logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JASIŃSKA-KULIGOWSKA IWONA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2019
Autorzy: Maciej Kuligowski, Ricardo Lőpez Otero, Katarzyna Polanowska, Didier Montet, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Influence of fermentation by different microflora consortia on pulque and pulque bread properties
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2019, vol. 99, iss. 14, s. 6307-6314, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2019].
Angielskie słowa kluczowe: pulque ; pulque bread ; antioxidant activity ; sensory evaluation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.422
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Pawłowska, Maciej Kuligowski, Iwona Jasińska-Kuligowska, Marcin Kidoń, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Jacek Nowak
Tytuł: Effect of replacing cocoa powder by carob powder in the muffins on sensory and physicochemical properties
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2018, vol. 73, 3, s. 196-202, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 sierpnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: proszek z chleba świętojańskiego ; kakao ; fitosterole ; aktywność antyrodnikowa ; izoflawony
Angielskie słowa kluczowe: carob powder ; cocoa ; phytosterols ; antiradical activity ; isoflavones
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.598
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2017
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Bingzhu Hou
Tytuł: Changes in bioactive compounds and antioxidative activity during douchi fermentation process
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 73
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; antioxidative activity ; Douchi ; functional food ; food quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2017
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Bingzhu Hou
Tytuł: Changes in bioactive compounds and antioxidative activity during douchi fermentation process
W: Current trends in commodity science : Food safety and analysis of bioactive substances / Ed. Hanna Śmigielska.
Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business, Faculty of Commodity Science, 2017
Szczegóły: s. 20-37, il., bibliogr., abstr., streszcz.
ISBN: 978-83-94206-1-9
Polskie słowa kluczowe: Douchi ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; żywność funkcjonalna ; jakość żywności ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: Douchi ; polyphenols ; antioxidative activity ; functional food ; food quality ; fermentation
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2017
Autorzy: Maciej Kuligowski, Katarzyna Pawłowska, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Isoflavone composition, polyphenols content and antioxidative activity of soybean seeds during tempeh fermentation
Źródło: CyTA-J. Food. - 2017, vol. 15, no. 1, s. 27-33, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1947-6337 e-ISSN: 1947-6345
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 21 maja 2019].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.371
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/10
Rok: 2016
Autorzy: Maciej Kuligowski, Jacek Nowak, Iwona Jasińska-Kuligowska
Tytuł: Fermentation process and bioavailability of phytochemicals from sourdough bread
W: Bread and its fortification. Nutrition and health benefits / Ed. by Cristina M. Rosell, Joanna Bajerska, Aly F. El Sheikha.
Adres wydawniczy: Boca Raton : Taylor and Francis Group, 2016
Seria: Food Biology Series
Szczegóły: s. 68-78, bibliogr.
ISBN: 978-1-4987-0156-3
Liczba arkuszy: 0,6
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2016
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Jan Michniewicz
Tytuł: Ocena jakości sensorycznej i wybranych parametrów fizycznych ekstrudatów żytnich o wysokiej zawartości lignanów i błonnika
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 73-84, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: ekstruzja ; fermentacja ; fitoestrogeny ; lignany ; żyto
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/10
Rok: 2014
Autorzy: Maciej Kuligowski, Agnieszka Gorzan, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena wpływy obróbki hydrotermicznej i czasu fermentacji na zawartość polifenoli i właściwości antyoksydacyjne produktów tempeh
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2014, z. 577, s. 73-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostep: 3 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: tempeh ; fermentacja ; fasola ; właściwości antyoksydacyjne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; fermentation ; bean ; antioxidative properties ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2013
Autorzy: Maciej Kuligowski, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Evaluation of bean and soy tempeh influence on intestinal bacteria and estimation of antibacterial properties of bean tempeh
Źródło: Pol. J. Microbiol. - 2013, vol. 62, no. 2, s. 189-194, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-1331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; human intestine microflora ; digestion ; antibacterial activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.871
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2013
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Wpływ procesów fermentacji, ekstruzji i wypieku na zawartość fruktanów w produktach żytnich
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 129-141, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; żyto ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; rye ; extrusion ; lactic acid fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP