logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JANITZ WITOLD
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 1999
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Witold Janitz
Tytuł: Aktywność naturalnych przeciwutleniaczy z rozmarynu szałwii w smalcu w wybranych układach modelowych
W: Antyoksydanty w żywności : Aspekty technologiczne i zdrowotne, II konferencja naukowa "Żywność a zdrowie", Łódź 25 czerwca 1999.
Adres wydawniczy: Łódź : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział, 1999
Szczegóły: s. 88
ISBN: 83-912026-0-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/11
Rok: 1999
Autorzy: Józef Korczak, Witold Janitz, Marzanna Hęś, Małgorzata Nogala-Kalucka, Marek Gogolewski
Tytuł: Stabilizacja oleju rzepakowego przy wykorzystaniu naturalnych przeciwutleniaczy
Źródło: Rośl. Oleiste. - 1999, t. 20, z. 2, s. 569-579, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: utlenianie tłuszczu ; przeciwutleniacze naturalne
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; natural antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/11
Rok: 1998
Autorzy: Ewa Flaczyk, Jan Michniewicz, Józef Korczak, Witold Janitz
Tytuł: Przeciwutleniacze naturalne w kolagenowych i kolagenowo-keratynowych hydrolizatach białkowych - próba identyfikacji
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 273-274
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 1998
Autorzy: Józef Korczak, Witold Janitz, Marzanna Hęś
Tytuł: Hydrolizat śruty rzepakowej jako źródło naturalnych przeciwutleniaczy
Źródło: Rośl. Oleiste. - 1998, t. 19, z. 1, s. 269-278, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 czerwca 2018].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/11
Rok: 1998
Autorzy: J. Korczak, W. Janitz, J. Pokorny, M. Nogala-Kalucka
Tytuł: Synergism of natural antioxidants in the stabilization of fats and oils
W: The Proceedings of the World Conference on Oilseed and Edible Oils Processing. Vol. 2, Advances in Oil and Fats, Antioxidants, and Oilseed By-Products / Eds. S. S. Koseoglu , K. C. Rhee , R. F. Wilson.
Adres wydawniczy: Champaign : AOCS Press, 1998
Szczegóły: s. 253-255, bibliogr.
ISBN: 0-935315-84-5 (vol. 2)
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 1996
Autorzy: Danuta Górecka, Jadwiga Stachowiak, Witold Janitz
Tytuł: Wpływ składu frakcyjnego i struktury chemicznej błonnika na jego właściwości funkcjonalne
W: Postępy w technologii, przechowalnictwie i ocenie jakości żywności : XXVII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Szczecin, 27 - 28 czerwca 1996, Referaty.
Adres wydawniczy: Szczecin : Dział Poligrafii Akademii Rolniczej, 1996
Szczegóły: s. 393-396, bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 1996
Autorzy: Józef Korczak, Witold Janitz, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Współdziałanie przeciwutleniaczy naturalnych w stabilizacji tłuszczów jadalnych
W: Postępy w technologii, przechowalnictwie i ocenie jakości żywności : XXVII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Szczecin, 27 - 28 czerwca 1996, Referaty.
Adres wydawniczy: Szczecin : Dział Poligrafii Akademii Rolniczej, 1996
Szczegóły: s. 418-421, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 1992
Autorzy: Witold Janitz, Józef Korczak, Anna Ciepielewska
Tytuł: Ocena właściwości przeciwutleniających hydrolizatu białkowego i jego pochodnych w mięsie odzyskanym mechanicznie z drobiu
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1992, 17 (233), s. 37-48, il., bibliogr., Zsfassung.
p-ISSN: 0137-1762
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 1992
Autorzy: Ewa Flaczyk, Józef Korczak, Witold Janitz
Tytuł: Porównanie dwóch destylacyjnych metod oznaczania wskaźnika TBA
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1992, 17 (233), s. 25-36, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 1992
Autorzy: Jan Pyrcz, Witold Janitz, Erwin Wąsowicz, Wojciech Zwada
Tytuł: Wpływ opakowania pośredniego na zmiany frakcji lipidowej wędlin surowych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1992, 17 (233), s. 85-95, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 1987
Autorzy: Marek Gogolewski, Witold Janitz, Malgorzata Nogala-Kalucka, Andrzej Łuczyński
Tytuł: Wchłanianie i retencja homologicznych tokoferoli w wątrobie świń
Źródło: Med. Weter. - 1987, vol. 37, nr 3, s. 186-187, bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP