logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HELAK BARBARA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Józef Korczak, Barbara Helak, Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka
Tytuł: Antioxidative potential, nutritional value and sensory profiles of confectionery fortified with green and yellow tea leaves (Camellia sinensis)
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 211, 15 November, s. 448-454, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; yellow tea ; green tea ; antioxidants ; fiber ; lipids ; oxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic, Józef Korczak, Barbara Helak, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Novel food products enriched with plant additives
W: 16th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST) : August 05-09, 2012 Foz do Iguacu, Parana-Brazil, Final program and abstracts.
Adres wydawniczy: [Parana] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: [1 s.]
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; DPPH ; ABTS ; phenolics ; antiradical activity ; tea ; Camellia sinensis ; bakery products
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michalowska, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Jozef Korczak, Barbara Helak, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Novel food products as a source of dietary fiber and phenolic compounds
W: Proceedings. Science and Technology Innovation for Healthy Cereals and Oils : 14th ICC Cereal and Bread Congress and Forum on Fats and Oils, August 6-9, 2012, Beijing, China.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: s. 368
Angielskie słowa kluczowe: phenolic fiber ; buckwheat ; tea ; Camellia sinensis ; bakery products
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Stanisław Winnicki, Romana Głowicka-Wołoszyn, Barbara Helak, Aleksandra Helak
Tytuł: Okres zasuszenia krów
Źródło: Bydło. - 2011, nr 4, s. 47-49, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP