logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GRACKA ANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Kamila Myszka, Anna Gracka, Anna Grygier, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Key odorants of Lazur, a Polish mold-ripened cheese
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2018, 66 (10), s. 2443-2448, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: związki zapachowe ; sery pleśniowe ; analiza olfaktometryczna
Angielskie słowa kluczowe: mold-ripened chees ; aroma-active compound ; sulfur compounds ; GC-O ; aroma recombinant
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.412
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gracka, Małgorzata Majcher, Eliška Kludská, Jaromír Hradecký, Jana Hajšlova, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Storage-induced changes in volatile compounds in argan oils obtained from raw and roasted kernels
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2018, vol. 95, iss. 12, s. 1475-1485, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Angielskie słowa kluczowe: GC-HRToF-MS ; SPME ; multivariate analysis ; flavoromics ; argan oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.720
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/10
Rok: 2017
Autorzy: Anna Gracka, Marianna Raczyk, Jaromir Hradecky, Jana Hajslova, Sławomir Jeziorski, Gyorgi Karlovits, Barbara Michalak, Natalia Bąkowska, Henryk Jeleń
Tytuł: Volatile compounds and other indicators of quality for cold-pressed rapeseed oils obtained from peeled, whole, flaked and roasted seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2017, vol. 119, 10, art. no. 1600328, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Dostępna również online [Dostęp: 31 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: GC × GC-ToFMS ; rapeseed virgin oil ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.200
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/10
Rok: 2017
Autorzy: Henryk Jeleń, Anna Gracka
Tytuł: Characterization of aroma compounds: structure, physico-chemical and sensory properties
W: Flavor. From food to perception / Ed. by Elisabeth Guichard, Christian Salles, Martine Morzel, Anne-Marie Le Bon.
Adres wydawniczy: Chichester : John Wiley & Sons, 2017
Szczegóły: s. 126-152, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-118-92941-4
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2017
Autorzy: Henryk Jeleń, Anna Gracka, Barbara Myśków
Tytuł: Static headspace extraction with compounds trapping for the analysis of volatile lipid oxidation products
Źródło: Food Anal. Meth. - 2017, vol. 10, iss. 8, s. 2729-2734, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1936-9751 e-ISSN: 1936-976X
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 28 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: rancidity ; lipid oxidation products ; volatiles ; aldehydes ; headspace ; tenax ; rapeseed oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.245
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/10
Rok: 2017
Autorzy: Henryk Jeleń, Małgorzata Majcher, Anna Gracka
Tytuł: Application of solid phase microextraction in food analysis - flavor and off-flavor sampling
W: Solid Phase Microextraction : Recent Developments and Applications / Ed. Gangfeng Ouyang, Ruifen Jiang.
Adres wydawniczy: Berlin : Springer, 2017
Szczegóły: s. 223-246, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-3-662-53596-7
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food flavors ; off-flavors ; quantitative SPME ; calibration ; fiber coatings ; cold fiber SPME
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/10
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gracka, Henryk H. Jeleń, Małgorzata Majcher, Aleksander Siger, Anna Kaczmarek
Tytuł: Flavoromics approach in monitoring changes in volatile compounds of virgin rapeseed oil caused by seed roasting
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2016, vol. 1428, s. 292-304, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: flavoromics ; rapeseed virgin oil ; GC × GC-ToFMS ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.981
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/10
Rok: 2015
Autorzy: Anna Gracka, Henryk Jeleń
Tytuł: Volatile compounds profiling in cold pressed rapeseed oil obtained from roasted rapeseed
W: Food - Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researchers - IVth International Session, 14-15 of May 2015, Rzeszów. Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Rzeszów : [b.w], 2015
Szczegóły: s. 46
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2015
Autorzy: Henryk Jeleń, Anna Gracka
Tytuł: Analysis of black pepper volatiles by solid phase microextraction-gas chromatography: A comparison of terpenes profiles with hydrodistillation
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2015, vol. 1418, s. 200-209, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: mikroekstrakcja do fazy stałej ; terpeny ; pieprz czarny
Angielskie słowa kluczowe: solid phase microextraction ; hydrodistillation ; terpenes ; pepper
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.926
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/10
Rok: 2014
Autorzy: Anna Gracka, Henryk Jeleń
Tytuł: Oznaczanie lotnych produktów utleniania kwasów tłuszczowych za pomocą GC/MS i GC/MS/MS
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w], 2014
Szczegóły: s. 41
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; lotne produkty utleniania ; analiza fazy nadpowierzchniowej ; mikroekstrakcja do fazy stacjonarnej ; chromatografia gazowa ; spektrometria masowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP