logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GLISZCZYŃSKA-ŚWIGŁO ANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gliszczyńska-Świgło, Żaneta Jajor, Dominik Kmiecik
Tytuł: Fourier-transform near infrared spectroscopy and chemometrics for discrimination of cold-pressed oils and determination of their chemical parameters
Źródło: J. Near Infrared Spectrosc. - 2018, vol. 26, no. 4, s. 262-272, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0967-0335 e-ISSN: 1751-6552
Angielskie słowa kluczowe: cold pressed oil ; fatty acid ; bioactive compounds ; Fourier transform infrared spectroscopy ; chemometrics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.113
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/11
Rok: 2017
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gliszczyńska-Świgło, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: The effect of antioxidants on quantitative changes of lysine and methionine in linoleic acid emulsions at different pH conditions
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2017, 16 (1), s. 53-67, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; linoleic acid emulsion ; green tea ; osemary and thyme extracts ; lysine ; methionine ; environmental pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/11
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Anna Gliszczyńska-Świgło
Tytuł: Binary ethanol-water solvents affect phenolic profile and antioxidant capacity of flaxseed extracts
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2016, vol. 242, iss. 5, s. 777-786, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: binary ethanol-water solvent extraction ; flaxseed meal ; phenolic composition ; antioxidant capacity ; phenolic profile-antioxidant activity relationship
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.664
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/11
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Anna Gliszczyńska-Świgło, Veronique Barthet, Joanna Skręty
Tytuł: Effect of extraction method on the phenolic and cyanogenic glucoside profile of flaxseed extracts and their antioxidant capacity
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2015, vol. 92, iss. 11/12, s. 1609-1619, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: flaxseed ; solvent extraction ; phenolic compounds ; cyanogenic glucoside ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.505
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/11
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Gliszczyńska-Świgło, Henryk Szymusiak, Bożena Tyrakowska
Tytuł: The influence of stereochemistry on the antioxidant properties of catechin epimers
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2012, vol. 235, iss. 6, s. 1001-1009, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: epimery katechin ; stereochemia ; aktywność zmiatania rodników ; pH ; potencjał jonizacji ; energia dysocjacji wiązania
Angielskie słowa kluczowe: catechin epimers ; stereochemistry ; radical scavenging activity ; pH ; ionization potential ; bond dissociation energy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/11
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gliszczyńska-Świgło, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Aktywność przeciwutleniająca ekstraktów etanolowych z owocu granatu
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 83
Polskie słowa kluczowe: owoc granatu ; aktywność przeciwutleniająca ; ABTS ; DPPH ; FRAP ; polifenole
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Gliszczyńska-Świgło, Henryk Szymusiak, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Antioxidant activity of gallocatechin gallate and epigallocatechin gallate
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 55, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; galusan epigalokatechiny ; galusan katechiny ; epimery ; obliczenia z teorii funkcjonału gęstości
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; epigallocatechin gallate ; gallocatechin gallate ; epimers ; DFT calculation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/11
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gliszczyńska-Świgło, Małgorzata Muzolf-Panek, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Preparation of EGCG glucuronides by HPLC
W: Polyphenols Communications 2010 : XXV International Conference on Polyphenols. volume 2, Montpellier, France, 24th-27th August 2010 / Ed. Agnes Ageorges, Veronique Cheynier, Patricia Lefer, Pascale Sarni-Manchado.
Adres wydawniczy: Montpelier : [b. w.], 2010
Szczegóły: s. 517-518, il, bibliogr.
ISBN: 978-2-7380-1282-1
Liczba arkuszy: 0,13
Polskie słowa kluczowe: galusan epigalokatechiny ; glukuronidy
Angielskie słowa kluczowe: epigallocatechin gallate ; glucuronides
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2007
Autorzy: Anna Gliszczyńska-Świgło, Alina Kałużewicz, Katarzyna Lemańska, Mikołaj Knaflewski, Bożena Tyrakowska
Tytuł: The effect of solar radiation on the flavonol content in broccoli inflorescence
Źródło: Food Chem. - 2007, vol. 100, iss. 1, s. 241-245, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: broccoli ; flavonoids ; quercetin ; kaempferol ; growing season ; solar radiation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.052
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/11
Rok: 2005
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Anna Gliszczyńska-Świgło, Katarzyna Czaczyk, Dominik Kmiecik
Tytuł: Koncentraty białkowe śruty rzepakowej jako surowiec do produkcji hydrolizatów białkowych
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 1, s. 249-259, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2018], badania finansowane przez KBN, projekt nr 0756/P06/2003/25.
Polskie słowa kluczowe: koncentraty białkowe ; śruta rzepakowa ; żywienie człowieka ; hydroliza kwasowa ; skład chemiczny hydrolizatów ; smak hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: protein concentrates ; rapeseed meal ; human nutrition ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; chemical composition of hydrolysates ; taste evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/11
Rok: 2004
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Anna Gliszczyńska-Świgło, Dominik Kmiecik, Marzanna Hęś, Anna Gramza
Tytuł: Wybrane właściwości funkcjonalne hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej
W: Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : XII międzynarodowa konferencja naukowa, Piešt'any, Słowacja, 31 maja - 02 czerwca 2004.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, 2004
Szczegóły: s. 172-183, il., bibliogr.
ISBN: 83-909061-7-1
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP