logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JANISZEWSKI PIOTR
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Janiszewski, Eugenia Grześkowiak, Karolina Szulc, Karol Borzuta, Dariusz Lisiak, Beata Lisiak
Tytuł: The effect of crossing the native Złotnicka Spotted pigs with other breeds on slaughter value of fatteners and quality of dry-cured meat product
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2017, vol. 17, no. 1, s. 281-292, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; breeds ; slaughter value ; product quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.018
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/14
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Novel ultrasound approach for measuring marbling in pork
Źródło: Meat Sci. - 2017, vol. 131, s. 176-182, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: ultrasonography ; internally examined carcasses ; meat marbling ; pig carcasses
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.821
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/14
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Piotr Ślósarz, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk
Tytuł: The influence of the extensification of porker feeding on the slaughter value, quality of meat products and fattening economics
Tytuł równoległy: Wpływ ekstensyfikacji żywienia tuczników na wartość rzeźną, jakość przetworów mięsnych oraz ekonomikę tuczu
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, Anim. Sci. - 2016, no 55, (1), s. 21-30, bibliogr.
p-ISSN: 1898-8830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; wartość rzeźna ; jakość przetworów mięsnych ; ekonomika tuczu
Angielskie słowa kluczowe: feeding ; slaughter value, ; meat products quality ; fattening economics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/14
Rok: 2016
Autorzy: Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski, Piotr Ślósarz
Tytuł: Wartościowanie tusz wieprzowych z pominięciem klasyfikacji SEUROP
W: LXXXI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Innowacyjność nauk o zwierzętach w XXI wieku" : Warszawa, 21-23 września 2016 roku, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 64
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/14
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Janiszewski, Eugenia Grześkowiak, Dariusz Lisiak, Bronisław Borys, Karol Borzuta, Edward Pospiech, Ewa Poławska
Tytuł: The influence of thermal processing on the fatty acid profile of pork and lamb meat fed diet with increased levels of unsaturated fatty acids
Źródło: Meat Sci. - 2016, vol. 111, s. 161-167, bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: pork ; lamb ; thermal processing ; fatty acid profile
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.126
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/14
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Samardakiewicz, Piotr Janiszewski, Beata Mikołajczak
Tytuł: Udział części zasadniczych w zależności od masy i klasy mięsności tusz wieprzowych
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 113-122, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: tusze wieprzowe ; mięsność ; części zasadnicze ; wydajność
Angielskie słowa kluczowe: pork carcasses ; meatiness ; primary cuts ; yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/14
Rok: 2015
Autorzy: Piotr Janiszewski, Eugenia Grześkowiak, Karolina Szulc, Karol Borzuta, Dariusz Lisiak
Tytuł: Wpływ krzyżowania towarowego świń rasy złotnickiej pstrej ze świniami rasy Duroc i wbp na jakość wybranych przetworów mięsnych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 109-120, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: świnia złotnicka pstra ; świnia duroc ; świnia wielka biała polska ; polędwica wędzona ; szynka gotowana ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: Złotnicka Spotted pig ; duroc pig ; Wielka Biała Polska pig ; smoked loin ; cooked ham ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/14
Rok: 2014
Autorzy: Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk
Tytuł: Wpływ intensywności żywienia tuczników na jakość mięsa
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 102-112, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; polska biała zwisłoucha ; krzyżowanie ras ; żywienie intensywne ; żywienie ekstensywne ; jakość mięsa ; wielka biała polska
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; Polish landrace ; crossbreeding ; intense feeding ; extensive feeding ; meat quality ; Polish large white
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/14
Rok: 2013
Autorzy: Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk, Rafał Baum, Dariusz Majchrzycki, Jacek Wawrzynowicz, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski
Tytuł: A comparative analysis of the efficiency of production of intensively and extensively fed porkers in view of the obtained quality of meat
W: Agricultural and rural development as a global challenge [Dokument elektroniczny] : 3rd Agrimba-Ava Congress, Budva-Montenegro, 26th and 27th June 2013: Session 7.
Lokalizacja: ; http://agrimba2013.me/files/sessions/session7/Peplinski_Benedykt.pdf
Uwagi: [Dostęp: 6 grudnia 2013].
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/14
Rok: 2013
Autorzy: Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk, Rafał Baum, Dariusz Majchrzycki, Jacek Wawrzynowicz, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski
Tytuł: A comparative analysis of the efficiency of production of intensively and extensively fed porkers in view of the obtained quality of meat
W: Agricultural and rural development as a global challenge: Agrimba 2013 : 3rd Agrimba-Ava Congress, Budva-Montenegro, 26th and 27th June 2013: Programme and book of abstracts.
Adres wydawniczy: Budva : University of the Mediterranean in Podgorica, 2013
Szczegóły: s. 37
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2013].
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/14
Rok: 2013
Autorzy: Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk, Rafał Baum, Dariusz Majchrzycki, Jacek Wawrzynowicz, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski
Tytuł: The efficiency of porkers production of intensively and extensively feeded
Źródło: Apstract. - 2013, Vol. 7, No. 2-3, s. 69-74, il., bibliogr.
e-ISSN: 1789-7874
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; efektywność produkcji ; produkcja ekstensywna
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; cost effectiveness ; extensive production
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/14
Rok: 2013
Autorzy: Rafał Baum, Karol Borzuta, Piotr Janiszewski, Dariusz Lisiak, Dariusz Majchrzycki, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk, Jacek Wawrzynowicz
Tytuł: Technologiczne i ekonomiczne aspekty ekstensyfikacji produkcji wieprzowiny / Red. nauk. Benedykt Pepliński
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo IUSatTax, 2013. - 168 s. : il., bibliogr. ; 23 cm
ISBN: 978-83-62682-20-1
Liczba arkuszy: 8,5
Polskie słowa kluczowe: żywiec wieprzowy ; produkcja intensywna ; produkcja ekstensywna ; koszty ; opłacalność produkcji ; przydatność technologiczna ; łańcuch dostaw
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
13/14
Rok: 2012
Autorzy: Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk, Rafał Baum, Dariusz Majchrzycki, Jacek Wawrzynowicz, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski
Tytuł: Analiza komparatywna kosztów zużycia pasz w produkcji tuczników żywionych intensywnie i ekstensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2012, t. 14, z. 1, s. 375-379, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; żywienie ekstensywne ; żywienie intensywne ; zużycie paszy ; koszty
Angielskie słowa kluczowe: hogs ; extensive feeding ; feed consumption ; feed costs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
14/14
Rok: 2006
Autorzy: Eugenia Grześkowiak, Karol Borzuta, Jerzy Strzelecki, Janusz Buczyński, Andrzej Borys, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski
Tytuł: Wpływ krzyżowania rasy złotnickiej białej z wbp na jakość mięsa kulinarnego i polędwicy wędzonej
Tytuł równoległy: Effect of the crossing of the White Złotnicka breed with the wbp breed on the quality of culinary meat and raw smoked loin
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 180
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP