logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JEŻEWSKA MARIA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Ryszard Przygodzki, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Maria Jeżewska, Iwona Błasińska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agnieszka Makowska
Opis patentowy. Polska, 227147 B1
Tytuł wynalazku: Suche, dietetyczne koncentraty zup instant, zwłaszcza wspomagających żywienie w anemii oraz sposób ich wytwarzania
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań ; Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego, Warszawa, Polska
Zgłoszenie: 407736, 31.03.2014. 12.10.2015 BUP 21/15
Ogłoszenie: 30.11.2017 WUP 11/17
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Przygodzki, Ewa Flaczyk, Maria Jeżewska, Eugeniusz Korbas, Marian Remiszewski, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Opis patentowy. Polska, 223781 B1
Tytuł wynalazku: Koncentraty obiadowe instant na bazie kaszy zbożowej i sposób ich wytwarzania
Właœciciel: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Warszawa; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 402202, 21.12.2012. 23.06.2014 BUP 13/14
Ogłoszenie: 30.11.2016 WUP 11/16
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2007
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki, Maria Jeżewska
Tytuł: Effect of flavour enhancers on the occurrence of sensory-specific satiety in humans depending on their sex and age
Tytuł równoległy: Wpływ intensyfikatorów smaku na występowanie zjawiska sytości sensorycznie specyficznej u ludzi w zależności od ich płci i wieku
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 1, s. 97-102, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: sensory-specific satiety ; flavour enhancers ; sex ; age
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2005
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki, Maria Jeżewska
Tytuł: Wpływ glutaminianu sodu na występowanie zjawiska sytości sensorycznie specyficznej u kobiet i mężczyzn po 60. roku życia
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 389-392, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie starsi ; płeć ; sytość sensorycznie specyficzna ; żywność ; intensyfikatory smaku ; glutaminian sodu
Angielskie słowa kluczowe: sensory-specific satiety ; monosodium glutamate ; sex ; elderly
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP