logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GORYŃSKA-GOLDMANN ELŻBIETA
Liczba odnalezionych rekordów: 48



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/48
Rok: 2019
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Disadvantageous behavior for achieving sustainable food consumption accoridng to consumer opinions
Tytuł równoległy: Zachowania niekorzystne dla równoważenia konsumpcji żywności w opiniach konsumentów
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 102-111, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2019].
Polskie słowa kluczowe: równoważenie konsumpcji ; konsumenci ; zachowania konsumentów ; rynek żywnościowy
Angielskie słowa kluczowe: sustainability consumption ; consumers ; consumer behavior ; food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/48
Rok: 2019
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Barriers to the development of consumption sustainability: The consumers' perspective on the food markets
W: Hradec Economic Days : Double-blind peer reviewed proceedings part I. of the International Scientific Conference Hradec Economic Days 2019 Hradec Králové, February 5-6, 2019, Hradec Králové, Czech Republic / Ed. by Pavel Jedlička, Petra Marešová, Ivan Soukal.
Adres wydawniczy: Hradec Kralove : University of Hradec Kralove, 2019
Seria: Hradec Economic Days, ISSN 2464-6059 ; vol. 9 (1)
Szczegóły: s. 243-251, bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-7435-735-0
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: consumption-sustainability ; consumers' ; barriers ; development
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/48
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Kozera-Kowalska, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Peter Balog
Tytuł: Business model as a path to improve the logic of management in agriculture - the case of the meat market
W: Towards the Sustainability of Logistics in the Agri-Food Supply Chains : 3rd International Forum on Agri-Food Logistics and IV National Scientific Conference AGROLOGISTYKA, Poznań, Poland, June 26th-28th, 2019 / Sci. ed. board by Karol Wajszczuk, Magdalena Kozera-Kowalska.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 74-78, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-946-6
Angielskie słowa kluczowe: business models ; logic of management ; meat supply chain ; customer value added
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/48
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Zsolt Poloreczki
Tytuł: Consumers' perception of risk to the development of sustainable consumption
Tytuł równoległy: Zagrożenia dla rozwoju zrównoważonej konsumpcji postrzegane przez konsumentów
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 4 (375), t. 1, s. 101-109, il., bibliogr., abstr., streszcz., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja zrównoważona ; równoważenie konsumpcji ; zagrożenia ; zachowania konsumenckie ; rozwój
Angielskie słowa kluczowe: sustainable consumption ; balancing consumption ; risk ; consumption patterns ; development
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/48
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Magdalena Kozera-Kowalska
Tytuł: Innowacje w zakresie komunikacji marketingowej na rynku produktów rolnych
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 2 (373), s. 139-147, bibliogr., streszcz., abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: marketing rolny ; innowacje w zakresie komunikacji marketingowej ; rynki tradycyjne ; promocja na rynku produktów rolnych
Angielskie słowa kluczowe: agricultural marketing ; innovation of marketing communication ; traditional market ; promotion in the agricultural product market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/48
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Magdalena Kozera-Kowalska
Tytuł: Innowacje w zakresie promocji na przykładzie rynku mięsa wieprzowego
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 3 (374), s. 151-161, bibliogr., streszcz., abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: innowacje w zakresie promocji ; rynek woeprzowiny ; promocja ; komunikacja marketingowa
Angielskie słowa kluczowe: promotion innovation ; pork market ; promotion ; marketing communication
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/48
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Consumers' awareness of the term Sustainable Consumption
W: International Scientific Days 2018. "Towards Productive, Sustainable and Resilient Global Agriculture and Food Systems" : May 16-17, 2018 Nitra, Slovak Republic, Conference Proceedings / Ed. Elena Horská, Zuzana Kapsdorferová, Marcela Hallová.
Adres wydawniczy: Prague : Wolters Kluwer ČR, 2018
Szczegóły: s. 316-329, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-7598-180-6 (pdf)
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 22 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: sustainable consumption ; food products ; trends ; awareness ; consumers
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/48
Rok: 2018
Autorzy: Monika Wojcieszak, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Support of quality systems for agricultural products and foodstuffs from European Funds
W: International Scientific Days 2018. "Towards Productive, Sustainable and Resilient Global Agriculture and Food Systems" : May 16-17, 2018 Nitra, Slovak Republic, Conference Proceedings / Ed. Elena Horská, Zuzana Kapsdorferová, Marcela Hallová.
Adres wydawniczy: Prague : Wolters Kluwer ČR, 2018
Szczegóły: s. 557-572, bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-7598-180-6 (pdf)
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 22 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food quality systems ; competitiveness ; support ; EU funds
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/48
Rok: 2018
Tytuł: Relationships on food markets - Consumers' perspective / [Ed.] Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł równoległy: Relacje na rynkach żywnościowych - perspektywa konsumentów
Inf. o wydaniu: Electronic version
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2018. - 134 s. : il., bibliogr., abstr., streszcz.
ISBN: 978-83-7160-922-0
Uwagi: International scientific conference "Relationships on food markets - two perspectives - the project financed under Contract No. 784/1/P-DUN/2018 of 12 June 2018 by the funds of the Minister of Science and Higher Education for the science promotion activities.
Polskie słowa kluczowe: relacje ; rynek żywnościowy ; rynki B2C ; zachowania konsumentów ; marketing relacyjny ; trendy rynkowe
Angielskie słowa kluczowe: relationships ; food market ; B2C markets ; consumer behavior ; relational marketing ; market trends
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/48
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Consumer information need in the food market
W: Relationships on food markets - Consumers' perspective / [Red.] Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann.
Inf. o wydaniu: Electronic version
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 103-123, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-922-0
Uwagi: International scientific conference "Relationships on food markets - two perspectives - the project financed under Contract No. 784/1/P-DUN/2018 of 12 June 2018 by the funds of the Minister of Science and Higher Education for the science promotion activities.
Polskie słowa kluczowe: relacje ; rynek żywnościowy ; rynki B2C ; zachowania konsumentów ; marketing relacyjny ; trendy rynkowe
Angielskie słowa kluczowe: relationships ; food market ; B2C markets ; consumer behavior ; relational marketing ; market trends
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
11/48
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Information needs of consumers on the food market
W: Relationships on food markets - two perspectives : International scientific conference, Poznań, November 23rd, 2018, Book of abstracts / Ed. by Monika Wojcieszak.
Adres wydawniczy: Poznań : Publishing House of Poznań University of Life Sciences, 2018
Szczegóły: s. 20
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/48
Rok: 2018
Autorzy: Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Wprowadzenie
Źródło: Stud. Oecon. Posn. - 2018, vol. 6, no. 12, s. 3-5
p-ISSN: 2300-5254 e-ISSN: 2449-9099
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2019].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/48
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Building competitive advantage through product innovations based on raw material modifications
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2017, 4 (46), s. 755-762, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; innovation through raw material ; competitive advantage ; enterprise ; market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/48
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak
Tytuł: The use of structural funds in the processing and marketing of agricultural products
Tytuł równoległy: Wykorzystywanie funduszy strukturalnych w zakresie przetwórstwa i marketingu produktów rolnych
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2017, 3 (45), s. 531-541, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo ; marketing ; PROW 2014-2020 ; zrównoważony rozwój ; innowacje
Angielskie słowa kluczowe: processing ; marketing ; RDP 2014-2020 ; sustainable development ; innovation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/48
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak
Tytuł: Program rozwoju obszarów wiejskich 2014-2020 jako źródło podnoszenia innowacyjności
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2017, t. 19, z. 1, s. 165-178, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: innowacje ; innowacyjność ; finansowanie ; pomoc finansowa ; PROW 2014-2020
Angielskie słowa kluczowe: innovations ; innovativeness ; financing ; financial support ; RDP 2014-2020
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/48
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: The dimensions of enterprise innovation and selected trends on the food market
Tytuł równoległy: Wymiary innowacyjności przedsiębiorstw a wybrane trendy na rynku żywności
Źródło: Zesz. Nauk. PTE Zielona Góra. - 2017, nr 6, s. 36-47, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 2391-7830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: innowacje ; innowacyjność ; przedsiębiorstwa ; rynek żywnościowy ; trendy konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; enterprise ; food market ; consumers tr ends
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/48
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki, Anna Wielicka-Regulska
Tytuł: Quality of life vs consumers' behaviours and food habits
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/2, s. 23-29, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: jakość życia ; konsumpcja ; relacje ; zachowania ; zwyczaje żywieniowe ; konsument
Angielskie słowa kluczowe: quality of life ; consumption ; relation ; behaviours ; food habits ; consumer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/48
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Grażyna Adamczyk, Michał Gazdecki
Tytuł: Awareness of sustainable consumption and its implications for the selection of food products
Tytuł równoległy: Świadomość zrównoważonej konsumpcji i jej implikacje dla wyborów produktów żywnościowych
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 3 (41), s. 301-308, bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zrównoważona konsumpcja ; trendy konsumenckie ; produkty żywnościowe ; opakowania ; informacja żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: sustainable consumption ; consumer trends ; food products ; packaging ; food labelling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/48
Rok: 2016
Autorzy: Anna Wielicka-Regulska, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Teorie i typologia konfliktu celów w konsumpcji żywności
Źródło: Probl. Zarz. - 2016, vol. 14, nr 1 (58), t. 2, s. 109-124, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-9584
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: konflikt celów ; żywność ; zachowania konsumentów ; rozwój i projektowanie nowych produktów
Angielskie słowa kluczowe: goal conflict ; food ; consumer behaviour ; new product development ; new product design
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 11.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/48
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Kryteria wyboru jako podstawa innowacyjnośći na rynku produktów regionalnych i tradycyjnych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 6, s. 35-41, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2017].
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; kryteria wyboru ; produkty regionalne ; produkty tradycyjne ; konsumenci ; producenci
Angielskie słowa kluczowe: innovations ; buing factors ; regional products ; traditional products ; consumers ; producers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/48
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Adamczyk, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Values versus ethnocentric attitudes of consumers on the food market
Tytuł równoległy: Wartości a postawy etnocentryczne konsumentów na rynku żywnościowym
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2015, 14 (1), s. 5-15, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: etnocentryzm konsumencki ; postawy ; wartości ; rynek żywnościowy
Angielskie słowa kluczowe: consumer ethnocentrism ; attitudes ; values ; food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/48
Rok: 2014
Autorzy: Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Etnocentryzm konsumencki a wybrane przejawy postawy etnocentrycznej w stosunku do produktów żywnościowych
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 185-199, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: etnocentryzm ; rynek żywnościowy ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: ethnocentrism ; food market ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/48
Rok: 2014
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Kraj pochodzenia produktu wśród czynników decydujących o wyborze produktów żywnościowych
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 200-215, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: etnocentryzm ; kraj pochodzenia ; wybór ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: ethnocentrism ; country of origin ; choice ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/48
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Czas jako czynnik zmian polskiego piekarstwa
Źródło: Hand. Wewn. - 2013, lipiec-sierpień (A), s. 311-319, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Tytuł zeszytu: Związki czasu z konsumpcją, t. 2.
Polskie słowa kluczowe: produkcja piekarska ; zmiany ; rynek ; pieczywo ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: bakery production ; changes ; market ; bakery products ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
25/48
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Organizacja produkcji piekarskiej a czas zaopatrzenia konsumentów w pieczywo
Źródło: Hand. Wewn. - 2013, lipiec-sierpień (A), s. 302-310, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Tytuł zeszytu: Związki czasu z konsumpcją, t. 2.
Polskie słowa kluczowe: produkcja piekarska ; zmiany ; rynek ; pieczywo ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: bakery production ; changes ; market ; bakery produkts ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
26/48
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak
Tytuł: Pozyskiwanie środków unijnych przez producentów rolnych w Polsce w ramach działania 132 PROW 2007-2013
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 1 (27), s. 73-85, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: producenci rolni ; gospodarstwa rolne ; Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 ; systemy jakości żywności
Angielskie słowa kluczowe: farmers ; farm ; RDP Programme ; food quality systems
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/48
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Wykorzystanie nie standardowych promocji na rynku żywnościowym
W: Nauka o żywieniu człowieka : Osiągnięcia i wyzwania / Oprac. red. Dominika Guzek i Dominika Głąbska.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2013
Szczegóły: s. 234-243, bibliogr.
ISBN: 978-83-7583-546-5
Liczba arkuszy: 0,90
Polskie słowa kluczowe: niestandardowe formy promocji ; konsumenci ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: non standard promotion ; consumers ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
28/48
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak, Michał Gazdecki
Tytuł: Absorpcja środków w ramach wybranych działań PROW 2007-2013 w Wielkopolsce i jej regionalne zróżnicowanie
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 2, s. 75-81, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: producenci rolni ; gospodarstwa rolne ; Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 ; zróżnicowanie regionalne
Angielskie słowa kluczowe: farmers ; farm ; RDP Programme ; regional differentation of agriculture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/48
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak
Tytuł: Zróżnicowanie regionalne w pozyskiwaniu środków unijnych w ramach wybranych działań PROW 2007-2013 w Wielkopolsce
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 3, s. 91-96, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: producenci rolni ; gospodarstwa rolne ; Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 ; zróżnicowanie regionalne ; Wielkopolska
Angielskie słowa kluczowe: farmers ; farm ; RDP Programme ; regional differentiation of agriculture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/48
Rok: 2013
Autorzy: Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Usługa żywieniowa w strategiach produktowych przedsiębiorstw
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Polit. Eur. Finans. Mark. - 2013, 10 (59), s. 195-204, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-3430
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: gastronomia ; usługi żywieniowe ; strategia produktu
Angielskie słowa kluczowe: gastronomy ; catering services ; produkct strategy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
31/48
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Sznajder
Tytuł: Wybrane zachowania i zwyczaje konsumentów na rynku pieczywa w Polsce
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012. - 134 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-613-7
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; konsumpcja ; konsumenci ; zachowania konsumenckie ; zwyczaje żywieniowe
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/48
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak
Tytuł: Aktywność producentów rolnych Wielkopolski w pozyskiwaniu środków na przykładzie działania 132. PROW 2007-2013
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2012, t. 14, z. 2, s. 43-49, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: producenci rolni ; gospodarstwo rolne ; PROW 2007-2013 ; jakość żywności ; systemy żywienia
Angielskie słowa kluczowe: farming ; farmer ; farm ; RDP Programme ; food quality system
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
33/48
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Bariery i możliwości rozwoju współpracy rolników z gastronomią - perspektywa rolników
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 236, s. 64-73, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych: gastronomia i zachowania nabywców. - ISBN 978-83-7417-731-3.
Polskie słowa kluczowe: rynek ; produkty żywnościowe ; rolnictwo ; dystrybucja ; gastronomia ; usługi żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: market ; food products ; agriculture ; distribution ; gastronomy ; food service
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
34/48
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Źródła informacji o produkcie a strategia komunikacji na rynku środków produkcji
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 237, s. 449-459, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji towarów żywnościowych: determinanty i kierunki ewolucji. - ISBN 978-83-7417-732-0.
Polskie słowa kluczowe: strategia komunikowania ; informacja ; rynek ; środki produkcji
Angielskie słowa kluczowe: market ; Means of production ; information ; communication strategy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/48
Rok: 2011
Autorzy: Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Komunikacja marketingowa a poziom znajomości marki
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 209, s. 231-241, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Komunikacja rynkowa. Kultura, Perswazja, Technologia - ISBN 978-83-7417-665-1.
Polskie słowa kluczowe: komunikacja marketingowa ; promocja ; marka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
36/48
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Importance of product features as the criterion of consumers' segmentation on the example of bread
Tytuł równoległy: Ważność cech produktu jako kryteria segmentacji konsumentów na przykładzie pieczywa
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2010, 9 (3), s. 85-92, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: sedymentacja ; cechy produktu ; konsument ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: segmentation ; product features ; consumer ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
37/48
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Tendencje zmian w konsumpcji pieczywa w Polsce
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2010, 9 (1), s. 73-86, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum. Oeconomia". - [Dostęp: 6 sierpnia 2019 r.].
Polskie słowa kluczowe: tendencje ; zmiany ; spożycie ; pieczywo ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: trends ; development ; consumption ; bread ; household
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
38/48
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Standarization of the bakery goods
Tytuł równoległy: Normalizacja wyrobów piekarskich
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2010, 2 (16), s. 61-72, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.jard.edu.pl/pub/6_2_2010_pl.pdf
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna online w dwóch wersjach językowych: polskiej i angielskiej [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: normalizacja ; norma ; przedsiębiorstwa piekarskie ; klasyfikacja ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: standarization ; norm ; bakery enterprises ; classification ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
39/48
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Świadomość żywieniowa a zachowania żywieniowe konsumentów
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2010, 4 (18), s. 41-48, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność ; żywienie człowieka ; świadomość żywieniowa ; zachowania żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: food ; nutrition ; nutritional awareness ; eating habits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
40/48
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Marketingowe implikacje zachowań konsumentów dla producentów pieczywa
W: Marketing w realiach współczesnego rynku. T. 1, Implikacje otoczenia rynkowego / red. nauk. Szczepan Figiel.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2010
Szczegóły: s. 13-20
ISBN: 978-83-208-1906-9
Polskie słowa kluczowe: implikacje ; zachowania konsumentów ; rynek ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: implication ; consumer behaviour ; market ; bread
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/48
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Polski rynek pieczywa po roku 2000
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2010, t. 12, z. 4, s. 88-94, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; spożycie ; produkcja ; efektywność
Angielskie słowa kluczowe: bakery products ; consumption ; production ; efficiency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
42/48
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Wybrane aspekty komunikacji marketingowej na rynku pieczywa w obliczu zmian w zachowaniach i zwyczajach konsumentów
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2010, 136, s. 285-295, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Komunikacja rynkowa. Skuteczne narzędzia i obszary zastosowania - ISBN 978-83-7417-476-3.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
43/48
Rok: 2009
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Demographic changes and consumers behaviours on the bread merket
Tytuł równoległy: Zmiany demograficzne a zachowania konsumentów na rynku pieczywa
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2009, 4 (14), s. 59-69, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.jard.edu.pl/pub/5_4_2009_pl.pdf
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna online w dwóch wersjach językowych: polskiej i angielskiej [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: zachowania konsumentów ; zmiany demograficzne ; rynek ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: consumers behaviours ; demogr aphic changes, ; market ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
44/48
Rok: 2009
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Ewolucja zwyczajów żywieniowych i ich znaczenie obecne
Źródło: Mark. Rynek. - 2009, nr 12, s. 18-24, il.
p-ISSN: 1231-7853
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja żywności ; Zachowania konsumenta ; żywienie człowieka ; zachowania żywieniowe ; terminologia ; definicje
Angielskie słowa kluczowe: food consumption ; consumer behaviour ; human nutrition ; nutritional behaviour ; terminology ; definition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
45/48
Rok: 2006
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Beata Moskalik
Tytuł: Sprawozdanie z konferencji naukowej pt. Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
Źródło: Hand. Wewn. - 2006, nr 1 (300), s. 53-55
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: konferencja ; Poznań konferencja ; żywność ; konsumenci ; spożycie żywności ; styl życia ; nawyki żywieniowe ; zmiany ; poziom spożycia ; zdrowie człowieka ; handel ; przetwórstwo żywności ; rolnictwo ; sprawozdania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/48
Rok: 2005
Autorzy: Michał Sznajder, Elżbieta Goryńska
Tytuł: Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Źródło: Prz. Piek. Cukier. - 2005, R. 53, 1, s. 2-5, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2313
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; pieczywo ; rynek żywnościowy ; spożycie żywności ; struktura spożycia ; budżet domowy ; Polska ; Unia Europejska ; kraje członkowskie ; dane statystyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/48
Rok: 2005
Autorzy: Paweł Boczar, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Kształtowanie się spożycia olejów roślinnych w Polsce, UE i w świecie
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2005, t. 7, z. 8, s. 20-24, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja olejów roślinnych ; konsument ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: consumption of vegetables oils ; consumer ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
48/48
Rok: 2004
Autorzy: Michał Sznajder, Elżbieta Goryńska
Tytuł: Spożycie gotowej żywności wśród Polaków
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 295-299, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja żywności ; żywność gotowa ; żywność wygodna
Angielskie słowa kluczowe: consument ; consumption ; convenience food ; food ready to eat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP