logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GALINSKI GRZEGORZ
Liczba odnalezionych rekordów: 31



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/31
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Kowalkowska, Lidia Wadolowska, Jolanta Czarnocinska, Magdalena Czlapka-Matyasik, Grzegorz Galinski, Marzena Jezewska-Zychowicz, Monika Bronkowska, Anna Dlugosz, Dorota Loboda, Joanna Wyka
Tytuł: Reproducibility of a questionnaire for Dietary Habits, Lifestyle and Nutrition Knowledge Assessment (KomPAN) in Polish adolescents and adults
Źródło: Nutrients. - 2018, vol. 10, 12, art. no. 1845, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: FFQ ; eating behaviour ; diet quality index ; nutrition knowledge ; physical activity ; reliability ; internal consistency ; kappa coefficient
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/31
Rok: 2017
Autorzy: Marzena Jezewska-Zychowicz, Jan Gawecki, Lidia Wadolowska, Jolanta Czarnocinska, Grzegorz Galinski, Anna Kollajtis-Dolowy, Wojciech Roszkowski, Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybylowicz, Beata Krusinska, Iwona Hawrysz, Malgorzata A. Slowinska, Ewa Niedzwiedzka
Tytuł: Dietary Habits and Nutrition Beliefs Questionnaire for people 15-65 years old, version 1.1. - interviewer administered questionnaire
W: Dietary Habits and Nutrition Beliefs Questionnaire and the manual for developing of nutritional data : Technical Report / Ed. by Jan Gawęcki.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Committee of Human Nutrition, Polish Academy of Sciences, 2017
Szczegóły: s. 3-20
ISBN: 978-83-950330-0-1
Liczba arkuszy: 0,8
Polskie słowa kluczowe: zwyczaje żywieniowe ; poglądy żywieniowe ; kwestionariusz
Angielskie słowa kluczowe: dietary habits ; nutrition beliefs ; questionnaire
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/31
Rok: 2017
Autorzy: Marzena Jezewska-Zychowicz, Jan Gawecki, Lidia Wadolowska, Jolanta Czarnocinska, Grzegorz Galinski, Anna Kollajtis-Dolowy, Wojciech Roszkowski, Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybylowicz, Beata Krusinska, Iwona Hawrysz, Malgorzata A. Slowinska, Ewa Niedzwiedzka
Tytuł: Dietary Habits and Nutrition Beliefs Questionnaire for people 15-65 years old, version 1.2. - self-administered questionnaire
W: Dietary Habits and Nutrition Beliefs Questionnaire and the manual for developing of nutritional data : Technical Report / Ed. by Jan Gawęcki.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Committee of Human Nutrition, Polish Academy of Sciences, 2017
Szczegóły: s. 21-33
ISBN: 978-83-950330-0-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: zwyczaje żywieniowe ; poglądy żywieniowe ; kwestionariusz
Angielskie słowa kluczowe: dietary habits ; nutrition beliefs ; questionnaire
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/31
Rok: 2017
Autorzy: Jacek Anioła, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński
Tytuł: Stosowanie napojów energetyzujących a jakość snu poznańskiej młodzieży akademickiej - badania pilotażowe
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 3, s. 407-414, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_38.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: napoje energetyzujące ; jakość snu ; problemy ze snem ; samopoczucie ; młodzież akademicka
Angielskie słowa kluczowe: energy drinks ; sleep quality ; sleep problems ; wellbeing ; university students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/31
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 474-478, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: jakość diety ; studenci ; płeć ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: diet quality ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/31
Rok: 2016
Autorzy: Agata Chmurzynska, Grzegorz Galinski, Monika Mlodzik
Tytuł: Measuring oral fatty acid sensitivity
Źródło: FASEB J. - 2016, vol. 30, 1 Suppl., lb319
p-ISSN: 0892-6638 e-ISSN: 1530-6860
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fat taste ; human ; measuring ; salad dressing ; fatty acids ; oral fat sensitivity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/31
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kowalkowska, Lidia Wądołowska, Jolanta Czarnocińska, Magdalena Człapka-Matyasik, Grzegorz Galiński, Marzena Jeżewska-Zychowicz, Monika Bronkowska, Anna Dłogosz, Dorota Łoboda, Joanna Wyka
Tytuł: Zgodność wewnętrzna kwestionariusza KomPAN - badania ogólnopolskie
Tytuł równoległy: The internal consistency of the KomPAN questionnaire - Polish national research
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego : VII Konferencja naukowa, Rogów, 8-10.11.2016 r., Materiały konferencyjne / Red. tech. Anna Pasternak-Winiarska, Ewa Żyła.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2016
Szczegóły: s. 67-69
Polskie słowa kluczowe: kwestionariusz KomPAN ; zgodność wewnętrzna ; współczynnik kappa ; dorośli ; młodzież
Angielskie słowa kluczowe: KomPAN questionnaire ; internal consistency ; kappa coefficient ; adults ; youth
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
8/31
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Kowalczewski, Sylwia Chudy, Grzegorz Galiński, Jan Michniewicz
Tytuł: Wartość żywieniowa ekstrudatów pszenżytnich na podstawie badań in vivo
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 102
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; ekstruzja ; parametry strawnościowe ; pszenżyto
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/31
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grzegorz Galiński, Sylwia Chudy, Jan Michniewicz
Tytuł: Wartość żywieniowa ekstrudatów pszenżytnich na podstawie badań in vivo
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 70-79, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; ekstruzja ; parametry strawnościowe ; pszenżyto
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/31
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galinski, Marta Lonnie, Joanna Kowalkowska, Lidia Wadolowska, Jolanta Czarnocinska, Marzena Jezewska-Zychowicz, Ewa Babicz-Zielinska
Tytuł: Self-reported dietary restrictions and dietary patterns in Polish girls: a short research report (GEBaHealth Study)
Źródło: Nutrients. - 2016, vol. 8, 12, art. no. 796, bibliogr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: adolescents ; dietary patterns ; dietary restrictions ; girls ; Principal Component Analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.550
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/31
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Paweł Durczewski, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich płci
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 3, s. 251-254, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: częstotliwość spożycia ; produkty spożywcze ; studenci ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: frequency of consumption ; food products ; students ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/31
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich wiedzy żywieniowej
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 4, s. 348-351, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; częstotliwość spożycia ; studenci ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: consumption frequency ; food products ; students ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/31
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Zaborowicz, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Evaluation of selected dietary behaviours of students according to gender and nutritional knowledge
Źródło: Rocz. PZH. - 2016, t. 67, nr 1, s. 45-50, bibliogr.
p-ISSN: 0035-7715
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: zachowania żywieniowe ; studenci ; wiedza żywieniowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: dietary behaviours ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/31
Rok: 2016
Autorzy: G. Galiński, J. Czarnocińska, K. Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
W: XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia" : Warszawa - Józefów, 12-13 września 2016 r., Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów / Red. nauk. Andrzej Tokarz.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny XXV Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2016
Szczegóły: s. 147-148
Polskie słowa kluczowe: studenci ; płeć ; jakość diety ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: students ; gender ; diet quality ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/31
Rok: 2015
Autorzy: Lidia Wadolowska, Joanna Kowalkowska, Jolanta Czarnocinska, Ewa Babicz-Zielinska, Marzena Jeżewska-Zychowicz, Grzegorz Galinski
Tytuł: The associations between dietary restrictions and two dietary patterns in polish female : The Gebahealth study
Źródło: Ann. Nutr. Metab. - 2015, vol. 67, suppl. 1, s. 107
p-ISSN: 0250-6807 e-ISSN: 1421-9697
Uwagi: Materiały z: 12th European Nutrition Conference (FENS), Berlin, Germany, October 20-23, 2015: Abstracts [DOI:10.1159/000440895]. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: restrykcje żywieniowe ; wzory żywieniowe ; PCA
Angielskie słowa kluczowe: dietary restrictions ; dietary patterns ; PCA
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/31
Rok: 2014
Autorzy: Marzena Jeżewska-Zychowicz, Jan Gawęcki, Lidia Wądołowska, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Anna Kołłajtis-Dołowy, Wojciech Roszkowski, Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybyłowicz, Beata Krusińska, Iwona Hawrysz, Małgorzata Anna Słowińska, Ewa Niedźwiedzka
Tytuł: Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych dla osób w wieku od 16 do 65 lat, wersja 1.1 - kwestionariusz administrowany przez ankietera-badacza
W: Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych oraz procedura opracowania danych / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk, 2014
Szczegóły: s. 3-20
ISBN: 978-83-63305-19-2
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
Liczba arkuszy: 0,8
Polskie słowa kluczowe: poglądy żywieniowe ; zwyczaje żywieniowe ; kwestionariusz
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/31
Rok: 2014
Autorzy: Marzena Jeżewska-Zychowicz, Jan Gawęcki, Lidia Wądołowska, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Anna Kołłajtis-Dołowy, Wojciech Roszkowski, Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybyłowicz, Beata Krusińska, Iwona Hawrysz, Małgorzata A. Słowińska, Ewa Niedźwiedzka
Tytuł: Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych dla osób w wieku od 16 do 65 lat, wersja 1.2 - kwestionariusz do samodzielnego wypełnienia przez Respondenta
W: Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych oraz procedura opracowania danych / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk, 2014
Szczegóły: s. 21-33
ISBN: 978-83-63305-19-2
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: poglądy żywieniowe ; zwyczaje żywieniowe ; kwestionariusz
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/31
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jacek Anioła, Jan Gawęcki
Tytuł: Ocena indeksu sytości wybranych produktów spożywczych w zależności od wieku badanych osób
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 2, s. 321-323, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: sytość ; indeks sytości ; produkty spożywcze ; otyłość ; wiek
Angielskie słowa kluczowe: satiety ; satiety index ; foods ; obesity ; age
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/31
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Anioła, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki
Tytuł: Wpływ spożycia wybranych preparatów skrobi modyfikowanej fizycznie na biodostępność α-tokoferolu u szczurów
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 2, s. 328-331, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: skrobia oporna ; biodostępność ; alfa-tokoferol ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: resistant starch ; bioavailability ; alpha-tocopherol ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/31
Rok: 2011
Autorzy: Grzegorz Galiński
Tytuł: Zalecenia żywieniowe jako instrument powszechnej racjonalizacji żywienia
W: Od norm żywieniowych do marketingu żywności / pod red. Jana Gawęckiego i Wojciecha Roszkowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 55-65, il.
ISBN: 978-83-7160-610-6
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zalecenia żywieniowe ; dietetyka ; zdrowie człowieka
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/31
Rok: 2011
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jarosław Walkowiak, Rafał W. Wójciak, Jan Gawęcki, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Stan wysycenia organizmu cynkiem a wrażliwość smakowa i występowanie zjawiska sytości sensorycznie specyficznej u młodych wegetarian
W: XXI Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Aspekty zdrowotne żywności i żywienia" : Białystok, 21-23 września 2011, Streszczczenia plakatów i referatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny XXI Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Aspekty Zdrowotne Żywności i Żywienia", 2011
Szczegóły: s. 93
ISBN: 978-83-89934-62-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/31
Rok: 2011
Autorzy: Jacek Anioła, Grzegorz Galiński, Wioleta Olejniczak, Jan Gawęcki
Tytuł: Wpływ wielkości dodatku do diety szczurów preparatów wysokobłonnikowych jabłkowego oraz buraczanego na dostępność biologiczną witaminy E
W: XXI Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Aspekty zdrowotne żywności i żywienia" : Białystok, 21-23 września 2011, Streszczczenia plakatów i referatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny XXI Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Aspekty Zdrowotne Żywności i Żywienia", 2011
Szczegóły: s. 87
ISBN: 978-83-89934-62-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/31
Rok: 2007
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki, Maria Jeżewska
Tytuł: Effect of flavour enhancers on the occurrence of sensory-specific satiety in humans depending on their sex and age
Tytuł równoległy: Wpływ intensyfikatorów smaku na występowanie zjawiska sytości sensorycznie specyficznej u ludzi w zależności od ich płci i wieku
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 1, s. 97-102, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: sensory-specific satiety ; flavour enhancers ; sex ; age
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/31
Rok: 2007
Autorzy: Jan Gawęcki, Grzegorz Galiński
Tytuł: Sensoryczne mechanizmy regulacji spożywania pokarmu
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 169-185, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: spożycie pokarmu ; regulacja ; mechanizmy sensoryczne ; preferencje pokarmowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/31
Rok: 2006
Autorzy: Jan Gawęcki, Grzegorz Galiński, Jadwiga Lipka
Tytuł: Ocena spożycia energii i białka przez dzieci przedszkolne z różnych środowisk i regionów
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 665-668, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: dzieci przedszkolne ; spożycie energii ; spożycie białka
Angielskie słowa kluczowe: energy intake ; protein intake ; pre-school children
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/31
Rok: 2006
Autorzy: G. Galiński, J. Gawęcki, I. Stefaniak
Tytuł: Zmiana poziomu glukozy we krwi a rozwój sytości sensorycznie specyficznej u ludzi młodych o zróżnicowanym wskaźniku masy ciała BMI
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego : II Konferencja Naukowa, Warszawa, 16-17.11.2006 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, [2006]
Szczegóły: s. 29-30
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/31
Rok: 2006
Autorzy: Jan Gawęcki, Grzegorz Galiński, Jadwiga Lipka
Tytuł: Ocena spożycia energii i białka przez dzieci przedszkolne z różnych środowisk i regionów
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 62
Polskie słowa kluczowe: dzieci przedszkolne ; spożycie energii ; spożycie białka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/31
Rok: 2005
Autorzy: Jan Gawęcki, Grzegorz Galiński, Małgorzata Konieczka, Mariola Kufel
Tytuł: Ilościowa i jakościowa ocena spożycia tłuszczów i węglowodanów przez dzieci przedszkolne z różnych środowisk i regionów
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 393-395, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: dzieci przedszkolne ; spożycie węglowodanów ; spożycie tłuszczów
Angielskie słowa kluczowe: carbohydrates intake ; fats intake ; pre-school children
Charakt. formalna: PA
Praca afiliowana przez UP
29/31
Rok: 2005
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki, Maria Jeżewska
Tytuł: Wpływ glutaminianu sodu na występowanie zjawiska sytości sensorycznie specyficznej u kobiet i mężczyzn po 60. roku życia
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 389-392, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie starsi ; płeć ; sytość sensorycznie specyficzna ; żywność ; intensyfikatory smaku ; glutaminian sodu
Angielskie słowa kluczowe: sensory-specific satiety ; monosodium glutamate ; sex ; elderly
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/31
Rok: 2000
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki
Tytuł: Wpływ środków słodzących i skrobi modyfikowanych na specyficzną sytość sensoryczną
W: Konsument żywności i jego zachowania rynkowe : Ogólnopolska konferencja naukowa, Warszawa, 12-13.10.2000 / Red. Nauk. Krystyna Gutkowska, Irena Ozimek.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2000
Szczegóły: s. 295-299, il., bibliogr.
ISBN: 83-7244-144-8
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/31
Rok: 1999
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki, Julita Reguła, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Wpływ hornonów płciowych na preferencje smakowe szczurów
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 21-29, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: hormones ; sex ; taste preferences ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP