logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GORNOWICZ EWA
Liczba odnalezionych rekordów: 34



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/34
Rok: 2018
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Tomasz Szablewski, Sebastian Nowaczewski, Ewa Gornowicz
Tytuł: Zagrożenia chemiczne i mikrobiologiczne związane z hodowlą drobiu
Źródło: Med. Śr. - 2018, vol. 21, no. 4, s. 53-63, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1505-7054 e-ISSN: 2084-6312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: bakterie ; kurniki ; mikotoksyny ; pleśnie ; związki lotne
Angielskie słowa kluczowe: bacteria ; chicken house ; mycotoxins ; molds ; volatile compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/34
Rok: 2018
Autorzy: Ewa Skotarczak, Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Krzysztof Moliński
Tytuł: Impact assessment of breed, sex and length of rearing on slaughter characteristics of geese
W: The 48th International Biometrical Colloquium in Honour of the 90th Birthday of Professor Tadeusz Caliński and VI Polish - Portuguese Workshop on Biometry : Szamotuły, Poland, September 9-13, 2018, Abstracts.
Adres wydawniczy: [Poznań] : Polish Biometric Society, 2018
Szczegóły: s. 42-44, bibliogr.
ISBN: 978-83-64246-95-1
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: breed ; goose ; meatiness ; rearing ; sex ; slaughter quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/34
Rok: 2017
Autorzy: Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Waldemar Korol
Tytuł: The effect of origin, sex and feeding on sensory evaluation and some quality characteristics of goose meat from Polish native flocks
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2017, vol. 17, no. 4, s. 1185-1196, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: goose ; genotype ; diet ; meat ; sensory analysis ; physical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.018
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/34
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Rafał Zwierzyński, Tomasz Szablewski
Tytuł: Analiza profilu kwasów tłuszczowych mięsa gęsi z chowu ekologicznego i tuczu owsianego
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 98
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/34
Rok: 2017
Autorzy: Artur Kryza, Marian Pietrzak, Lidia Lewko, Ewa Gornowicz
Tytuł: Badania porównawcze cech fizycznych mięsa kaczek typu Pekin
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 101
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/34
Rok: 2017
Autorzy: Marian Pietrzak, Artur Kryza, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Ewa Gornowicz, Lidia Lewko
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 104
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/34
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Rafał Zwierzyński, Krzysztof Moliński, Ewa Skotarczak
Tytuł: Skład morfologiczny tuszki gęsi różniących się pochodzeniem
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 97
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/34
Rok: 2017
Autorzy: Tomasz Szwaczkowski, Ewa Gornowicz, Helena Kontecka, Maciej Pawlak, Andrzej Rosiński
Tytuł: Dziękujemy Profesorze : Prof. dr hab. Andrzej Skrzydlewski (1922-2017)
Źródło: Pol. Drobiar. - 2017, R. 26, nr 2, s. 84, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: Skrzydlewski Andrzej ; działalność naukowa ; wspomnienia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
9/34
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Lidia Lewko, Artur Kryza
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 33-41, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; brojlery kurze ; ekologia ; mięso drobiowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; broiler ; ecology ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/34
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Graczyk, Ewa Gornowicz, Sebastian Mucha, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski, Jolanta Radziszewska, Marian Pietrzak, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Odziedziczalność wybranych cech jakości mięsa kaczek
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 4, s. 9-17, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: jakość mięsa ; odziedziczalność ; ocena sensoryczna ; kaczki
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; heritability ; sensory assessment ; ducks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/34
Rok: 2015
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Anna Ostrowska, Tomasz Szablewski, Sebastian Nowaczewski, Ewa Gornowicz, Juliusz Perkowski
Tytuł: Analiza emisji zanieczyszczeń mikrobiologicznych z kurnika w zależności od pory roku
W: Grzyby mikroskopowe i ich metabolity : XXI Konferencja Krajowa, Poznań, 15 - 16 kwietnia 2015 r., Streszczenia wystąpień.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Genetyki Roślin PAN], 2015
Szczegóły: s. 5-6
Polskie słowa kluczowe: zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; kurnik ; środowisko
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/34
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Lidia Lewko, Marian Pietrzak
Tytuł: Wyniki ekologicznego chowu kurcząt rzeźnych żywionych mieszanką paszową z dodatkiem ziół
Źródło: Wiad. Zootech. - 2015, R. 53, nr 3, s. 93-102, il., bibliogr.
p-ISSN: 1731-8068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2018].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/34
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Gornowicz, Tomasz Szwaczkowski, Marian Pietrzak, Magdalena Graczyk
Tytuł: Wpływ masy tuszki na barwę mięsa kaczek typu pekin
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 4 (101), s. 60-72, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; mięso drobiowe ; barwa ; tuszki drobiowe ; masa ubojowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: duck ; sex ; carcass weight ; meat ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/34
Rok: 2014
Autorzy: Sebastian Mucha, Ewa Gornowicz, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski, Jolanta Radziszewska, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Genetic parameters of carcass traits in ducks from a crossbred population
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2014, vol. 14, no. 1, s. 43-53, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: masa ciała ; cechy tuszy ; odziedziczalność ; kaczki
Angielskie słowa kluczowe: body weight ; carcass traits ; correlations ; crossbreeding ; heritability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.613
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/34
Rok: 2014
Autorzy: Sebastian Mucha, Bartosz Grajewski, Ewa Gornowicz, Mirosław Lisowski, Jolanta Radziszewska, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Mapping quantitative trait loci affecting some carcass and meat traits in duck (Anas platyrhynchos)
Źródło: J. Appl. Genet. - 2014, vol. 55, no. 4, s. 497-503, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-1983 e-ISSN: 2190-3883
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; jakość mięsa ; mapowanie QTL
Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; QTL mapping
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.477
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/34
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Parametry żółtka jaj kur żywionych zgodnie z wymaganiami rolnictwa ekologicznego
Źródło: Wiad. Drob. - 2014, R. 5, nr 3/4, s. 19-24, il.
p-ISSN: 2081-3732
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; rolnictwo ekologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/34
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Cechy mięsne i rzeźne kurcząt z chowu ekologicznego
W: XLI Dni Przemysłu Mięsnego pt. "O dobre imię polskiego mięsa" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne pt. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka-Praktyce 2014" : Warszawa, 22 maja 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego], 2014
Szczegóły: s. 32-33
Polskie słowa kluczowe: kurczęta rzeźne ; chów ekologiczny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/34
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Gornowicz, Tomasz Szwaczkowski, Marian Pietrzak, Sebastian Mucha, Magdalena Graczyk
Tytuł: Jakość mięśni piersiowych mieszańców kaczek typu Pekin
W: XLI Dni Przemysłu Mięsnego pt. "O dobre imię polskiego mięsa" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne pt. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka-Praktyce 2014" : Warszawa, 22 maja 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego], 2014
Szczegóły: s. 25-29
Polskie słowa kluczowe: kaczka Pekin ; mięśnie piersiowe
Angielskie słowa kluczowe: Pekin duck ; pectoral muscles
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/34
Rok: 2013
Autorzy: Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Tomasz Szablewski
Tytuł: Effect of rearing conditions of hens on egg quality
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 110
Angielskie słowa kluczowe: management ; eggs ; quality ; physical traits
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
20/34
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewa Gornowicz
Tytuł: Evaluation of microscopic fungi in table egg content
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 153
Angielskie słowa kluczowe: microscopic fungi ; ERG ; table eggs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
21/34
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Sebastian Nowaczewski
Tytuł: Rodzime gęsi odmian południowych - w chowie ekologicznym
Adres wydawniczy: Balice k. Krakowa : Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy, 2013. - 44 s. : il., bibliogr. ; 21 cm
Seria: Instrukcja Wdrożeniowa - Instytut Zootechniki, nr i-3/2013
ISBN: 978-83-7607-236-4
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/34
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Sebastian Nowaczewski
Tytuł: Rodzime gęsi odmian południowych - w chowie przydomowym
Adres wydawniczy: Balice k. Krakowa : Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy, 2013. - 24 s. : il., bibliogr. ; 21 cm
Seria: Instrukcja Wdrożeniowa - Instytut Zootechniki, nr i-2/2013
ISBN: 978-83-7607-186-2
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/34
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Ekologiczny chów kur jako czynnik kształtujący jakościowe cechy żółtka jaja
Tytuł równoległy: Ecological management system as a factor influencing egg yolk quality
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 161-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: ekologia ; chów zwierząt ; kury ; jaja kurze ; żółtko jaja ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: ecology ; aviculture ; hen ; eggs ; yolk ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/34
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Karol Węglarzy, Marian Pietrzak
Tytuł: Wpływ utrzymania krajowych gęsi odmian południowych zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego na jakość mięsa
Tytuł równoległy: Effect of the maintenance of a native varieties of Southern Polish geese according to the requirements of an organic agriculture on the meat quality
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 165-168, bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: odchów zwierząt ; ekologia zwierząt ; gęś ; mięso ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: rearing ; ecology ; goose ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/34
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewa Gornowicz, Sebastian Nowaczewski
Tytuł: Fusarium genus moulds and their mycotoxins in table eggs content
Tytuł równoległy: Pleśnie z rodzaju Fusarium i mikotoksyny fuzaryjne w treści jaj konsumpcyjnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 100-101
Polskie słowa kluczowe: grzyby pleśniowe ; mikotoksyny ; jaja konsumpcyjne
Angielskie słowa kluczowe: mould fungi ; micotoxins ; table eggs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
26/34
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Tomasz Szablewski
Tytuł: Jakość skorupy jaj pozyskanych metodami ekologicznymi
Źródło: Wiad. Zootech. - 2013, R. 51, nr 4, s. 19-30, il., bibliogr.
p-ISSN: 1731-8068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/34
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Szablewski, Ewa Gornowicz, Kinga Stuper-Szablewska, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Skład mineralny treści jaj kur ras zachowawczych z chowu ekologicznego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 42-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: kury ; rasy zwierząt ; jaja kurze ; składniki mineralne ; ekologia zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: hens ; breed ; eggs ; minerals ; ecology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/34
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Szablewski, Iwona Rissmann, Kinga Stuper-Szablewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewa Gornowicz
Tytuł: Analysis of the mineral content table eggs from hens kept in ecological conditions
Tytuł równoległy: Analiza składu mineralnego treści jaj kur utrzymywanych w warunkach ekologicznych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 80-81
Polskie słowa kluczowe: jaja ; składniki mineralne ; warunki ekologiczne
Angielskie słowa kluczowe: eggs ; minerals ; ecological conditions
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
29/34
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Szablewski, Iwona Rissmann, Kinga Stuper-Szablewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewa Gornowicz
Tytuł: Evaluation of microscopic fungi in the egg content from the laying hens included in the genetic resources conservation program
Tytuł równoległy: Ocena występowania grzybów mikroskopowych w treści jaj kur objętych programem ochrony zasobów genetycznych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Ceralny Ośrodek Badawczo Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 110-111
Polskie słowa kluczowe: grzyby mikroskopowe ; ergosterol ; jaja
Angielskie słowa kluczowe: microscopic fungi ; ergosterol ; eggs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
30/34
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Szablewski, Ewa Gornowicz, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Ekologiczny chów niosek zapewnieniem dobrostanu kur
W: VIII Poznańskie Forum Zootechniczno-Weterynaryjne "Dobrostan zwierząt - współczesne wyzwania dla hodowców i lekarzy weterynarii" : Poznań, 19 kwietnia 2012.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2012
Szczegóły: s. 54
Polskie słowa kluczowe: chów ekologiczny ; dobrostan zwierząt ; kury nioski
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/34
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Szablewski, Ewa Gornowicz, Kinga Stuper-Szablewska, Magdalena Rudzińska, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Jaja z ekologicznego chowu kur niosek jako źródło składników prozdrowotnych
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 106
Polskie słowa kluczowe: jaja ; chów ekologiczny ; kwasy tłuszczowe ; kwasy fenolowe ; pierwiastki chemiczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/34
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewa Gornowicz, Jacek Kijowski
Tytuł: Jakość i bezpieczeństwo jaj konsumpcyjnych znakowanych laserowo [*]
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 1, s. 27-30, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; znakowanie ; bezpieczeństwo żywności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
33/34
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewa Gornowicz, Jacek Kijowski
Tytuł: Jakość i mikroflora jaj kurzych znakowanych laserowo
W: Jakość i bezpieczeństwo żywności - wyzwanie XXI wieku : XIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Gdynia, 21-22 maja 2009.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej w Gdyni, 2009
Szczegóły: s. 127
ISBN: 978-83-7421-067-6
Polskie słowa kluczowe: jakość jaj ; ocena mikrobiologiczna ; znakowanie ; lasery ; jaja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/34
Rok: 2008
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Marian Pietrzak
Tytuł: The effect of parent stock age in meat type hens on the physicochemical traits of meat
Tytuł równoległy: Wpływ wieku stada rodzicielskiego kur mięsnych na cechy fizykochemiczne mięsa brojlerów
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 36
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: parent ; chicken ; meat ; carcase ; quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP