logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GREASER M L
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2005
Autorzy: E. Iwańska, E. Pospiech, B. Mikołajczak, B. Grześ, M. L. Greaser, A. Łyczyński, G. Czyżak-Runowska
Tytuł: Effect of protein changes on pork tenderness
Tytuł równoległy: Wpływ zmian zachodzących w białkach na kruchość mięsa świń
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 47-48
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2005
Autorzy: B. Mikołajczak, E. Pospiech, M. L. Greaser, A. Łyczyński, B. Grześ, E. Iwańska
Tytuł: Low molecular weight proteins from centrifugal drip as marker of meat tenderness
Tytuł równoległy: Niskocząsteczkowe białka wycieku wirówkowego jako wskaźnik kruchości mięsa
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 83
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
3/10
Rok: 2005
Autorzy: B. Mikołajczak, E. Pospiech, M. L. Greaser, E. Iwańska, B. Grześ, A. Łyczyński
Tytuł: Two dimension electrophoresis of proteins from centrifugal drip of various quality meat
Tytuł równoległy: Elektroforeza dwukierunkowa białek wycieku wirówkowego z mięsa świń o zróżnicowanej jakości
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 82
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2003
Autorzy: E. Pospiech, G. Peltre, M. L. Greaser, B. Mikołajczak
Tytuł: IEF pf proteins from meat of various species using the direct contact electrophoresis and blotting against titin
Tytuł równoległy: Ogniskowanie elektryczne przy zastosowaniu titiny drogą elektroforezy bezpośredniej prób mięsa z różnych gatunków zwierząt i wieprzowiny składowanej w chłodni
W: Effect of genetic and non-genetic factors on carcass and meat quality of pigs : IVth International Scientific Conference, Siedlce, April 24-25, 2003, Summaries of posters.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2003]
Szczegóły: s. 50-51
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2003
Autorzy: M. Szalata, E. Pospiech, M. L. Greaser, A. Łyczyński, B. Grześ, A. Medyński, B. Mikołajczak
Tytuł: Titin and troponin T changes in relation to tenderness of meat from pigs of various meatiness
Tytuł równoległy: Przemiany titiny i troponiny T a kruchość mięsa świń o zróżnicowanej mięsności
W: Effect of genetic and non-genetic factors on carcass and meat quality of pigs : IVth International Scientific Conference, Siedlce, April 24-25, 2003, Summaries of posters.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2003]
Szczegóły: s. 58-59
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2003
Autorzy: E. Pospiech, G. Peltre, E. Wąsowicz, H. Jeleń, M. L. Greaser, B. Mikołajczak, A. Bresińska, A. Gorączka
Tytuł: Metody separacji i ocena rozdziałów: elektroforeza, wysokosprawna kolumnowa chromatografia cieczowa, chromatografia gazowa, spektrometria masowa
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Szczegóły: s. 155-252, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-317-7
Polskie słowa kluczowe: metody badań ; elektroforeza ; wysokosprawna chromatografia cieczowa ; chromatografia gazowa ; spektroskopia masowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2001
Autorzy: E. Pospiech, G. Peltre, E. Wąsowicz, H. Jeleń, M. L. Greaser, B. Mikołajczak, A. Bresińska, A. Gorączka
Tytuł: Metody separacji i ocena rozdziałów: elektroforeza, wysokosprawna kolumnowa chromatografia cieczowa, chromatografia gazowa, spektrometria masowa
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 171-273, il., bibliogr.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: metody badań ; elektroforeza ; wysokosprawna chromatografia cieczowa ; chromatografia gazowa ; spektroskopia masowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 1996
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, M. L. Greaser, P. E. Mozdziak, A. A. Sosnicki
Tytuł: Effect of various salts on appearance og myosin and α-actinin in centrifugal drip of meat
W: 42nd International Congress of Meat Science and Technology "Meat for the consumer" : 1-6 September 1996, Lillehammer, Norway, Poster proceedings / Ed. K. I. Hildrum.
Adres wydawniczy: [Lillehammer] : MATFORSK - Norwegian Food Research Institute, 1996
Szczegóły: s. 388-389, il., bibliogr.
ISBN: 82-90394-58-6
Angielskie słowa kluczowe: water holding capacity of meat ; centrifugal drip ; myosin ; alpha-actinin
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 1996
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, M. L. Greaser, D. Stefańska
Tytuł: Ocena uwalniania α-aktyniny z tkanki mięśniowej poddanej działaniu soli peklujących
W: Postępy w technologii, przechowalnictwie i ocenie jakości żywności : XXVII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Szczecin, 27 - 28 czerwca 1996, Referaty.
Adres wydawniczy: Szczecin : Dział Poligrafii Akademii Rolniczej, 1996
Szczegóły: s. 178-181, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 1996
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, M. L. Greaser, P. E. Mozdziak
Tytuł: Myosin determination in centrifungal drip: a new method to evaluate structural changes in processed meat
W: Properties of water in foods : Proceedings of the Seventh Seminar, May 1996.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [Warsaw Agricultural University], [1996]
Szczegóły: s. 86-93, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP