logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: IWANOWSKA A
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2014
Autorzy: A. Iwanowska, A. Spychaj, E. Pospiech
Tytuł: Identification of meat proteins responsible for its tenderisation
W: 4th Conference of Polish mass spectrometry society, Trzebnica, 26-29 May 2014 : Program and Abstracts / Ed. Marek Cebrat.
Adres wydawniczy: Wrocław : Faculty of Chemistry, University of Wrocław, 2014
Szczegóły: s. 82
ISBN: 978-83-60043-18-9
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; kruchość mięsa ; białko ; wskaźniki kruchości mięsa ; elektrostymulacja ; kondycjonowanie ; białko szoku cieplnego Hsp27 ; troponina T ; alfa-1 aktyna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2011
Autorzy: A. Iwanowska, M. Smułka, E. Pospiech
Tytuł: Degradation of glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase in conditioned beef during 21 days of cold storage
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 67
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; przechowywanie ; chłodnie ; tenderyzacja ; mięsień najdłuższy lędźwi ; GAPDH ; degradacja
Angielskie słowa kluczowe: beef ; GAPDH degradation ; longissimus lumborum ; tenderization
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2009
Autorzy: A. Iwanowska, E. Pospiech, A. Łyczyński, S. Rosochacki, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska
Tytuł: Impact of μ-calpain gene on the culinary quality of cattle meat
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 77
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: cattle meat ; meat tenderness ; culinary meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2009
Autorzy: A. Iwanowska, E. Pospiech, S. Rosochacki, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska, J. Oprządek
Tytuł: Slaughter value and quality of culinary meat from dual purpose and beef type cattle use in Poland
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 78
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: slaughter value ; cattle meat ; beef meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2009
Autorzy: S. J. Rosochacki, E. Pospiech, A. Łyczyński, E. Juszczuk-Kubiak, A. Iwanowska, B. Mikołajczak, D. Stefańska, B. Grześ, E. Iwańska, G. Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: Polimorfizm i ekspresja genów warunkujących przemiany poubojowe zachodzące w tkance mięśniowej i wpływające na wybrane właściwości mięsa u bydła
W: Genomika funkcjonalna komórek mięśniowych oraz polimorfizm sekwencji regulatorowych genów związanych z cechami ilościowymi i jakościowymi mięsa bydła i świń : III Sympozjum Sprawozdawcze Projektu zamawianego PBZ-KBN-113/P06/2005, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk, Jastrzębiec, 26 - 27 stycznia 2009.
Adres wydawniczy: [Jastrzębiec] : [b.w.], 2009
Szczegóły: s. 47-49
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2009
Autorzy: S. J. Rosochacki, E. Pospiech, A. Łyczyński, E. Juszczuk-Kubiak, B. Mikołajczak, D. Stefańska, B. Grześ, E. Iwańska, A. Iwanowska, J. Połoszynowicz, M. Zimowiska, T. Sakowski, K. Wicińska, G. Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genów na przemiany poubojowe zachodzące w mięśniach i na wybrane właściwości mięsa bydła różnych ras
W: Genomika funkcjonalna komórek mięśniowych oraz polimorfizm sekwencji regulatorowych genów związanych z cechami ilościowymi i jakościowymi mięsa bydła i świń : III Sympozjum Sprawozdawcze Projektu zamawianego PBZ-KBN-113/P06/2005, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk, Jastrzębiec, 26 - 27 stycznia 2009.
Adres wydawniczy: [Jastrzębiec] : [b.w.], 2009
Szczegóły: s. 50-51
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP