logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GĄSIOROWSKI HENRYK
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2007
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 1, Właściwości fizyczne
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2007, R. 51, nr 2, s. 6-8, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; surowce roślinne ; kukurydza ; ziarno ; klasyfikacja jakościowa ; właściwości fizyczne ; masa 1000 ziaren ; test przesiewowy ; masa właściwa ; pomiary masy ; gęstość ; gęstość w stanie zsypnym ; wilgotność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/11
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski, Alicja Kawka
Tytuł: Kukurydza. (Cz. 10), Pieczywo (chleb plackowy i chleb bochenkowy)
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 10, s. 36-38
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; mąka kukurydziana ; wykorzystanie ; pieczywo ; chleb plackowy ; chleb zwykły bochenkowy ; pieczywo dietetyczne ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/11
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. (Cz. 11), Historia kukurydzy w Polsce i na świecie
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 12, s. 16-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; historia ; świat ; Polska ; kukurydza ; produkcja roślinna ; hodowla roślin ; ziarno ; przemiał ; młyny ; inżynieria genetyczna ; rośliny transgeniczne ; Polski Związek Producentów Kukurydzy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 6, Lipidy kukurydzy
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 5, s. 18, 23-24
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: zboża ; kukurydza ; skład chemiczny ; lipidy ; fosfolipidy ; fitosterole ; karotenoidy ; witamina E
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 8, Technologia produkcji płatków kukurydzianych (metodą tradycyjną)
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 8, s. 14-16, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki kukurydziane ; technologia produkcji ; autoklawy ; rozdrobnienie ; suszenie ; schładzanie ; leżakowanie ; płatkowanie ; prażenie ; pakowanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 9, Metoda ekstruzji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 9, s. 51-52, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; produkty śniadaniowe ; technologia produkcji ; ekstruzja ; asortyment ; zboża ; kukurydza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 1997
Autorzy: Alicja Kawka, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Jacek Anioła, Anna Cierniewska, Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Ocena niektórych wyróżników jakościowych odmian jęczmienia uprawianego w Polsce
W: Agrotechnika i wykorzystanie jęczmienia : Seminarium Naukowe, Puławy 23-24 października 1997.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa, 1997
Seria: K - Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa ; 14
Szczegóły: s. 92
ISBN: 83-85725-73-3
Polskie słowa kluczowe: zboża ; jęczmień ; odmiany roślin ; jakość ; wyróżniki jakościowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 1997
Autorzy: Henryk Gąsiorowski, Alicja Kawka
Tytuł: Współczesny pogląd na ziarno jęczmienia jako zboże profilaktyczne
W: Agrotechnika i wykorzystanie jęczmienia : Seminarium Naukowe, Puławy 23-24 października 1997.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa, 1997
Seria: K - Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa ; 14
Szczegóły: s. 68
ISBN: 83-85725-73-3
Polskie słowa kluczowe: zboża ; jęczmień ; ziarno ; żywienie człowieka ; działanie prozdrowotne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 1996
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Owies - roślina XXI wieku
W: Żywienie człowieka - Hotelarstwo - Piekarstwo : Międzynarodowa Konferencja Naukowa ICF-HI'96, Bydgoszcz 20-21.03.1996.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwo OPO Sp. z o.o., 1996
Szczegóły: s. 14-18
ISBN: 83-86827-18-1
Polskie słowa kluczowe: zboża ; owies ; ziarno ; przetwory zbożowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 1995
Autorzy: M. Gogolewski, Malgorzata Nogala-Kalucka, Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Oznaczanie glukanów w ziarnkach i mąkach owsa
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1995, 19, cz. 1 (270), s. 27-31, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: glucans ; oats flour ; whole flour ; internal flour ; external flour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 1992
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Owies w żywieniu zdrowiego i chorego człowieka : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 24.06.1992 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1992. - 37 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 7
Polskie słowa kluczowe: zboża ; owies ; wartość odżywcza ; wykorzystanie ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP