logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JUSZCZUK-KUBIAK EDYTA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2011
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edyta Juszczuk-Kubiak, Stanisław J. Rosochacki, Edward Pospiech
Tytuł: Impact of polymorphism of the regulatory subunit of the μ-calpain (CAPN1S) on the proteolysis process and meat tenderness of young cattle
Źródło: Mol. Biol. Rep. - 2011, vol. 38, iss. 2, s. 1295-1300, bibliogr.
p-ISSN: 0301-4851 e-ISSN: 1573-4978
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kruchość wołowiny ; gen CAPN1S ; proteoliza ; łańcuchy ciężkie miozyny (MHC)
Angielskie słowa kluczowe: beef tenderness ; CAPN1S gene ; proteolysis ; MHC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.929
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Edyta Juszczuk-Kubiak, Stanisław J. Rosochacki
Tytuł: Impact of polymorphism of the regulatory subunit of the μ-calpain on the proteolysis and tenderness of meat from young bulls
W: 56nd International Congress of Meat Science and Technology : 15-20 August, 2010, Jeju, Korea.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w], [2010]
Szczegóły: s. 108
Angielskie słowa kluczowe: beef tenderness ; CAPNIS gene ; proteolysis ; MHC
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Edyta Juszczuk-Kubiak, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Changes in proteins and tenderness of meat from young bulls of four breeds at three ages over 10 days of cold storage
Tytuł równoległy: Zmiany zachodzące w białkach i kruchości młodej wołowiny zależnie od rasy i wieku ubijanych zwierząt
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2010, vol. 28, no. 1, s. 13-25, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; kruchość ; białka miofibrylarne ; proteoliza ; SDS-PAGE ; immunoblotting
Angielskie słowa kluczowe: beef ; tenderness ; myofibrillar proteins ; proteolysis ; SDS-PAGE ; immunoblotting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.386
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Stanisław J. Rosochacki, Edyta Juszczuk-Kubiak
Tytuł: Influence of interactions of polymorphisms in regulatory subunit of μ-calpain gene (CAPNIS) on water retention in beef
Tytuł równoległy: Wpływ interakcji polimorfizmów podjednostki regulatorowej genu μ-kalpainy (CAPNIS) na wodochłonność mięsa bydła
W: Meat in technology and human nutrition. Conditions determining production of meat and processed meats in view of cultural heritage and expectations of contemporary consumers : IV International Scientific Conference, Poznań - Rosnówko, 23-24.06.2010, Abstracts of plenary lectures and conference papers.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w], [2010]
Szczegóły: s. 87-89
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2009
Autorzy: Stanisław Rosochacki, Edward Pospiech, Edyta Juszczuk-Kubiak
Tytuł: Polimorfizm wybranych genów i ich związek z jakością wołowiny
W: Genomika bydła i świni / Pod red. Lecha Zwierzchowskiego i Marka Świtońskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
Szczegóły: s. 186-193, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-563-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2009
Autorzy: Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Agnieszka Iwanowska, Edyta Juszczuk-Kubiak
Tytuł: Procesy biochemiczne kontrolujące jakość wołowiny
W: Genomika bydła i świni / Pod red. Lecha Zwierzchowskiego i Marka Świtońskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
Szczegóły: s. 94-108, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-563-5
Liczba arkuszy: 1,0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edyta Juszczuk-Kubiak, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Wpływ genu m-kalpainy na przebieg procesu proteolizy i kruchość mięsa bydła rzeźnego
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 110-111
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; byczki ; proteoliza ; kruchość ; MHC ; elektroforeza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP