logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HEJDYSZ M
Liczba odnalezionych rekordów: 36



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/36
Rok: 2019
Autorzy: Marta Kubiś, Lidia Lewko, Sebastian Kaczmarek, Sebastian Nowaczewski, Marcin Hejdysz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: The effect of enzyme and protein source on laying hens performance, eggshell and bone traits
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2019, vol. 31, iss. 5, s. 353-360, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: phytase ; lupine ; protease ; eggs ; tibia
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.921
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/36
Rok: 2019
Autorzy: Z. Wiśniewska, M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska-Zakrzewska, S. Kaczmarek, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Mycological profile of national soybean seeds varieties
W: Third International Legume Society Conference ILS3: Legumes for human and planet health : 21-24 May 2019, Poznań, Poland, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Poznań : Fundacja UAM w Poznaniu, 2019
Szczegóły: s. 94, bibliogr.
ISBN: 978-83-950380-1-3
Angielskie słowa kluczowe: soybean ; mycotoxins ; seed infestation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/36
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Andrzej Kaczmarek, Anna Rogiewicz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Influence of graded dietary levels of meals from three lupin species on the excreta dry matter, intestinal viscosity, excretion of total and free sialic acids, and intestinal morphology of broiler chickens
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2018, vol. 241, s. 223-232, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; broiler ; viscosity ; sialic acids ; non-starch polysaccharides ; raffinose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.590
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/36
Rok: 2018
Autorzy: M. Kubiś, S. A. Kaczmarek, S. Nowaczewski, M. Adamski, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of graded inclusion of white lupin (Lupinus albus) meal on performance, nutrient digestibility and ileal viscosity of laying hens
Źródło: Br. Poult. Sci. - 2018, vol. 59, no. 4, s. 477-484, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0007-1668 e-ISSN: 1466-1799
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: digestion ; egg quality ; laying performance ; legumes ; sialic acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.421
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/36
Rok: 2018
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, M. Kubiś, D. Jamroz, M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of increasing levels of raw and extruded narrow-leafed lupin seeds in broiler diet on performance parameters, nutrient digestibility and AMEN value of diet
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2018, vol. 27, no. 1, s. 55-64, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: digestibility ; extrusion ; Lupinus angustifolius ; performance ; poultry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.875
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/36
Rok: 2018
Autorzy: M. Hejdysz, S. Kaczmarek, D. Józefiak, D. Jamroz, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of different medium chain fatty acids, calcium butyrate, and salinomycin on performance, nutrient utilization, and fermentation products in gastrointestinal tracts of broiler chickens
Źródło: J. Anim. Plant Sci. - 2018, vol. 28, no. 2, s. 377-387, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1018-7081
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; salinomycin ; medium chain organic acids ; calcium butyrate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/36
Rok: 2018
Autorzy: S. Smulikowska, M. Hejdysz, I. Furgał-Dzierżuk, W. Szczurek, A. Ziołecka
Tytuł: Zawartość składników pokarmowych w materiałach paszowych stosowanych w żywieniu drobiu
W: Zalecenia żywieniowe i wartość pokarmowa pasz dla drobiu.
Inf. o wydaniu: Wyd. 5 zmien. uzup.
Adres wydawniczy: Jabłonna : Instytut Fizjologii i Żywienia Zwierząt im. Jana Kielanowskiego PAN, 2018
Szczegóły: s. 105-123
ISBN: 978-83-951612-1-6
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/36
Rok: 2017
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, M. Adamski, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of graded inclusion of raw and extruded pea (Pisum sativum L.) meal on the performance and nutrient digestibility of broiler chickens
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2017, vol. 230, s. 114-125, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pea ; performance ; phytic P ; nutrient digestibility ; extrusion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.143
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/36
Rok: 2017
Autorzy: A. Rutkowski, M. Hejdysz, S. Kaczmarek, M. Adamski, S. Nowaczewski, D. Jamroz
Tytuł: The effect of addition of yellow lupin seeds (Lupinus luteus L.) to laying hen diets on performance and egg quality parameters
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2017, vol. 26, no. 3, s. 247-256, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 październik 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Lupinus luteus ; seeds ; hens ; performance ; eggs quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.900
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/36
Rok: 2017
Autorzy: M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska, S. Kaczmarek, M. Hejdysz, R. Mikuła, A. Rutkowski
Tytuł: The effect of Lupinus albus seeds on digestibility, performance and gastrointestinal tract indices in pigs
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2017, vol. 101, iss. 5, s. e216-e224, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pig ; white lupine ; digestibility ; growth ; fermentation ; villi
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.607
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/36
Rok: 2017
Autorzy: Marta Kubiś, Maciej Bochenek, Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek
Tytuł: Wykorzystanie emulsyfikatorów w paszach dla drobiu
Źródło: Pol. Drobiar. - 2017, R. 26, nr 3, s. 32-34, 36-39, il., abstr.
p-ISSN: 1231-0387
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
12/36
Rok: 2017
Autorzy: M. Kubiś, S. A. Kaczmarek, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Wpływ gatunku oraz poziom łubinu na strawność składników pokarmowych, morfologię przewodu pokarmowego oraz wyniki produkcyjne kurcząt rzeźnych
Tytuł równoległy: Influence of incrising inclusion of three lupin species on broiler performance, nutrient digestibility and intestinal morphology
W: XLVI Sesja Naukowa Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polska Akademia Nauk : Lublin, 21-23 czerwca 2017 rok, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2017
Szczegóły: s. 121-122
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
13/36
Rok: 2017
Autorzy: A. Zaworska, M. Kasprowicz-Potocka, T. Kołata, Z. Wiśniewska, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: A comparative study of the chemical composition and nutritional value of the domestic soybeans seeds
Tytuł równoległy: Badanie porównawcze składu chemicznego i wartości odżywczej krajowych nasion soi
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 150-151
Polskie słowa kluczowe: nasiona soi ; skład chemiczny ; wartość odżywcza
Angielskie słowa kluczowe: soybeans seeds ; chemical composition ; nutritional value
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
14/36
Rok: 2017
Autorzy: M. Kubiś, S. A. Kaczmarek, S. Peris, S. Budnik, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Digestibility coefficients of pea, faba bean and lupin seeds following application of protease in broiler chickens
Tytuł równoległy: Współczynniki strawności nasion grochu, bobiku,oraz łubinów po zastosowaniu proteazy w badaniach na kurczętach
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 34-35
Polskie słowa kluczowe: brojlery ; proteaza ; bobik ; groch
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; protease ; faba bean ; pea ; lupin
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
15/36
Rok: 2017
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, M. Kubiś, A. Zaworska, M. Kasprowicz-Potocka, M. Wiąz, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of faba bean seeds in raw and extruded form on the performance and nutrient digestibility of broiler chickens
Tytuł równoległy: Wpływ surowych i ekstrudowanych nasion bobiku na wyniki odchowu i strawność składników pokarmowych kurcząt rzeźnych
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 114-115
Angielskie słowa kluczowe: pea ; performance ; phytic P ; nutrient digestibility ; extrusion
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
16/36
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Robert Mikuła, Marta Kubiś, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Aktualny stan badań nad efektywnością stosowania krajowych pasz białkowych w żywieniu kurcząt, kur i drobiu wodnego
W: Zalecenia żywieniowe dotyczące stosowania krajowych pasz wysokobiałkowych pochodzenia roślinnego dla świń i drobiu / Pr. zbior. pod red. Andrzeja Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : APRA, 2017
Szczegóły: s. 55-94, bibliogr.
ISBN: 978-83-948962-0-1
Liczba arkuszy: 2,16
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/36
Rok: 2017
Autorzy: Andrzej Morawski, Marcin Hejdysz, Marek Adamski, Robert Mikuła, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Rezultaty prac wdrożeniowych prowadzonych w drobnych gospodarstwach rolnych
W: Zalecenia żywieniowe dotyczące stosowania krajowych pasz wysokobiałkowych pochodzenia roślinnego dla świń i drobiu / Pr. zbior. pod red. Andrzeja Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : APRA, 2017
Szczegóły: s. 27-53, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-948962-0-1
Liczba arkuszy: 0,89
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/36
Rok: 2016
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Extrusion cooking improves the metabolisable energy of faba beans and the amino acid digestibility in broilers
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2016, vol. 212, s. 100-111, bibliogr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: faba bean ; antinutritional compounds ; phytic P ; extrusion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.755
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/36
Rok: 2016
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Hejdysz, M. Kubis, M. Kasprowicz-Potocka, A. Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of yellow lupin (Lupinus luteus L.) for broilers?
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2016, vol. 222, s. 43-53, il., bibliogr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: yellow lupin ; viscosity ; ileal digestibility ; non-starch polysaccharides ; raffinose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.755
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/36
Rok: 2016
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Sebastian A. Kaczmarek, Marcin Hejdysz, Dorota Jamroz
Tytuł: Effect of extrusion on nutrients digestibility, metabolizable energy and nutritional value of yellow lupine seeds for broiler chickens
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2016, vol. 16, no. 4, s. 1059-1072, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; lupine ; extrusion ; digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.731
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
21/36
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effect of extrusion on the nutritional value of peas for broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2016, vol. 70, no. 5, s. 364-377, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Polskie słowa kluczowe: groch ; czynniki antyżywieniowe ; brojlery kurze ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: antinutritional factors ; broilers ; digestibility ; extrusion ; peas ; phytate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.306
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
22/36
Rok: 2016
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Hejdysz, M. Kubiś, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of graded inclusion of white lupin (Lupinus albus) meal on performance, nutrient digestibility and intestinal morphology of broiler chickens
Źródło: Br. Poult. Sci. - 2016, vol. 57, no. 3, s. 364-374, bibliogr.
p-ISSN: 0007-1668 e-ISSN: 1466-1799
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 września 2017].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.884
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/36
Rok: 2016
Autorzy: Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Marcin Hejdysz
Tytuł: Groch w mieszankach dla drobiu
Źródło: Hod. Drob. - 2016, 8, s. 10-15, il.
p-ISSN: 1425-963X
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/36
Rok: 2016
Autorzy: Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Marcin Hejdysz
Tytuł: Łubiny w mieszankach dla drobiu
Źródło: Hod. Drob. - 2016, 9, s. 16-22, il.
p-ISSN: 1425-963X
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/36
Rok: 2016
Autorzy: S. A. Kaczmarek, A. Barri, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of different doses of coated butyric acid on growth performance and energy utilization in broilers
Źródło: Poult. Sci. - 2016, vol. 95, no. 4, s. 851-859, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
Angielskie słowa kluczowe: avilamycin ; broiler chicken ; calcium butyrate ; ideal digestibility ; metabolizable energy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.908
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
26/36
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kopciński, Joanna Składanowska, Tomasz Szwaczkowski, Marcin Hejdysz
Tytuł: Studenci Animal Production Management za granicą
Źródło: Wieści Akad. - 2016, 1/4 (208/211), s. 46-47, il.
p-ISSN: 1429-3064
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 grudnia 2016].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/36
Rok: 2015
Autorzy: Sebastian Andrzej Kaczmarek, Aaron Cowieson, Marcin Hejdysz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Microbial phytase improves performance and bone traits in broilers fed diets based on soybean meal and containing lupin meal [*]
Źródło: Anim. Prod. Sci. - 2015, vol. 56, no. 10, s. 1669-1676, bibliogr.
p-ISSN: 1836-0939
Polskie słowa kluczowe: exogenous enzyme ; legumes ; lupines
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.902
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
28/36
Rok: 2015
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Sebastian A. Kaczmarek, Marcin Hejdysz, Sebastian Nowaczewski, Dorota Jamroz
Tytuł: Concentrates made from: Legume seeds (Lupinus angustifolius, Lupinus luteus and Pisum sativum) and rapeseed meal as protein sources in laying hen diets
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2015, vol. 15, no. 1, s. 129-142, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: lupine seeds ; peas ; performance ; layers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.599
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
29/36
Rok: 2015
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Factors affecting the nutritional value of pea (Pisum sativum) for broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2015, vol. 24, no. 3, s. 252-259, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: peas ; AMEN ; amino acids ; antinutritional factors ; digestibility ; broilers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.511
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/36
Rok: 2014
Autorzy: T. Szwaczkowski, A. Rutkowski, M. Hejdysz
Tytuł: Poultry education in Poland
W: 14th European Poultry Conference : Stavanger, Norway 23. - 27. June 2014, Conference Information and Proceedings / Ed. Birger Svihus.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 455
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/36
Rok: 2014
Autorzy: D. Józefiak, B. Kierończyk, M. Rawski, M. Hejdysz, A. Rutkowski, R. M. Engeberg, O. Hojberg
Tytuł: Clostridium perfringens challenge and dietary fat type affect broiler chicken performance and fermentation in the gastrointestinal tract
Źródło: Animal. - 2014, vol. 8, iss. 6, s. 912-922, bibliogr.
p-ISSN: 1751-7311 e-ISSN: 1751-732X
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; Clostridium perfringens ; fat ; digestibility ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.841
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
32/36
Rok: 2014
Autorzy: Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Marcin Hejdysz
Tytuł: Wartość pokarmowa nasion bobiku
Źródło: Hod. Drob. - 2014, 8, s. 13-18, il.
p-ISSN: 1425-963X
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/36
Rok: 2014
Autorzy: Anita Zaworska, Marcin Hejdysz
Tytuł: Wieloletni Program Ministerialny - szansą dla roślin strączkowych
Źródło: Hod. Trzody Chlew. - 2014, 5/6, s. 22-24, il.
p-ISSN: 1425-9648
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/36
Rok: 2014
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Kasprowicz-Potocka, M. Hejdysz, R. Mikuła, A. Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of narrow-leafed lupin (Lupinus angustifolius) for broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2014, vol. 23, no. 2, s. 160-166, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: narrow-leaved lupin ; AMEN ; ileal digestibility ; raffinose ; viscosity ; broiler
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.543
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
35/36
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Robert Mikuła, Marcin Hejdysz
Tytuł: Możliwości zastosowania nasion roślin strączkowych w żywieniu zwierząt gospodarskich
W: Uprawa roślin strączkowych w Polsce / Pr. zbior. pod red. Jerzego Księżaka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA, 2013
Szczegóły: s. 33-47
ISBN: 978-83-62282-52-4
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/36
Rok: 2009
Autorzy: P. Zmora, B. Nowak, M. Pyrski, F. Wolski, F. Porzucek, M. Lesiecki, M. Hejdysz, A. Lewicki, A. Bilska, B. Marczewski, A. Potkański, M. Szumacher-Strabel, A. Cieślak
Tytuł: Bakterie probiotyczne a mikroflora autochtoniczna środowiska żwacza
W: Fizjologia i biochemia w żywieniu zwierząt : VI Konferencja młodych badaczy, Poznań, 21-22 września 2009 r..
Adres wydawniczy: Jabłonna : Instytut Fizjologii i Żywienia Zwierząt im. Jana Kielanowskiego PAN, 2009
Szczegóły: s. 130-132, bibliogr.
ISBN: 978-83-924535-4-3
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP