logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GÓRNAS PAWEŁ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Bajerska, Agata Chmurzynska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Sławomira Drzymała-Czyż, Paweł Górnas, Agnieszka Waśkiewicz, Agata Muzsik, Tomasz Podgórski, Paulina Nowaczyk, Małgorzata Woźniewicz
Tytuł: Effects of unextruded and extruded cranberry pomace on selected metabolic parameters in high-fat diet fed rats
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (1), s. 91-100, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: cranberry pomace ; extrusion ; high-fat diet ; metabolic parameters ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/6
    Rok: 2016
    Autorzy: Paweł Górnas, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Dalija Seglina
    Tytuł: Impact of cultivar on profile and concentration of lipophilic bioactive compounds in kernel oils recovered from sweet cherry (Prunus avium L.) by-products
    Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 158-164, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
    Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 lipca 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: sweet cherry ; Prunus avium ; kernel oil ; tocopherols ; squalene ; phytosterols ; carotenoids ; fatty acids
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    3/6
    Rok: 2016
    Autorzy: Paweł Górnas, Elga Šnē, Aleksander Siger, Dalija Segliña
    Tytuł: Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) vegetative parts as an unconventional source of lipophilic antioxidants
    Źródło: Saudi J. Biol. Sci. - 2016, vol. 23, iss. 4, s. 512-516, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1319-562X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 czerwca 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: sea buckthorn ; Hipopphaë rhamnoides ; leaves ; shoots ; plant sex ; tocopherols ; plastochromanol-8 ; beta-carotene
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.564
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/6
    Rok: 2014
    Autorzy: Paweł Górnas, Aleksander Siger, Jaroslaw Czubinski, Krzysztof Dwiecki, Dalija Seglina, Malgorzata Nogala-Kalucka
    Tytuł: An alternative RP-HPLC method for the separation and determination of tocopherol and tocotrienol homologues as butter authenticity markers: A comparative study between two European countries
    Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2014, vol. 116, 7, s. 895-903, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: authentication of butter ; NP-HPLC ; RP-HPLC ; tocopherols ; tocotrienols
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.812
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/6
    Rok: 2014
    Autorzy: Paweł Górnas, Aleksander Siger, Iveta Pugajeva, Jaroslaw Czubinski, Agnieszka Waśkiewicz, Krzysztof Polewski
    Tytuł: New insights regarding tocopherols in Arabica and Robusta species coffee beans: RP-UPLC-ESI/MSn and NP-HPLC/FLD study
    Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2014, vol. 36, iss. 1/2, s. 117-123, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0889-1575
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: food analysis ; food composition ; tocopherols ; coffee beans ; Arabica ; Robusta ; roasting ; NP-HPLC/FLD ; RP-UPLC-ESI/MSn
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.985
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    6/6
    Rok: 2009
    Autorzy: Paweł Górnas, Grażyna Neunert, Krzysztof Baczyński, Krzysztof Polewski
    Tytuł: Beta-cyclodextrin complexes with chlorogenic and caffeic acids from coffee brew: Spectroscopic, thermodynamic and molecular modelling study
    Źródło: Food Chem. - 2009, vol. 114, iss. 1, s. 190-196, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0308-8146
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 marca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: beta-cyclodextrin ; chlorogenic acid ; caffeic acid ; brewed coffee ; inclusion complex ; molecular modeling ; fluorescence ; thermodynamic parameters
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.146
    Punktacja MNiSW: 24.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP