logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GRDEŃ MARZENA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Marzena Grdeń
Tytuł: Właściwości terapeutyczne Moringa oleifera
Źródło: Med. Rodz. - 2017, 20 (2), s. 111-117, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1505-3768 e-ISSN: 1731-2523
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: Moringa oleifera ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: Moringa oleifera ; antihyperglycemic effect ; cardioprotective properties ; health-promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Człapka-Matyasik, Marzena Grdeń
Tytuł: Analiza dokładności pomiarów zawartości tłuszczu metodami spektrofotometrii, impedancji bioelektrycznej i techniki antropometrycznej w porównaniu z pletyzmografią powietrzną u trójboistów siłowych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 3, s. 223-233, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: trójbój siłowy ; mpedancja bioelektryczna ; spektrofotometria ; pletyzmografia powietrzna ; antropometria
Angielskie słowa kluczowe: powerlifting ; bioelectrical impedance ; spectrophotometry ; air plethysmography ; anthropometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Marzena Grdeń, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Maca (Lepidium meyenii) - właściwości prozdrowotne
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 1, s. 33-44, bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_3.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: maca ; Lepidium meyenii ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: maca ; Lepidium meyenii ; health benefits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Paweł Juszczak, Dominik Kmiecik, Bartosz Kulczyński, Marzena Grdeń, Justyna Piechocka
Tytuł: Wpływ okresu wegetacji na zawartość bilobalidu i ginkgolidów w ekstraktach z liści miłorzębu dwuklapowego (Ginkgo biloba L.)
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 2, s. 115-122, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: miłorząb dwuklapowy ; bilobalid ; terpenoidy ; ginkgolidy
Angielskie słowa kluczowe: ginkgo biloba ; bilobalide ; terpenoids ; ginkgolides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2017
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Marzena Grdeń, Joanna Kobus-Cisowska, Maciej Taczanowski, Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michalowska
Tytuł: Nasiona chia
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 4, s. 42-45, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: nasiona chia ; Salvia hispanica ; wlaściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: chia seeds ; Salvia hispanica ; health-promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/6
Rok: 2017
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Bartosz Kulczyński, Marzena Grdeń
Tytuł: Superfood aspekty prawne i żywieniowe
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 6, s. 14-17, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: superfood ; super żywność ; związki bioaktywne ; działanie prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: superfood ; bioactive compounds ; health promoting effect
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP