logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JEZIERSKA MAŁGORZATA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Małgorzata Jezierska, Andrzej Sidor, Magdalena Filipczuk, Michał Ostrowski
Tytuł: Stabilność oksydacyjna liposomów z dodatkiem ekstraktów wybranych owoców
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 161
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; owoce ; ekstrakty roślinne ; aktywność przeciwutleniająca ; TBARS ; CLA
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Jezierska, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Wykorzystanie ekstrakcji z zastosowaniem podwyższonego cisnienia oraz ultradźwięków w aspekcie aktywności przeciwutleniającej owoców dzikiej róży (R. canina)
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 110
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2011
Autorzy: Andrzej Sidor, Józef Korczak, Małgorzata Jezierska, Anna Gramza-Michałowska, Paulina Psyk
Tytuł: Projektowanie produktu o zwiększonej zawartości związków biologicznie aktywnych
W: I Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności: Rola technologa we współczesnym przemyśle : Warszawa, 18-20 listopada 2011 r..
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w], 2011
Szczegóły: s. 56
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Małgorzata Jezierska, Lucyna Wałęsa, Andrzej Sidor
Tytuł: Antioxidant potential of tea extract Camellia sinensis influenced by Rosaceae and Oxycoccaceae family fruit extracts
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 64
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; fruits ; ascorbic acid ; anthocyanins ; DPPH ; ABTS+ ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Jezierska, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Evaluation of selected fruits extracts from Rutheacae and Punicaceae family influence on tea Camellia sinensis extracts antioxidant potential
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 108
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fruits ; polyphenols ; ascorbic acid ; anthocyanins ; free radicals ; DPPH ; ABTS+ ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Rafał Pfeiffer, Andrzej Sidor, Małgorzata Jezierska
Tytuł: Ocena zmian potencjału przeciwutleniającego wybranych warzyw poddanych obróbce technologicznej
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 205, s. 100-108, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - ISBN 978-83-7417-643-9.
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; rodniki ; FRAP ; warzywa ; obróbka technologiczna ; kapusta ; kapusta kiszona ; burak
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP