logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GOLIŃSKA-KRYSZTOFIAK JUSTYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2009
Autorzy: Justyna Golińska-Krysztofiak, Zenon Kędzior, Anna Pruska-Kędzior, Peter Wilde, Michał Michalak
Tytuł: Comparison of surface dilatational rheological properties of wheat proteins and water-soluble pentosans
W: Proceedings of the 5th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2009, June 15 - 18, 2009, Zurich, Switzerland / Ed. Peter Fischer, Michael Pollard and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: [Zurich] : [ETH Swiss Federal Institute of Technology], [2009]
Szczegóły: s. 86-89, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; gamma-gliadyna ; albuminy ; pentozany ; reologia dylatacyjna powiewrzchni
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; γ-gliadin ; albumin ; pentosans ; surface dilatational rheology
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2006
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Jacques Lefebvre, Elżbieta Bera, Justyna Golińska-Krysztofiak, Katarzyna Hryciuk
Tytuł: Effect of climatic conditions of wheat breeding on linear viscoelastic properties of wheat gluten studied using a phenomenological analysis in retardation and in dynamic experiments
W: Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2006, February 19-23, 2006, Zurich, Switzerland / Ed. Peter Fischer, Philipp Erni and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: Zurich : Laboratory of Food Process Engineering (ETH), 2006
Szczegóły: s. 559-563, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica zwyczajna ; gluten ; właściwości lepkosprężyste ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; analiza fenomenologiczna ; warunki pogodowe
Angielskie słowa kluczowe: common wheat ; gluten ; viscoelastic properties ; mechanical spectrum ; retardation test ; Cole-Cole method ; phenomenological analysis ; weather conditions
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP