logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GOŚCINNA KATARZYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2016
Autorzy: Barbara Pospieszna, Krystian Wochna, Damian Jerszyński, Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski
Tytuł: Ergogenic effects of dietary nitrates in female swimmers
Źródło: Trends Sport Sci. - 2016, 1 (23), s. 13-20, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2299-9590
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: high-nitrate diet ; beetroot ; carrot ; exercise tolerance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/13
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ warunków ogrzewania roztworów koncentratu soku z buraka ćwikłowego na parametry barwy i zawartość barwników betalainowych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 2, s. 71-77, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Liczba arkuszy: 0,46
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwa ; koncentrat soku ; barwniki betalainowe ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; colour ; juice concentrate ; betalains ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/13
Rok: 2014
Autorzy: Janusz Czapski, Katarzyna Gościnna
Tytuł: Betalainy
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 164-171, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zmiany aktywności przeciwutleniającej, zawartości barwników betalainowych i polifenoli w roztworach koncentratu soku z buraka ćwikłowego podczas ogrzewania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 4, s. 109-115, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; betalains ; polyphenols ; antioxidant activity ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2013
Autorzy: Barbara Pospieszna, Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski, Jakub Kryściak, Mateusz Radojewski, Maria Laurentowska
Tytuł: Wpływ 3-dniowej suplementacji naturalnymi sokami z marchwi oraz buraków i aronii na poziom ciśnienia tętniczego krwi, tolerancji wysiłkowej oraz wskaźników morfologcznych u siatkarzy
Tytuł równoległy: The influence of 3-day supplemntation with natural carrot or beet and chokeberry juices on the level of blood pressure, exercise tolerance and blood morphology in volleyball players
Źródło: Med. Sport. - 2013, vol. 29, suppl. 2, s. 52-53
p-ISSN: 1232-406X e-ISSN: 2084-431X
Uwagi: XXX Jubileuszowy Międzynarodowy Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Medycyny Sportowej "Aktywność fizyczna - zalecenia dla zdrowia", 14-16 listopada 2013, Centrum Kongresowe Haston City Hotel, Wrocław, ul. Irysowa 1-3.
Polskie słowa kluczowe: sok z buraków ; sok z marchwi ; suplementacja ; tolerancja wysiłkowa
Angielskie słowa kluczowe: beet juice ; carrot juice ; supplements ; exercise tolerance
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Źródło: Przem. Ferment. Owoc. Warz. - 2013, t. 57, nr 11, s. 9-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-2645
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; odmiany roślin ; barwniki betalainowe ; betaina ; azotany ; sok buraczany ; właściwości sensoryczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ warunków ogrzewania roztworów koncentratu soku z buraka ćwikłowego na parametry barwy i zawartość barwników betalainowych
Tytuł równoległy: Effect of heating conditions of solutions of red beet juice concentrated on colour parameters and betalain contents
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 138-141
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; koncentrat soku ; betanina ; barwa ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; juice concentrate ; betalains ; colour ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zmiany aktywności przeciwutleniającej, zawartości barwników betalainowych i polifenoli w roztworach koncentratu soku z buraka ćwikłowego podczas ogrzewania
Tytuł równoległy: Changes in antioxidant activity, contents of betalains and polyphenols in solutions of red beet concentrate during heating
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 182-185
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; betalains ; polyphenols ; antioxidant activity ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania na zmianę jakości mieszaniny koncentratów soków z buraka ćwikłowego i aronii
W: Trendy w technologii owoców, warzyw i grzybów : VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Rogów 16-17 maj 2013.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 17
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2013
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski, Katarzyna Gościnna
Tytuł: Wpływ wybranych sacharydów na stabilność barwy w roztworach barwników antocyjanowych podczas przechowywania
W: Trendy w technologii owoców, warzyw i grzybów : VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Rogów 16-17 maj 2013.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 52
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2012
Autorzy: Janusz Czapski, Katarzyna Gościnna, Katarzyna Mikołajczyk-Bator, Marcin Kidoń
Tytuł: The contents of betalain pigment, nitrate and antioxidant capacity of betroot juices depending on the cultivars and weight of root
Tytuł równoległy: Zawartość barwników betalainowych, azotanów i zdolność przeciwutleniająca soków z buraka ćwikłowego w zależności od odmiany i wielkości korzenia
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 76-77
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; odmiany roślin ; barwniki betalainowe ; azotany ; zdolność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; cultivars ; betalains ; nitrates ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2011
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Katarzyna Czaczyk, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Ocena jakości mikrobiologicznej warzyw o małym stopniu przetworzenia na przykładzie jarmużu
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 76
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2011
Autorzy: Janusz Czapski, Katarzyna Gościnna, Marcin Kidoń
Tytuł: Sok z buraka ćwikłowego : Wpływ masy i części korzenia buraka na wyróżniki soku
Źródło: Przem. Spoż. - 2011, t. 65, 11, s. 50-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; azotany (V) ; zdolność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: beetroot ; betalain pigments ; nitrates (V) ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP