logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GAWAŁEK JOLANTA
Liczba odnalezionych rekordów: 29



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/29
Rok: 2019
Autorzy: Tomasz Pawlak, Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski, Idzi Siatkowski, Barbara Peplińska, Edward Pospiech
Tytuł: Microwave vacuum drying and puffing of the meat tissue - process analysis
Źródło: Dry. Technol. - 2019, vol. 37, iss. 2, s. 156-163, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0737-3937 e-ISSN: 1532-2300
Angielskie słowa kluczowe: meat snack ; microwave vacuum drying ; processing conditions ; puffing ; quality of puffed snaks ; response surface method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.307
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/29
Rok: 2019
Autorzy: K. Koszela, J. Gawałek, P. Boniecki, S. Kujawa, W. Mueller, Ł. Gierz, K. Przybył, J. Przybył, M. Zaborowicz
Tytuł: Computer image analysis in evaluating the quality of dried meat, case study: poultry meat [*]
W: Eleventh International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2019) : 10-13 May, 2019, Guangzhou, China / Ed. Jenq-Neng Hwang, Xudong Jiang.
Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2019
Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 11179
Szczegóły: art. no. 111790A
ISBN: 9781510630758
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    DOI:
    3/29
    Rok: 2019
    Autorzy: Krzysztof Przybył, Jolanta Gawałek, Krzysztof Koszela, Jacek Przybył, Magdalena Rudzińska, Łukasz Gierz, Ewa Domian
    Tytuł: Neural image analysis and electron microscopy to detect and describe selected quality factors of fruit and vegetable spray-dried powders - Case Study: Chokeberry Powder
    Źródło: Sensors. - 2019, vol. 20, iss. 8, 4413, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1424-8220
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: artificial neural network ; classification ; image analysis ; chokeberry powder ; colors ; spray-drying
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.031
    Punktacja MNiSW: 100.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/29
    Rok: 2018
    Autorzy: K. Przybył, J. Gawałek, K. Koszela, J. Wawrzyniak, L. Gierz
    Tytuł: Artificial neural networks and electron microscopy to evaluate the quality of fruit and vegetable spray-dried powders. Case study: Strawberry powder
    Źródło: Comput. Electron. Agric. - 2018, vol. 155, December 2018, s. 314-323, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0168-1699
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: strawberry powders ; spray-drying ; scanning electron microscopy ; image analysis ; artificial neural network
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.171
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Krzysztof Przybył, Krzysztof Koszela, Jolanta Gawałek, Piotr Boniecki
    Tytuł: Classification of selected puffing turkey meat based on texture and color analysis
    W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
    Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
    Szczegóły: s. 35
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    6/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Marzena Berent, Maciej Skorupski, Krzysztof Przybył
    Tytuł: Hybrid drying of wild boar meat - minimizing energy consumption in the process
    W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
    Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
    Szczegóły: s. 45
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    7/29
    Rok: 2018
    Autorzy: K. Przybył, J. Gawałek, L. Gierz, M. Łukomski, M. Zaborowicz, P. Boniecki
    Tytuł: Recognition of color changes in strawberry juice powders using self-organizing feature map
    W: Tenth International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2018) : 11-14 May, Shanghai, China / Ed. Xudong Jiang, Jenq-Neng Hwang.
    Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2018
    Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 10806, pt. 1
    Szczegóły: art. no. 1080621, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 9781510621992
    Angielskie słowa kluczowe: SOFM neural network ; recognition ; image analysis ; fruit powders
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
    8/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Ł. Gierz, S. Gierz, K. Koszela, A. Fojud, P. Boniecki, J. Gawałek
    Tytuł: Validation of a photogrammetric method for evaluating seed potato cover by a chemical agent
    W: Tenth International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2018) : 11-14 May, Shanghai, China / Ed. Xudong Jiang, Jenq-Neng Hwang.
    Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2018
    Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 10806, pt. 1
    Szczegóły: art. no. 108064P, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 9781510621992
    Angielskie słowa kluczowe: potato ; dressing ; image analysis ; spraying seed potatoes
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
    9/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Ewa Domian, Antoni Ryniecki, Sławomir Bakier
    Tytuł: Effects of the spray drying conditions of chokeberry (Aronia melanocarpa L.) juice concentrate on the physicochemical properties of powders
    Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2017, vol. 52, iss. 9, s. 1933-1941, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0950-5423
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 grudnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: carriers ; fruit juices ; physicochemical properties ; polyphenols ; spray drying
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.383
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Ewa Domian
    Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków z rabarbaru
    W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
    Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
    Szczegóły: s. 52
    ISBN: 978-83-89800-91-6
    Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; rabarbar ; suszone soki rabarbarowe ; barwa
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    11/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Beata Tora
    Tytuł: Podatność na zbrylanie suszonych rozpyłowo soków z rabarbaru
    W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
    Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
    Szczegóły: s. 53
    ISBN: 978-83-89800-91-6
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    12/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Krzysztof Przybył, Jolanta Gawałek
    Tytuł: Wykorzystanie sztucznych sieci neuronowych do klasyfikacji wybranych cech suszonych rozpyłowo owoców aronii
    W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
    Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
    Szczegóły: s. 31
    ISBN: 978-83-89800-91-6
    Polskie słowa kluczowe: proszki owocowe ; komputerowa analiza obrazu ; sztuczne sieci neuronowe ; aronia
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    13/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Krzysztof Przybył, Jolanta Gawałek
    Tytuł: Zastosowanie modelowania neuronowego do wyznaczenia deskryptorów obrazu wybranych cech proszków z rabarbaru
    W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
    Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
    Szczegóły: s. 30
    ISBN: 978-83-89800-91-6
    Polskie słowa kluczowe: proszki owocowe ; komputerowa analiza obrazu ; sztuczne sieci neuronowe ; rabarbar
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    14/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Antoni Ryniecki, Jolanta Wawrzyniak, Jolanta Gawałek, Dariusz Horla
    Tytuł: Drying control design - case sudy on the near-ambient drying of rapeseed
    Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 4, s. 20-23, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: sterowanie automatyczne ; projektowanie systemu sterowania ; uogólniona strategia sterowania ; suszenie nasion w temperaturze bliskiej temperaturze otoczenia ; jakość rzepaku
    Angielskie słowa kluczowe: automatic process control ; control system design ; generalized control strategy ; near-ambient drying of seed ; quality of rapeseed
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    15/29
    Rok: 2016
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Ewa Domian
    Tytuł: Podatność na zbrylanie soku aronii suszonego rozpyłowo z zastosowaniem dekstryny tapiokowej jako nośnika
    W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
    Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
    Szczegóły: s. 111
    Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; proszek aronii ; higroskopijność ; zbrylanie proszków
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    16/29
    Rok: 2016
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków aronii czarnoowocowej podczas przechowywania
    W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
    Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
    Szczegóły: s. 14
    Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; aronia ; proszek aronii ; barwa
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    17/29
    Rok: 2016
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Wpływ przechowywania na zawartość związków bioaktywnych w suszonych rozpyłowo sokach aronii
    W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
    Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
    Szczegóły: s. 13
    Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; aronia ; proszek aronii ; polifenole ; przeciwutleniacze ; antocyjany
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    18/29
    Rok: 2016
    Autorzy: Agnieszka Anna Pilarska, Jolanta Gawałek
    Tytuł: Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność. Cz. 1, Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 3, s. 36-39
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: stabilizatory ; hydrokoloidy ; dodatki teksturotwórcze ; zagęszczanie ; żelowanie
    Angielskie słowa kluczowe: stabilizers ; hydrocolloids ; texture-additive ; thickening ; gelling
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    19/29
    Rok: 2016
    Autorzy: Agnieszka Anna Pilarska, Jolanta Gawałek
    Tytuł: Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność. Cz. 2, Charakterystyka wybranych biopolimerów i zarys problemów badawczych
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 4, s. 37-41, bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: polisacharydy ; białka ; stabilizatory ; struktura ; właściwości ; synergizm ; nanotechnologia
    Angielskie słowa kluczowe: polysaccharides ; proteins ; stabilizers ; structure ; properties ; synergism ; nanotechnology
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    20/29
    Rok: 2016
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Zużycie energii w łączonych technikach suszenia mięsa indyka
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 12, s. 32-35, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: mięso indyka ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; zużycie energii
    Angielskie słowa kluczowe: turkey meat ; convection drying ; microwave-vacuum drying ; energy consumption
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    21/29
    Rok: 2015
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Ewa Domian
    Tytuł: Wybrane właściwości suszonego rozpyłowo soku aronii z zastosowaniem dekstryny tapiokowej jako nośnika
    W: IX Konferencja Naukowa z cyklu Jakość i Bezpieczeństwo Żywności nt.: "Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności - teraźniejszość i przyszłość : Warszawa, 17-18 listopada 2015 r., Materiały Konferencji Naukowej.
    Adres wydawniczy: [Warszawa] : [Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego], 2015
    Szczegóły: s. 23
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    22/29
    Rok: 2015
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Bioaktywność suszonych rozpyłowo soków aronii [*]
    W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
    Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
    Szczegóły: s. 38
    Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
    Liczba znaków: 2300
    Polskie słowa kluczowe: aronia ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
    Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; polyphenols ; antioxidant activity
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    23/29
    Rok: 2015
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków aronii czarnowocowej [*]
    W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
    Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
    Szczegóły: s. 39
    Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
    Liczba znaków: 2300
    Polskie słowa kluczowe: aronia ; suszenie rozpyłowe ; barwa
    Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; drying ; colour
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    24/29
    Rok: 2014
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Marcin Szulc
    Tytuł: Wpływ warunków suszenia rozpyłowego soku aronii na wybrane właściwości uzyskiwanego proszku
    W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
    Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
    Szczegóły: s. 53
    ISBN: 978-83-7583-568-7
    Polskie słowa kluczowe: aronia ; suszenie rozpyłowe ; sok z aronii ; właściwości ; gęstość nasypowa
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    25/29
    Rok: 2014
    Autorzy: Stanisław Lehmann, Jolanta Gawałek
    Tytuł: Pompy - dobór do linii technologicznych i wyznaczanie charakterystyk / Stanisław Lehmann, Jolanta Gawałek
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014. - 35, [1] s. : il. ; 30 cm.
    Seria: Inżynieria Procesowa Biosurowców
    ISBN: 978-83-7160-729-5
    Liczba arkuszy: 2,3
    Polskie słowa kluczowe: pompy ; pompy wirowe ; dobór pomp ; charakterystyki pomp
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    26/29
    Rok: 2014
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Przemysław Bartczak
    Tytuł: Wpływ warunków suszenia rozpyłowego soku buraka ćwikłowego na wybrane właściwości otrzymywanego proszku
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 2 (93), s. 164-174, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; proszek z soku buraka ; skład granulometryczny
    Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; powder made from red beet juice ; granulometric composition
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    27/29
    Rok: 2013
    Autorzy: Piotr Wesołowski, Jolanta Gawałek
    Tytuł: Wytwarzanie roztworów kazeinianu sodu mieszadłem typu stator-rotor w laboratoryjnym mieszalniku bez przegród
    Źródło: Inż. Rol. - 2013, R. 17, 1 (141), s. 267-273, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1429-7264
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 marca 2014]
    Polskie słowa kluczowe: mieszadło strator-rotor ; kazeinian sodu ; pyliste ciało stale ; zawiesina lekkich cząstek
    Angielskie słowa kluczowe: stator-rotor stirrer ; sodium caseinate ; powdery solid body ; light particles suspension
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    28/29
    Rok: 2012
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Piotr Wesołowski
    Tytuł: Examination of rheological properties of aqueous solutions of sodium caseinate
    Tytuł równoległy: Badanie właściwości reologicznych wodnych roztworów kazeinianu sodu
    Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 80, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_80.pdf
    p-ISSN: 1897-7820
    Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
    Polskie słowa kluczowe: koncentraty kazeinianu sodu ; reologia ; gęstość ; lepkość
    Angielskie słowa kluczowe: sodium caseinate concentrates ; rheology ; density ; viscosity
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    29/29
    Rok: 1999
    Autorzy: Paweł Jabus, Jolanta Gawałek
    Tytuł: Właściwości dynamiczne nagrzewania powietrza do suszenia żywności
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 309, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1762
    Angielskie słowa kluczowe: heating of air ; drying of food ; temperature ; thermal power
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP