logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HYŻYK ANDRZEJ K
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2012
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Andrzej K. Hyżyk, Stanisław Dyba, Agnieszka Grochowicz
Tytuł: Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności składników mineralnych z żywności dla diabetyków
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2012, t. 45, nr 3, s. 1105-1109, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; zawartość składników mineralnych ; biodostępność ; produkty dla diabetyków
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; content ; bioavailability ; foods for diabetics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/10
Rok: 2012
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Andrzej K. Hyżyk, Stanisław Dyba, Agnieszka Grochowicz
Tytuł: Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności składników mineralnych z żywności dla diabetyków
W: XXII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność i żywienie w XXI wieku - wyzwania i nadzieje" : Wisła, 5-7 września 2012, Streszczenia referatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny XXII Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, [2012]
Szczegóły: s. 98
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/10
Rok: 2011
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Andrzej K. Hyżyk, Stanisław Dyba, Karolina Skwarek
Tytuł: Ocena poziomu wiedzy na temat dodatków do żywności oraz ich spożycia w wybranych grupach studentów
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 404-408, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: substancje dodatkowe do żywności ; wiedza ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: food additives ; knowledge ; dietary intake ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2011
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Andrzej K. Hyżyk, Stanisław Dyba, Karolina Skwarek
Tytuł: Ocena poziomu wiedzy na temat dodatków do żywności oraz ich spożycia w wybranych grupach studentów
W: XXI Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Aspekty zdrowotne żywności i żywienia" : Białystok, 21-23 września 2011, Streszczczenia plakatów i referatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny XXI Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Aspekty Zdrowotne Żywności i Żywienia", 2011
Szczegóły: s. 64
ISBN: 978-83-89934-62-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2005
Autorzy: Jacek Romankow, Andrzej K. Hyżyk
Tytuł: Możliwości prozdrowotnego wykorzystania lasów
W: Ochrona środowiska - ochrona człowieka : Środowisko leśne w życiu człowieka: XI Konferencja Naukowo-Szkoleniowa, Poznań, 4 grudnia 2004: Materiały konferencyjne / Oprac. red. Stanisław Dolny.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Inżynierii Środowiska Pracy Akademii Rolniczej, 2005
Szczegóły: s. 62-65, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: lasy ; wykorzystanie ; medycyna naturalna ; edukacja przyrodnicza ; wypoczynek
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej K. Hyżyk, Jacek Romankow
Tytuł: Ocena stanu wysycenia organizmu witaminami antyoksydacyjnymi C i E oraz ich wpływ na wydolność fizyczną młodych sportowców
Źródło: Rocz. PZH. - 2005, t. 56, nr 1, s. 57-65
p-ISSN: 0035-7715
Polskie słowa kluczowe: ludzie młodzi ; sportowcy ; żywienie człowieka ; witaminy ; witamina C ; witamina E ; stan wysycenia ; wydolność fizyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2004
Autorzy: Jacek Romankow, Andrzej K. Hyżyk
Tytuł: Z dziejów społecznego ruchu ochrony przyrody w Wielkopolsce
W: Ochrona środowiska - ochrona człowieka : Dary Natury i ich umiejętne wykorzystywanie: X Konferencja Naukowo-Szkoleniowa, Poznań, 6 grudnia 2003: Materiały konferencyjne / Oprac. red. Stanisław Dolny, Jacek Romankow.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Inżynierii Środowiska Pracy Akademii Rolniczej, 2004
Szczegóły: s. 53-57, bibliogr.
ISBN: 83-914990-0-6
Polskie słowa kluczowe: Wielkopolska ; ochrona przyrody ; ruch społeczny ; Liga Ochrony Przyrody
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2003
Autorzy: Jacek Romankow, Andrzej K. Hyżyk
Tytuł: Komputery i telefonia komórkowa - zagrożenia dla użytkowników
W: Ochrona środowiska - ochrona człowieka : Zmiany w środowisku naturalnym wywoływane działalnością człowieka: IX Konferencja Naukowo-Szkoleniowa, Poznań, 7 grudnia 2002: Materiały konferencyjne / Oprac. red. Stanisław Dolny.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Inżynierii Środowiska Pracy Akademii Rolniczej, 2003
Szczegóły: s. 64-68, bibliogr.
ISBN: 83-914990-5-7
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; zagrożenia zdrowia ; komputery ; telefony komórkowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2002
Autorzy: Andrzej K. Hyżyk, Jacek Romankow
Tytuł: Żywienie dziecka w chorobach zakaźnych
W: Ochrona środowiska - ochrona człowieka : Środowisko naturalne a jakość życia człowieka: VIII Konferencja Naukowo-Szkoleniowa, Poznań, 1 grudnia 2001: Materiały konferencyjne / Oprac. red. Stanisław Dolny.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Inżynierii Środowiska Pracy Akademii Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 17-19, il., bibliogr.
ISBN: 83-914990-0-6
Polskie słowa kluczowe: dzieci ; choroby zakaźne ; dzieci chore ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej K. Hyżyk, Julita Reguła, Jacek Romankow
Tytuł: Ocena współwystępowania żywieniowych i pozażywieniowych czynników ryzyka w wybranej populacji ludzi chorych
W: Ocena żywności i żywienia : IV Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań, 6-8 września 2000 roku.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Higieny Żywienia Człowieka; Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. A. Cieszkowskiego, 2000
Szczegóły: s. 42
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP