logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JEŻOWSKI PAWEŁ
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski, Piotr Kubiak
Tytuł: Production of wheat bread with spray-dried potato juice: Influence on dough and bread characteristics
Źródło: Food Sci. Technol. Int. - 2019, vol. 25, iss. 3, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1082-0132 e-ISSN: 1532-1738
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; food enrichment ; texture ; fermentation properties ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.081
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/5
Rok: 2019
Autorzy: Adamina Duda, Paweł Jeżowski, Dominika Radzikowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Partial wheat flour replacement with gluten-free flours in bread - quality, texture and antioxidant activity
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - [2019], [vol. 9], [no. 3], il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online. - Dział: Articles in next issue [Dostęp: 3 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: texture ; crumb structure ; bread quality ; gluten-free flours addition ; antioxidant properties
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2019
Autorzy: Krzysztof Smarzyński, Paulina Sarbak, Szymon Musiał, Paweł Jeżowski, Michał Piatek, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Nutritional analysis and evaluation of the consumer acceptance of pork pâté enriched with cricket powder - preliminary study
Źródło: Open Agric. - 2019, vol. 4, iss. 1, s. 159-163, bibliogr., abstr.
e-ISSN: 2391-9531
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: insect ; novel food ; cricket powder ; consumer acceptance ; pâté
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    4/5
    Rok: 2018
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski
    Tytuł: Chleb wzbogacony sokiem ziemniaczanym: tekstura, jakość i akceptacja konsumencka
    W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Innowacyjność i optymalizacji procesów w produkcji i przetwarzaniu ziemniaka", X Jubileuszowa Konferencja Naukowa, Polanica Zdrój, 8-10 maja 2018 r. / Oprac. red. Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski.
    Adres wydawniczy: Polanica Zdrój : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2018
    Szczegóły: s. 70
    ISBN: 978-83-923549-1-8
    Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; pieczywo pszenne ; tekstura ; ocena konsumencka ; żywność prozdrowotna ; właściwości przeciwutleniające
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    5/5
    Rok: 2018
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski
    Tytuł: Wpływ dodatku soku ziemniaczanego na przebieg procesu fermentacji ciasta pszennego
    W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Innowacyjność i optymalizacji procesów w produkcji i przetwarzaniu ziemniaka", X Jubileuszowa Konferencja Naukowa, Polanica Zdrój, 8-10 maja 2018 r. / Oprac. red. Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski.
    Adres wydawniczy: Polanica Zdrój : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2018
    Szczegóły: s. 69
    ISBN: 978-83-923549-1-8
    Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; fermentacja ; ciasto pszenne
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP