paulina Wojciechowska, Aleksander Siger, Anna Kaczmarek, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Phytochemical content, oxidative stability, and nutritional properties of unconventional cold-pressed edible oils
Źródło: J. Food Nutr. Res. (SciEP). - 2018, vol. 6, no. 7, s. 476-485, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2333-1119 e-ISSN: 2333-1240
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: cold-pressed plant oils ; nutritional values ; fatty acids ; tocopherols ; phytosterols ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/41
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Quality changes of refrigerated stored raw pork meat - effect of plant extract addition
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 65
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/41
Rok: 2018
Autorzy: Anna Kaczmarek, Małgorzata Muzolf-Panek
Tytuł: TBARS predictive models of pork meat enriched with plant extracts
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 53
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/41
Rok: 2017
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek
Tytuł: Wykorzystanie różnicowej kalorymetrii skaningowej do oceny stabilności oksydacyjnej oraz parametrów termodynamicznych oleju z nasion czarnuszki
W: Analiza termiczna - badania z zastosowaniem różnicowej kalorymetrii skaningowej i termograwimetrii z technikami łączonymi, w wybranych obszarach : III Seminarium Analizy Termicznej "Nowe trendy, innowacje i najnowsze rozwiązania w analizie termicznej", Poznań, 16 maj 2017, Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: Poznań : [Wydział Chemii UAM], 2017
Szczegóły: s. 25
Polskie słowa kluczowe: DSC ; stabilność oksydacyjna ; czarnuszka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/41
Rok: 2017
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Tomasz Kleiber, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effect of increasing manganese concentration in nutrient solution on the antioxidant activity, vitamin C, lycopene and polyphenol contents of tomato fruit
Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2017, vol. 34, no. 3, s. 379-389, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1944-0049 e-ISSN: 1944-0057
Angielskie słowa kluczowe: manganese ; tomato fruits ; antioxidant activity ; total polyphenol content ; lycopene ; vitamin C ; colour
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.129
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/41
Rok: 2017
Autorzy: A. M. Kaczmarek, M. Muzolf-Panek, M. Rudzińska, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska
Tytuł: The effect of plant extracts on pork quality during storage
Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2017, vol. 29, no. 4, s. 644-656, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1120-1770
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: antimicrobial effect ; antioxidant effect ; plant extracts ; meat ; storage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.615
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/41
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gracka, Henryk H. Jeleń, Małgorzata Majcher, Aleksander Siger, Anna Kaczmarek
Tytuł: Flavoromics approach in monitoring changes in volatile compounds of virgin rapeseed oil caused by seed roasting
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2016, vol. 1428, s. 292-304, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: flavoromics ; rapeseed virgin oil ; GC × GC-ToFMS ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.981
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/41
Rok: 2016
Autorzy: A. Kaczmarek, M. Rudzińska, M. Muzolf-Panek, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Antioxidant and antimicrobial effect of garlic, onion and marjoram in fresh minced pork during refrigerated storage
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 36-37
ISBN: 978-83-7717-240-7
Polskie słowa kluczowe: lipidy ; utlenianie ; mięso
Angielskie słowa kluczowe: lipids ; oxidation ; meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/41
Rok: 2016
Autorzy: M. Muzolf-Panek, A. Kaczmarek, J. Tomaszewska-Gras
Tytuł: Effects of extraction time, temperature and solvent on the antioxidant activity of Nigella sativa
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 69-70
ISBN: 978-83-7717-240-7
Polskie słowa kluczowe: Nigella sativa ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: Nigella sativa ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/41
Rok: 2016
Autorzy: J. Tomaszewska-Gras, M. Muzolf-Panek, A. Kaczmarek
Tytuł: Oxidative stability and thermodynamic properties of black seed oil determined by differential scaning calorimetry
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 101
ISBN: 978-83-7717-240-7
Polskie słowa kluczowe: olej z czarnuszki ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Angielskie słowa kluczowe: black seed oil ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/41
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Weiss, Anna Kaczmarek, Jerzy Stangierski
Tytuł: Applicability of bacterial growth models in spreadable processed cheese
Tytuł równoległy: Zastosowanie modeli wzrostu bakterii w smarowalnym serze topionym
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (3), s. 199-205, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: ser topiony ; psucie się żywności ; model Baranyiego i Robertsa ; regresja nieliniowa
Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; food spoilage ; Baranyi and Roberts model ; non linear regression
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/41
Rok: 2015
Autorzy: Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Jan Zabielski
Tytuł: TBARS and microbial growth predicative models of pork sausage stored at different temperatures
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 4, s. 320-325, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: utlenianie tłuszczu ; jakość mikrobiologiczna ; równanie Arrheniusa ; TBARS ; model pierwiastkowy
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; microbiological quality ; Arrhenius equation ; square root model ; TBARS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/41
Rok: 2015
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Anna Kaczmarek, Dorota Klensporf-Pawlik, Jan Pikul, Henryk H. Jeleń
Tytuł: SPME-MS-based electronic nose as a tool for determination of authenticity of PDO cheese, Oscypek
Źródło: Food Anal. Meth. - 2015, vol. 8, iss. 9, s. 2211-2217, il., bibliogr.
p-ISSN: 1936-9751 e-ISSN: 1936-976X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; electronic nose ; SPME-MS ; chemometrics ; PDO cheese
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.167
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
14/41
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek
Tytuł: Application of total phenolic content, the antioxidant activity and colour for the discrimination of red grape cultivars
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 120
Liczba arkuszy: 0,07
Polskie słowa kluczowe: winogrona czerwone ; aktywność przeciwutleniająca ; zawartość polifenoli ; zawartość antocyjanów ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: red grapes ; antioxidant activity ; phenolic content ; anthocyanin content ; colour
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/41
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effects of transglutaminase modification on tje quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. China - 2013, 1, s. 50-54, il., bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: CHI
Praca afiliowana przez UP
16/41
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Kijowski, Anna Popiół, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jolanta Budzyk
Tytuł: Efekt działania wybranych związków antybakteryjnych na zanieczyszczenie mikrobiologiczne tuszek kurcząt
Źródło: Med. Weter. - 2013, vol. 69, nr 6, s. 369-373, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Angielskie słowa kluczowe: chicken carcasses ; decontamination ; acidified sodium chlorite ; chlorine dioxide trisodium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.196
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
17/41
Rok: 2013
Autorzy: Dorota Weiss, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Ser topiony - wady technologiczne i przechowalnicze
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 3, art. 49, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_49.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: ser topiony ; topienie ; reakcja Maillarda ; konsystencja
Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; melting ; Maillard reaction ; consistency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/41
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Szablewski, Ewa Gornowicz, Kinga Stuper-Szablewska, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Skład mineralny treści jaj kur ras zachowawczych z chowu ekologicznego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 42-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: kury ; rasy zwierząt ; jaja kurze ; składniki mineralne ; ekologia zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: hens ; breed ; eggs ; minerals ; ecology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/41
Rok: 2012
Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effects of transglutaminase modification on the quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2012, vol. 27, 6, s. 69-73, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
20/41
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Klensporf-Pawlik, M. Szydlowski, A. Kaczmarek, J. Nowacka-Woszuk, M. Switonski, H. Jeleń
Tytuł: The fatty acid composition of the Longissimus dorsi muscle, subcutaneous and visceral fats differ in four commercial pig breeds
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2012, vol. 21, no. 4, s. 661-676, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; fatness ; intramuscular fat ; abdominal fat ; Longissimus dorsi muscle ; pigs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.757
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/41
Rok: 2012
Autorzy: Juliusz Perkowski, Kinga Stuper, Maciej Buśko, Tomasz Góral, Anna Kaczmarek, Henryk Jeleń
Tytuł: Differences in metabolomic profiles of the naturally contaminated grain of barley, oats and rye
Źródło: J. Cereal Sci. - 2012, vol. 56, iss. 3, s. 544-551, il., bibliogr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: cereals ; volatile compounds ; mycotixins ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.088
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
22/41
Rok: 2012
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Anna Kaczmarek, Tomasz Szablewski, Anna Matysiak, Juliusz Perkowski
Tytuł: Microflora of livestock in Wielkopolska region
Tytuł równoległy: Mikroflora pomieszczeń gospodarskich na terenie Wielkopolski
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Ceralny Ośrodek Badawczo Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 32-33
Polskie słowa kluczowe: grzyby mikroskopowe ; ergosterol ; pył osiadły ; grzybice ; alergie
Angielskie słowa kluczowe: microscopic fungi ; ergosterol ; dust ; mycosis ; allergy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
23/41
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Konkurencyjne oddziaływania mikroorganizmów na powierzchni skorup jaj konsumpcyjnych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2012, R. 19, nr 2 (81), s. 119-130, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: skorupa jaja ; Salmonella enteritidis ; Escherichia coli ; konkurencja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.190
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/41
Rok: 2011
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Oddziaływania konkurencyjne mikroorganizmów na powierzchni skorup jaj konsumpcyjnych w aspekcie ich bezpieczeństwa
W: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta : Materiały Konferencji Naukowej z okazji 50-lecia Zakładu/Katedry Towaroznawstwa Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Poznań, 17-18 maja 2011 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Towaroznawstwa Żywności, Wydział Towaroznawstwa, Uniwersytet Ekonomiczny, 2011
Szczegóły: s. 93
Polskie słowa kluczowe: oddziaływania konkurencyjne ; jaja ; Escherichia coli ; Salmonella enteritidis ; bezpieczeństwo
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/41
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Zastosowanie promieniowania UV-C do higienizacji skorup jaj zanieczyszczonych bakteriami z rodziny Enterobacteriaceae
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 121-126, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: promeniowanie UV-C ; skorupa jaja ; Enterobacteriaceae
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
26/41
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Wpływ wielkości dawki promieniowania UV-C na skuteczność przeciwdrobnoustrojową na powierzchni skorup jaj konsumpcyjnych
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 180
ISBN: 978-83-923549-4-9
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie UV-C ; aktywność bakteriobójcza ; jaja konsumpcyjne ; skorupa jaja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/41
Rok: 2010
Autorzy: Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski, Jan Zabielski, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Paweł Kwiatkowski
Tytuł: Szacowanie wpływu temperatury przechowywania na jakość sensoryczną nietrwałych wyrobów mięsnych na przykładzie wędliny pasztetowej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 3, art. 39, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_39.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: jakość ; wędliny ; pasztetowa ; model czasowo-temperaturowy typu Arrheniusa ; prognozowanie przydatności do spożycia
Angielskie słowa kluczowe: quality ; smoked liver sausage ; Arrhenius type time-temperature model ; shelf-life modelling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/41
Rok: 2010
Autorzy: T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, L. Lewko, A. Kaczmarek, E. Gornowicz
Tytuł: A comparison of selected quality attrributes of eggs coming from different lines of laying hens
Tytuł równoległy: Porównanie wybranych wyróżników jakości jaj różnych rodów kur nieśnych
W: Science for poultry practice - poultry practice for science : XXII International Poultry Symposium PB WPSA, 6-8 September 2010.
Adres wydawniczy: Olsztyn : [b.w.], 2010
Szczegóły: s. 247-248
Polskie słowa kluczowe: wyróżniki jakościowe ; rasy rodzime ; jaja
Angielskie słowa kluczowe: egg quality attributes ; native breeds
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
29/41
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski
Tytuł: Ocena barwy skorupy i żółtka wybranych rodów kur nieśnych
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2010, z. 553, s. 211-216, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane aspekty oceny jakości surowców, dodatków i produktów żywnościowych. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: barwa ; skorupa jaja ; żółtko jaja
Angielskie słowa kluczowe: colour ; egg shell ; egg yolk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/41
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek
Tytuł: UV-C irradiation to sanitise shell surface of eggs laid by layer hens in litter housing system
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 229
ISBN: 978-83-60574-65-2
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie UV-C ; jaja
Angielskie słowa kluczowe: UV-C irradiation ; egg
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/41
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Anna Pytel
Tytuł: Promieniowanie UV jako metoda higienizacji skorupy jaj konsumpcyjnych zanieczyszczonych bakteriami Escherichia coli
Tytuł równoległy: Ultraviolet light higienization of eggshell contaminated with Escherichia coli
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2009, t. 14, nr 1, s. 36-40, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie ultrafioletowe ; skorupy jaj ; Escherichia coli
Angielskie słowa kluczowe: ultraviolet light ; eggshell ; Escherichia coli
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
32/41
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek
Tytuł: UV-C irradiation sanitation of shell surface of eggs laid by layer hens in litter housing
W: Food quality and safety / ed. by Grażyna Krasnowska and Anna Pęksa.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
Szczegóły: s. 211-215, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60574-66-9
Liczba arkuszy: 0,53
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie UV-C ; skorupy jaj ; kury nioski
Angielskie słowa kluczowe: UV-C irradiation ; eggshell ; laying hens
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
33/41
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski
Tytuł: Ocena barwy skorupy i żółtka wybranych rodów kur nieśnych
W: Kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych : VII Konferencja Naukowa z cyklu Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, Warszawa 3-4 grudnia 2009 / [oprac. red. Ewa Jakubczyk].
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, [2009]
Szczegóły: s. 110
ISBN: 978-83-7583-153-5
Polskie słowa kluczowe: barwa ; żółtko jaja ; skorupa jaja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/41
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Dominika Czajka, Jacek Kijowski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Systemy naprawcze komórek Escherichia coli uszkodzonych promieniowaniem UV-C
W: Kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych : VII Konferencja Naukowa z cyklu Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, Warszawa 3-4 grudnia 2009 / [oprac. red. Ewa Jakubczyk].
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, [2009]
Szczegóły: s. 109
ISBN: 978-83-7583-153-5
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie UV-C ; Escherichia coli ; systemy naprawcze
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/41
Rok: 2009
Autorzy: Jacek Kijowski, Emilia Kupińska, Anna Kaczmarek, Jerzy Stangierski, Anna Popiół
Tytuł: Occurrence and characteristics of chicken breast muscles with DPM symptoms
Tytuł równoległy: Występowanie i charakterystyka mięśni piersiowych kurcząt z objawami DPM
Źródło: Med. Weter. - 2009, vol. 65, nr 7, s. 466-471, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; Deep Pectoral Myopathy ; frequency ; colour ; texture ; economic loss
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
36/41
Rok: 2009
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Karolina Karolczak, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Ocena zawartości mikotoksyn z zbożach paszowych i paszach metodą immunoenzymatyczną
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 114, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_114.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mikotoksyny ; deoksyniwalenol ; zearalenon ; zboża
Angielskie słowa kluczowe: mycotoxins ; deoxynivalenol ; zearalenone ; cereals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
37/41
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 124, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_124.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny ; prognozowanie mikrobiologiczne
Angielskie słowa kluczowe: liver pate ; pH ; pathogens ; predictive microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
38/41
Rok: 2009
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Karolina Karolczak, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Mikotoksyny jako zagrożenie w produkcji pasz i zbóż paszowych
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 84
Polskie słowa kluczowe: pasze ; mikotoksyny ; ELISA ; deoksynivalenol ; zearalenon
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
39/41
Rok: 2009
Autorzy: Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski, Jan Zabielski, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Modelowanie przechowalniczych zmian jakości sensorycznej nietrwałych wyrobów mięsnych przy wykorzystaniu funkcji czasowo-temperaturowej Arrheniusa na przykładzie wędliny pasztetowej
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 107-108
Polskie słowa kluczowe: ocena sensoryczna ; model Arrheniusa ; trwałość wędlin
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
40/41
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/41
Rok: 2008
Autorzy: Anna Kaczmarek, Jan Zabielski, Jakub Łuczak, Tomasz Szablewski
Tytuł: Analiza procesu pakowania kawy z zastosowaniem technik statystycznego sterowania procesem
Tytuł równoległy: Analysis of coffee packaging process using statistical process control techniques
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 4, s. 19-26, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Polskie słowa kluczowe: Statystyczne Sterowanie Procesem ; pakowanie
Angielskie słowa kluczowe: Statistical Process Control ; packing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP