logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GÓRECKI ADRIAN R
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Artur Szwengiel, Grażyna Lewandowicz, Adrian R. Górecki, Wioletta Błaszczak
Tytuł: The effect of high hydrostatic pressure treatment on the molecular structure of starches with different amylose content
Źródło: Food Chem. - 2018, vol. 240, 1 February, s. 51-58, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: skrobia ; amylopektyna ; wysokie ciśnienie hydrostatyczne ; struktura molekularna
Angielskie słowa kluczowe: starch ; amylopectin ; high hydrostatic pressure ; molecular structure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2013
Autorzy: Adrian R. Górecki, Wioletta Błaszczak, Artur Szwengiel, Anna Badura, Natalia Piekuś, Adam Bucinski
Tytuł: Controlled release of theophylline from hydrogels based on high pressure-treated and autoclaved starches
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 117
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: nośniki skrobi ; wysokie ciśnienie ; uwalnianie teofiliny
Angielskie słowa kluczowe: starch carriers ; high pressure ; theophylline release
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Adrian R. Górecki, Wioletta Błaszczak, Artur Szwengiel, Anna Badura, Natalia Piekuś, Adam Bucinski
Tytuł: Controlled release of L-ascorbic acid from hydrogels based on high pressure-treated and autoclaved starches
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 21
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: starch carriers ; high pressure ; L-ascorbic acid release
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP