logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GIERAŁTOWSKA URSZULA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: Pomiar barwy produktów mleczarskich
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 53
Polskie słowa kluczowe: barwa ; CIE Lab ; masło ; ser podpuszczkowy ; liczebność próby
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: Pomiar barwy produktów mleczarskich
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 85-96, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: CIELab ; liczebność próby ; barwa ; masło ; ser podpuszczkowy dojrzewający
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/10
Rok: 2013
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska
Tytuł: Produkty tradycyjne i regionalne z perspektywy szczecińskich studentów
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 1 (27), s. 45-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; żywność tradycyjna ; żywność regionalna
Angielskie słowa kluczowe: consumers ; regional foods ; traditional foods
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2009
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Spółki sektora spożywczego na tle innych spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie - ujęcie statystyczne
W: Problemy przedsiębiorstw w ujęciu interdyscyplinarnym / Pod red. Jarosława Gresera, Jakuba Kępińskiego, Joanny Schmidt.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, 2009
Szczegóły: s. 41-48, il.
ISBN: 978-83-926311-7-0
Liczba arkuszy: 0,5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2008
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Kontrola żywności ekologicznej
Źródło: Hand. Wewn. - 2008, nr 1 (312), s. 23-28, abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2008
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Kontrola ekologicznej żywności
Źródło: Probl. Jak. - 2008, R. 40, 4, s. 48-51
p-ISSN: 0137-8651
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2008
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Rozwój ekorolnictwa
W: Wybrane problemy polskiego rolnictwa / Red. nauk. Józef Hozer.
Adres wydawniczy: Szczecin : Katedra Ekonometrii i Statystyki Uniwersytetu Szczecińskiego, 2008
Szczegóły: s. 103-111, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-925930-6-5
Liczba arkuszy: 0,56
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Kontrola ekologicznej żywności
Źródło: Probl. Jak. - 2007, R. 39, 12, s. 41-42, il.
p-ISSN: 0137-8651
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Konsument na rynku żywności ekologicznej
W: Problemy konsumenckie w ujęciu interdyscyplinarnym / Pod red. Jarosława Gresera i Jakuba Kępińskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, 2007
Szczegóły: s. 15-24, il.
ISBN: 978-83-926311-0-1
Liczba arkuszy: 0,625
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Produkty rolnictwa ekologicznego i ich konsumenci
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2007, 4 (13), s. 36-43, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; konsumenci ; zachowania konsumenckie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP