logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GÓRNA JUSTYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2018
Autorzy: Ewa Sikora, Justyna Górna, Tomasz Szablewski
Tytuł: Rating the relevance of specific areas of allergen control procedures in Polish and British poultry meat processing plants
Tytuł równoległy: Ocena istotności wybranych obszarów nadzorowania alergenów w zakładach przetwórstwa mięsa drobiowego zlokalizowanych w Polsce i Wielkiej Brytanii
Źródło: Intercathedra. - 2018, no. 1 (34), s. 73-78, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1640-3622 e-ISSN: 2545-2045
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 września 2018].
Polskie słowa kluczowe: alergeny ; monitoring ; nadzorowanie alergonów ; ocena istotności
Angielskie słowa kluczowe: allergen monitoring and supervision ; relevance assessment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2013
Autorzy: Alina Matuszak-Flejszman, Barbara Hadryjańska, Justyna Górna
Tytuł: Changes in environmental management after Poland's entry to the EU - the examples of the dairy sector
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2013, vol. 22, no. 3, s. 781-791, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: przedsiębiorstwa mleczarskie ; system zarządzania środowiskowego ; ekologizacja przedsiębiorstw
Angielskie słowa kluczowe: dairy companies ; environmental management system ; ecologization of companies ; environmental policy ; ISO 14001 ; EMAS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.600
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2011
Autorzy: Barbara Hadryjańska, Justyna Górna
Tytuł: The activities of Wielkopolska companies towards improving the environmental performance of dairy products' manufacturing process
Tytuł równoległy: Działalność wielkopolskich przedsiębiorstw mleczarskich w kierunku poprawy parametrów środowiskowych procesu wytwarzania produktów mleczarskich
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 217, s. 102-111, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Current trends in commodity science : Packaging and product quality. - ISBN 978-83-7417-673-6.
Angielskie słowa kluczowe: dairy products ; proenvironmental activities ; manufacturing process ; environmental protection
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2011
Autorzy: Justyna Górna, Barbara Hadryjańska
Tytuł: The effectiveness of traceability for food safety [*]
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 214, s. 108-119, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Current trends in commodity science : Quality and safety of food. - ISBN 978-83-7417-668-2.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2008
Autorzy: Barbara Hadryjańska, Justyna Górna
Tytuł: System zarządzania jakością wg normy ISO 9001:2000 oraz system HACCP w przedsiębiorstwach mleczarskich na terenie Wielkopolski
Źródło: Prz. Mlecz. - 2008, 4, s. 4-10, il.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: przedsiębiorstwa mleczarskie ; system HACCP ; system zarządzania jakością
Angielskie słowa kluczowe: dairy companies ; HACCP ; quality management system
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2007
Autorzy: Justyna Górna
Tytuł: Wpływ systemu zarządzania jakością na procesy logistyczne w firmie
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2007, t. 9, z. 3, s. 74-78, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: system zarządzania jakością ; procesy logistyczne
Angielskie słowa kluczowe: quality management system ; logistics processes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2006
Autorzy: Justyna Górna
Tytuł: Standardy zapewnienia bezpieczeństwa żywności: IFS,BRC oraz ISO 22000:2005
Źródło: Zesz. Nauk. Wyż. Szk. Handl. Usł. Pozn. - 2006, nr 11, s. 189-199, bibliogr., streszcz., abstr.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2004
Autorzy: Justyna Górna
Tytuł: Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w obliczu globalizacji
W: Gospodarka żywnościowa i obszary wiejskie wobec procesu globalizacji / Pr. zbior. pod red. Władysławy Łuczki-Bakuły.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004
Szczegóły: s. 69-80, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-380-0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2004
Autorzy: Justyna Górna
Tytuł: System HACCP jako narzędzie konkurencyjności polskich przedsiębiorstw w Unii Europejskiej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 73-77, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: system HACCP ; konkurencja ; zapewnienie bezpieczeństwa żywności ; certyfikacja
Angielskie słowa kluczowe: HACCP system ; competition ; assuring food safety ; certification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP