logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GOŚLIŃSKI MICHAŁ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Dariusz Nowak, Michał Gośliński, Artur Szwengiel
Tytuł: Multidimensional comparative analysis of phenolic compounds in organic juices with high antioxidant capacity
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2017, vol. 97, iss. 8, s. 2657-2663, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 maja 2017].
Polskie słowa kluczowe: właściwości przeciwutleniające ; polifenole ; jagody ; soki owocowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant capacity ; polyphenols ; berries ; juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2012
Autorzy: Maria Szwacka, Wojciech Burza, Renata Zawirska-Wojtasiak, Michał Gośliński, Aleksandra Twardowska, Janina Gajc-Wolska, Iwona Kosieradzka, Nałgorzata Kiełkiewicz
Tytuł: Genetically modified crops expressing 35S-thaumatin II transgene: sensory properties and food safety aspects
Źródło: Compr. Rev. Food. Sci. Food Saf. - 2012, vol. 11, iss. 2, s. 174-186, il., bibliogr.
p-ISSN: 1541-4337
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.053
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2011
Autorzy: Michał Gośliński, Mariusz Dziadas, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Zastosowanie ekstrakcji do fazy stałej w analizie lotnych związków zapachowych ogórka
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2011, t. 16, nr 1, s. 79-82, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2011
Autorzy: Tomasz Rychlik, Michał Gośliński
Tytuł: Ser smażony - pochodzenie a cechy sensoryczne
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 90
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2010
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Michał Gośliński
Tytuł: Phenolic compounds from winemaking waste and its antioxidant activity towards oxidation of rapeseed oil
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2010, vol. 45, iss. 11, s. 2272-2280, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; grape marc ; lipid oxidation ; phenolic compounds ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.223
Punktacja MNiSW: 27.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2010
Autorzy: Michał Gośliński, Renata Zawirska-Wojtasiak, Maciej Kuligowski
Tytuł: Oznaczanie enzymów odpowiedzialnych za powstawanie głównych odorantów owoców ogórka
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 141
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP