logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GRUCHAŁA LEONARDA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Leonarda Gruchała, Halina Roszyk, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Studium syntezy lewanu, katalizowanej przez lewanosacharazy bakteryjne
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 163-181, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: polisacharydy ; lewan ; synteza enzymatyczna ; lewanosacharaza ; reakcje enzymatyczne ; transfruktozylacja ; specyficzność substratowa
Angielskie słowa kluczowe: levan ; levansucrase ; oligosaccharides ; fructans ; prebiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Maria Czarnecka, Leonarda Gruchała, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Właściwości i zastosowanie lewanu
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 5 (66), s. 18-29, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: lewan ; prebiotyki ; SCFA ; właściwości przeciwnowotworowe ; cechy funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: levan ; prebiotics ; SCFA ; anti-tumour properties ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/10
Rok: 2007
Autorzy: A. Szwengiel, L. Gruchała, Z. Czarnecki
Tytuł: The GFC analysis as a determinant of the functional properties of levan
Tytuł równoległy: Analiza GFC jako wyznacznik właściwości funkcjonalnych lewanu
W: 3rd International Conference on quality and safety in food production chain.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego], 2007
Szczegóły: s. 228-229
ISBN: 978-83-60574-08-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2006
Autorzy: Artur Szwengiel, Leonarda Gruchała, Kamila Goderska, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ procesu depolimeryzacji na właściwości prebiotyczne lewanu
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 41
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2003
Autorzy: J.R. Warchalewski, M. Kałużewska, D. Piasecka-Kwiatkowska, J. Daussant, S. Bielecki, G. M. Wyatt, L. Gruchała
Tytuł: Metody immunoanaliz i ich stosowanie w przemyśle spożywczym
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Szczegóły: s. 17-154, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-317-7
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; metody badań ; metody immunochemiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2001
Autorzy: Michał Piasecki, Małgorzata Gumienna, Leonarda Gruchała
Tytuł: Wpływ naturalnych inhibitorów kiełkowania na jakość i przydatność technologiczną wybranych odmian ziemniaka
Źródło: Biul. IHAR. - 2001, nr 217, s. 187-196, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Polskie słowa kluczowe: inhibitory kiełkowania ; karwon ; nasiona kopru ; olejki eteryczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2001
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Maria Kałużewska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jean Daussant, Stanisław Bielecki, Gary M. Wyatt, Leonarda Gruchała
Tytuł: Metody immunopomiarów i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 13-170, il., bibliogr.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; metody badań ; metody immunochemiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 1999
Autorzy: Michał Piasecki, Małgorzata Gumienna, Leonarda Gruchała
Tytuł: Wpływ naturalnych inhibitorów kiełkowania na jakość i przydatność technologiczną ziemniaków
W: Ziemniak jadalny i dla przetwórstwa spożywczego - czynniki agrotechniczne i przechowalnicze warunkujące jakość : Konferencja naukowa, Radzików 23-25 lutego 1999 / [oprac. merytor. Wojciech Nowacki, Anna Głuska].
Adres wydawniczy: Jadwisin : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 1999
Szczegóły: s. 199-202, bibliogr.
ISBN: 83-87109-37-1
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 1998
Autorzy: Michał Piasecki, Małgorzata Gumienna, Leonarda Gruchała
Tytuł: Badania nad wykorzystaniem naturalnego źródła inhibicji procesu kiełkowania bulw ziemniaka w aspekcie przechowalniczym i konsumpcyjnym
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 275-276
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 1991
Autorzy: L. Gruchała, E. Kamiński, E. Wąsowicz, D. Piasecka
Tytuł: Charakterystyka właściwości aromatycznych odmian selerów uprawnych w Polsce
W: Ogólnopolski Zjazd Hodowców Roslin Warzywnych : Kraków, 5-6 luty, 1991.
Adres wydawniczy: [Kraków] : [Akademia Rolnicza im. H. Kołłątaja], 1991
Szczegóły: s. 103-105
Polskie słowa kluczowe: korzeń selera ; związki aromatyczne ; związki ftalidowe
Angielskie słowa kluczowe: celery root ; aromatic compounds ; phthalate compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP